11. januar 2017

Vinterpynt, Snefrytle og forårslængsel.


Mine whiskytønder plejer at være pyntet med fyrgrene om vinteren, men i år er det blevet lidt anderledes. Vindhekse og pyntekål fra efteråret står stadig så pæne, at jeg ikke nænner at fjerne dem. En enkelt løsning var at dække den bare jord i tønderne med nobelis gran.


Det ser faktisk helt godt ud, og lyser godt op. 


I det hvide bed langs skovstien står en pæn gruppe Snefrytle, de har vintergrønne blade. Jeg er allerede ret glad for dem, men glæden kan kun blive større efterhånden som de vokser til.


I dag var jeg tidligt hjemme fra arbejde, så der var tid til at gå en tur i haven for at følge de første små løgvækster, som nu ivrigt begynder at titte frem af jorden :-)
Det skaber i den grad længsel efter forår, og havde det ikke været så blæsende og vådt, var jeg gået i gang med at pille lidt ukrudt op, for det begyndte virkelig at krible i fingrene ;-)

16 kommentarer:

 1. Det ser rigtig godt ud med dine tønder der langs med hegnet. Snefrytle er jeg også ret glad for.

  SvarSlet
 2. Foråret er stadig lidt langt væk, men det er skønt at opdage tegnene på, at det går den rigtige vej! Snefrytle kender jeg ikke, så jeg måtte lige Google - jeg håber, du viser mere til den, den ser fin ud! Det ser rigtig godt ud med nobelis og resterne fra efteråret der på rad og række - jeg synes, det er flot granet ligger taglagt og asymmetrisk i tønderne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig er vi ikke ved foråret endnu, men jeg higer efter bare det mindste tegn på, at noget sker derude ;-)
   Tønderne blev der ikke tænkt så meget over denne gang, det hele foregik meget hurtigt lige op mod jul, men resultatet er da helt fint ;-)

   Slet
 3. Hej Vivi. Dine tønder er blevet rigtig fine. Det ser meget vinterligt ud. Ja, forårsløgene er også på vej op her. Det varer heldigvis ikke længe, før vi rigtig kan komme igang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg går og små tripper lidt efter at komme i gang i haven, men lide nu er det hele lidt frossen.

   Slet
 4. Ja jeg er enig, dine tønder er rigtig fine med nobilis gran og vindhekse.
  Jeg har også snefrytle, det er en fin plante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Snefrytle er fine både her om vinteren, men også når de har blomster :-)

   Slet
 5. Det ser fint ud med din række af enspyntede whiskytønder. Jeg er også glad for snefrytle, men jeg synes, den er lidt for villig til at så sig selv.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med selvsåning har ikke været et problem her hos mig endnu, har også en Snefrytle stående i planteskolebedene men den har heller ikke lavet ravage.

   Slet
 6. Skønne tønder Vivi :)
  Og godt nytår til jer.

  SvarSlet
 7. Dine whisky tønder ser rigtig flotte og indbydende ud, planterne lyser fint op. Det er dejligt at det pibler op derude, der er meget at glæde sig til.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja der er meget at glæde sig til :-)

   Slet
 8. Ja vinterpausen er en ambivalent tid, man længes og sukker, men det er en rar timeout til at samle kræfter. Der er altid så mange ting jeg tænker man gerne ville lave, men når så foråret rækker tiden ikke. Jeg ville heller ikke nænne at rive fine planter op.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg går og tripper for at komme i gang i haven, men sådan har jeg det hvert år ved denne tid ;-)
   Alt det man kan nå før foråret kommer er en gode, for når det hele går løs, så er det svært at nå alle de nye projekter oven i ukrudt bekæmpelse, såning og prikling af små nye planter ;-)

   Det er måske også meget godt med en lille pause, så kan jeg få læst nogle bøger, hvilket jeg ikke får afsat så meget tid til om sommeren.

   Slet