27. februar 2018

Tilbageblik til september 2017 (I)

September er rigtig sommerfugletid.
Jeg er vild med sommerfuglene og kan bruge timer på at betragte de små flagrende væsner, som så let bevæger sig rundt mellem alle blomsterne.


Tiden gik ikke kun med at nyde.................jeg kom også i mål med gravningen af det 25 meter lange staudebed i blomsterhaven.Sensommeren og det tidlige efterår byder på overflod af blomster i de gyldne og brændte farver, som jeg holder så meget af på den årstid.

Der er naturligvis og blomster i andre farver - jeg vil jo gerne have lidt af det hele ;-)Det var med at nyde sommerens sidste rest af overflod og frodighed, før efteråret for alvor satte ind, og begyndte at lukke haven ned før vinteren.

I bedet ved indkørslen kommer der mere og mere fokus på de Tibetanske kirsebærtræers stammer.
De er ved at have en størrelse, hvor de for alvor begynder at træde i karakter.Solen begynder at stå lavere på himlen i september, og morgendis kan få haven til at syne helt magisk.Drivhuset blev stadig brugt flittigt. Det er helt fantastisk med et drivhus, den får os til at rykke ud i haven på halvkolde og våde sommeraftner, men forlænger også havesæsonen betragteligt.Der blev høstet tomater i stor stil.Ananaskirsebær, som jeg havde for første gang, gav også et kæmpe udbytte.I september blev brombærrene høstet, og der var masser af dem. 


Skålene blev fyldt mange gange over en længere periode.
Der er en del i fryseren endnu, de må hellere blive kogt til marmelade inden for den nærmeste tid, så jeg har lidt at starte med i boden, når der forhåbentlig inden alt for længe bliver så lunt, at jeg kan åbne igen.

18 kommentarer:

 1. Så får du også brug for arkivbillederne, det er godt med et tilbageblik, alt ser selvfølgelig flot ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er gået i arkivet, for lige at lave en opfølgning på det seneste halve år. Ellers vil jeg egentlig helst skrive her og nu indlæg.

   Slet
 2. Hei!
  September har overskuddet og deilige farger. Inspirerende blder

  SvarSlet
 3. Sikke en frodighed. Skønt! Jeg glæder mig til det hele vokser op igen i foråret :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til stor frodighed, men inden længe er vi i gang igen 🙂 Går allerede og tripper for at komme i sving med det hele.

   Slet
 4. Nøj hvor er det flotte billeder fra din have - jeg elsker de gyldne blomster du viser, og ville ønske jeg havde lidt mere plads til f.eks. flere Helenium -her må de nøjes med en trang og lidt skummel plads - så det er slet ikke sikkert at de 4 jeg havde i efteråret kommer igen i år.... og så er der jo også de forbandede snegle som også kan li' dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak 🙂
   Plads er hedigvis ikke en handelvare her, og ind til videre, har jeg været skånet for sneglene, hvilket jeg er vildt glad for.

   Slet
 5. Hej Vivi

  Dejlige septemberbilleder!
  Helenium er favoritter, og sikken en flot Monarda!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og ja det er nogle skønne stauder.

   Slet
 6. Bildene dine gir en god innlevelse i hvordan det er når det ikke er sterk kulde og hela hagen dekket av snø, slik det er her hos oss akkurat nå.
  Men bildene dine gir meg også god motivasjon til å så blomsteplanter o sette i gang planlegging av ny sesong.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt mit indlæg virker motiverende ❤
   I dag vågnede vi også op til sne og kulde, håber det snart forsvinder igen, så jeg kan komme i gang i haven. Her skal der også snart gang forspirring af forskellige sommerblomster og grøntsager.

   Slet
 7. Dejligt tilbageblik på en dejlig måned.
  Godt med lidt at starte op på i fryseren, vi har også altid frugt i fryseren så der kan laves saft og marmelade hele året.
  Kulden er godt nok kommet, jeg så lige dit billede af våde sko, det er koldt, at arbejde ude på denne tid. Min mand arbejder i skoven, men lige nu går han med motorsav og kan let holde varmen.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig til at vinteren er ovre, så der kan tages fat på en ny havesæson.
   Jeg kan normalt også arbejde mig til varmen, det kunne jeg som end også i går, det var kun fødderne det gik galt med, fordi skoene blev våde 😉

   Slet
 8. Dejlige september, så smuk og frodig på frugt og blomster. Det er hyggeligt med et tilbageblik :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsker når haven rigtig bugner, og hold nu op hvor jeg glæder mig til, det hele går løs igen 🙂

   Slet
 9. Skønt indlæg og brombærerne ser så herlige ud :-).

  SvarSlet