15. januar 2017

Udsigt til haven

Det har været en flot januar dag.
Sneen har hyldet haven ind i et tyndt tæppe af hvidt, og solen har strålet fra en skyfri himmel.
 

Vi er nu midt på vinteren, om 1½ måned står der forår på kalenderen.
Åhh hvor jeg glæder mig!


I weekend har jeg nydt denne udsigt til haven fra mit arbejdsværelse.


Det er dejligt at se, beplantningen der opdeler de forskellige haverum fremstår mere og mere tydeligt, for hvert år der går.

14 kommentarer:

 1. Smukt Vivi derude i haven lige nu, et skønt tæppe rent og pænt. Dejlig udsigt du har fra dit arbejdsværelse. Ikk...ringe. Altid syntes man at haven er på kravleplan men bare vent den tager fart lige pludselig. Når du er uddannet gartner så har du en kæmpe fordel end os andre jeg er bare ren amatør. Vil også sige dig tak for opbakningen angående åben have og Vivi jeg har meldt mig til for færdig bliver man jo ikke never....😉 Men vi skal grave græs af i mængder og det et slæb...meeen jeg glæder mig og du er hjertelig velkommen. Kh og tak for dine kloge ord.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk kun et par år siden jeg kunne kalde mig uddannet gartner, men jeg har selvfølgelig noget med i bagagen, fordi jeg sammenlagt har arbejdet indenfor faget i omkring 14 år.
   Jeg har siden jeg var helt ung interesseret mig for have, så jeg har også eksperimenteret (og gør det til stadighed), læst en masse og lært mange ting på den hårde måde.
   Selv om jeg er uddannet anlægsgartner ved jeg bestemt ikke alt. Der er mange amatørgartnere, som ved meget, meget mere end jeg om specifikke emner idenfor haverelaterede emner.

   Der hvor min professionelle erfaring virkelig gør en forskel, er at jeg helt overordnet ved, hvad der skal til for at få noget til at lykkes. Jeg kender også omfanget af det arbejde der skal til, for at komme i mål med sine haveprojekter.

   Her hjemme foregår tingene ikke så hurtigt som på jobbet. Jeg har ikke ubegrænsede midler til min havehobby, og jeg skal også kunne klare plejen af mine nye anlæg. Hvis alt blev anlagt på en´ gang, kunne jeg slet ikke magte plejeopgaven. Det er i øvrigt også processen jeg med at anlægge jeg holder mest af, så den skal gerne blive ved mange år endnu, selvfølgelig vil jeg også gerne se resultater, men jeg drømmer ikke om en "færdig" have, for så kommer det til at kede mig.

   Slet
 2. Det klæder virkelig haven med et hvidt drys.
  Skøn udsigt fra dit arbejdsværelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget glad for udsigten fra mit arbejdsværelse. Smukt er det med det hvide drys, men bortset fra det, så er jeg på ingen måde vild med vintervejr.

   Slet
 3. Hej. Det ser bare godt ud og sjovt at man kan se strukturen i haven. Det er en flot udsigt du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er sjovt at se det hele lidt oppe fra, det er jo et lidt andet perspektiv, end når jeg går nede i haven.

   Slet
 4. 1 1/2 måned! Det er jo ingenting -fedt! Tak for påmindelsen, jeg gik og tænkte, der var læææænge til! Der er også smukt i din have, når der er sne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu er vi mere end halvejs gennem vinteren i hvert tilfælde ifølge kalenderen, det er godt at tænke på :-)
   Min have begynder efterhånden at ligne en have også med sne på :-)

   Slet
 5. Smuk udsigt, og man kan sagtens fornemme havens forskellige rum:) 1,5 måned er jo ingenting. Skal du snart i gang med at så?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg venter lige lidt med at så, men skal snart i gang med nogle frøindkøb, der er jo nogle frø der skal sås tidligt ;-)

   Slet
 6. Sikke en skøn udsigt du har fra dit arbejdsværelse - her kan du rigtig se de fine rum i haven - fantastisk, som det er vokset på den forholdsvise korte tid - det er så godt! Ja, nu går det virkelig mod forår :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en skøn udsigt :-)
   Det går heldigvis forholdsvis hurtigt, når planterne først er kommet i jorden :-)
   Jeg glæder mig så meget til, at arbejde videre med den sidste halvdel af haven, for selv om jeg synes det står lidt i stampe, er jeg faktisk godt på vej med de første 2500 m2.

   Slet
 7. Hej Vivi.
  Sikke en fantastisk udsigt. Med en udsigt, som denne ville jeg bestemt ikke få lavet noget arbejde - kan du det?
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit arbejdsbord er ikke placeret lige foran vinduet, så jeg kan godt holde fokus, når jeg sidder foran computeren, men jeg elsker at kigge ud af vinduet, hvor drømmene får frit løb :-)

   Slet