10. september 2016

Drivhusdrømmen bliver snart virkelig.

Jeg har længe drømt om at få et "rigtigt" drivhus, faktisk lige siden vi fraflyttede vores tidligere have i foråret 2012.

I den tidligere have havde vi et skønt drivhus på ca. 12 m2.


I mangel på bedre byggede vi for et par år siden et midlertidigt drivhus på 6 m2 af lægter og beklædte det med store plastikposer. Drivhuset har fungeret, men det er besværligt at sætte nyt plast på hvert år, og udluftning er noget af en udfordring om foråret, når drivhuset er fyldt med mange hundrede små nye planter.


Drivhusdrømmen er nu tæt på at blive til virkelighed.
Anmeldelse til kommunen, om at vi gerne vil sætte et drivhus op, er sendt af sted, så i løbet af et par uger forventer jeg at kunne bestille et rigtigt drivhus. 

Det er en dejlig tanke, at vores midlertidige drivhus snart kan pilles ned, og et fint nyt drivhus i stedet skal overtage pladsen.


Det drivhus vi har udset os ses på billedet her over, og er 21 m2, hvilket størrelsesmæssigt burde kunne dække vores behov.
Ih hvor jeg glæder mig :-)


25 kommentarer:

 1. Hvor bliver det spændende, tillykke med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, vi glæder os begge to, og hvor vil vi nyde at kunne sidde ude i drivhuset i ydersæsonerne. Det havde vi stor glæde af i vores tidligere have.

   Slet
 2. Det var da dejligt, jeg kan godt forstå du glæder dig. Det har en flot størrelse, så ja måske kan det dække dit behov :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Størrelsen på huset passer meget godt, det sted hvor det skal stå :-)
   Huset skal ikke være større, for jo mere plads, jo flere planter propper jeg ind i det. Det kender jeg mig selv alt for godt til at vide ;-) Tiden skal også være der til at få det hele passet, og min tid stækker ikke til mere.

   Slet
 3. Det bliver rigtig godt, og hvor vil det passe godt ind i jeres køkkenhave. God størrelse, men jeg er sikker på, at du hurtigt får det fyldt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også helt overbevist om, at huset vil være perfekt i vores køkkenhave :-)
   Huset vil helt klart hurtigt blive fyldt - især om foråret ;-)
   Jeg vil dog ikke have noget der er større, så drukner jeg i priklearbejde, for så skal jeg lige forsøge mig, med mange flere planter end jeg har brug for. Jeg ved det vil gå sådan, så 21 m2 er og skal være nok!!
   Glæder mig over, at huset er så stort, at vi kan få et spisebord til mere end 2 personer der ind, for så kan vi invitere familie og venner til spisning i drivhuset, det kan kun blive hyggeligt :-)

   Slet
 4. Det er godt nok også lækkert ud, det drivhus. Håber I hurtigt får svar fra kommunen, så I kan komme igang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kommunens teknik og miljø afdeling har sagt, at det max. tager 14 dage at få anmeldelsen behandlet. Kan ikke forestille mig der er nogle problemer i det, men vil gerne have formalier i orden før jeg bestiller huset.

   Slet
 5. Det bliver FANTASTISK, Vivi - jeg glæder mig for jer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi glæder os også rigtig meget til, at få et drivhus, så vi kan sidde ude i haven det meste af året :-)

   Slet
 6. Nej hvor bliver det dejligt for jer. Det giver nye muligheder, men jeg selv har haft svært ved at begrænse mig i mit orangeri.... Hav en skøn søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver så godt :-)
   Jeg har også svært ved at begrænse mig, men har besluttet, at med 21 m2 skal der være plads nok til både planter og siddepladser ;-)

   Slet
 7. Iiiihhhh hvor bliver det spændende. Og sikke et skønt hus i har udvalgt.
  Glæder mig til at se det næste år.
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var H.J. der gerne ville have dette drivhus, men jeg var meget nem at overtale ;-)
   Hyggeligt, hvis du kigger forbi engang til næste år :-)

   Slet
 8. Hej Vivi
  Super med et stort drivhus, ja der er jo slet ikke til at undvære når man gerne vil udnytte ydersæsonen og så og prikle. Det bliver virkelig prikken over iét i køkkenhaven. Ja nu kan det jo kun gå for langsomt at få tilladelsen, så du kan få det bestilt ;)
  Glæder mig til at se hvor godt du kan indrette det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også lidt spændt på, hvordan jeg får indrettet huset, Har ikke helt bestemt mig for det endnu, men har da gjort mig nogle tanker. Lige nu går jeg og diskuterer med mig selv, hvilken belægning der skal være i huset og hvor meget. Jeg vil nemlig helst dyrke i jord frem for kapilærkasser.

   Slet
 9. Det bliver da bare så dejligt for jer med det fine drivhus. Det er bare lykken at kunne så og prikle om foråret, og dejligt at der også bliver plads til at spise derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver skønt med god plads til mine frølinge om foråret, men vi ser også meget frem til, at kunne sidde i haven og nyde det hele året.

   Slet
 10. Det er et lækkert drivhus, I har valgt! Det skal nok blive super - glæder mig til at følge byggeriet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Der bliver ikke så meget byggeri at følge, for vi har bestemt os for at betale os fra opsætningen af det, men mere om det senere.

   Slet
 11. Hej Vivi. Det er vel nok et flot drivhus. Jeg håber, det hele går som planlagt. Sikke mange muligheder du får med sådan et stort drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Forventer det hele kommer til at gå helt som planlagt.

   Slet
 12. Think big - også når det gælder et drivhus! Hvis I har råd og plads til det, er det en super størrelse I har udset jer. Lige sådan et jeg drømmer om (suk) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har hele tiden været planen, at vi ville have et pænt stort drivhus. Det er ikke helt billigt, hvilket også er en af grundene til, at vi valgte at leve med det hjemmelavede plastikdrivhus et par år, til der blev råd til det drivhus vi gerne ville have.

   Slet