12. december 2014

Troldhassel


I haven har vi et pænt stort eksemplar af en troldhassel. Den skal blive stående, for jeg holder meget af dens snoede grene her i vintertiden :-)
Busken har stået noget indeklemt blandt andre planter, men er efterhånden næsten blevet befriet. Jeg mangler kun at flytte en stor buksbom, som står bag min troldhassel (set fra den vinkel jeg har taget fotoet i). Det pynter forhåbentlig på plantens vækstform, når der kommer lys og luft hele vejen rundt om den, og en beskæring af de grene, jeg gerne vil have ny tilvækst på kan sikkert også hjælpe til :-)


Grenene er dekorative, som de er, i vinterhaven, men de er også rigtig gode til anvendelse i binderi og dekorationer.


De fine lysegrønne rakler er særdeles yndige.

8 kommentarer:

 1. Hej Vivi.Det er da bare et flot eksemplar af en troldhassel du har..................er også rigtig glad for min store.
  Jeg er nød til at beskære min hvert andet år .For den står i vores indkørsel.
  Bruger også min til dekorationer ..............og har foræret rigtig mange store grene bort.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er rigtig fin :-) Der var ikke så mange spændende planter i haven, da vi overtog den, men denne troldhassel var her, og det er jeg glad for :-)

   Slet
 2. Det er en fryd at se så stor en troldhassel uden vildskud!!
  Min, jeg fik af mester, har jeg stammet op til et storkronet kroget træ, som man kan sidde under.Jeg er jo også gammel :o)
  Jeg har flyttet den med, hver gang vi skiftede bopæl.
  Håber du har gang i 'butikken'.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fin historie med din troldhassel, det er så dejligt, når der er en fortælling bag planterne :-)
   Jeg har også bemærket, at der ikke er vildskud :-) Jeg synes ellers, de troldhassel jeg ellers har set sætter vildskud, inkl. den vi havde i vores tidligere have. Jeg har hørt, det skulle have noget med plantedybden at gøre, men ved ikke helt hvad jeg skal tro. Hvad er din erfaring?

   Slet
 3. Podestedet skal meget langt under jordoverfladen, for ikke lyset skal vække de sovende øjne på grundstammen.
  Man er heldigvis begyndt at pode på tyrkisk hassel, som ikke sætter rodskud. Men man skal bede om at få den slags, for ellers får man bare den alm.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for svaret :-)
   Jeg kan sagtens se logikken i det med de sovende øjne, som ikke skal have lys, men samtidig strider det mod det, jeg har lært, nemlig at planter skal plantes i samme dybde, som de har stået i, i f.eks. planteskolen (her er potterne som regel ikke særlig dybe) hmm...... Det ville ikke være tosset med et par ugers praktik hos en så erfaren plantekyndig person som dig.
   Smart at man nu kan få troldhassel, der er podet på en rod der ikke sætter vildskud :-)

   Slet
 4. Ja, undskyld mit sprog, men det er noget ævl, man får at vide om potteplanter.
  Hvis man gjorde det rigtige pottede man podede planter i dybe potter lige som roser, men det gider man ikke og bruger for meget muld!!
  Forestil dig en blomme podet på mirabel, som ikke kommer dybt i jorden. To år efter er det kun en busk vildskud, som man skal døje med i al fremtid.
  Spørger man i havecentret, hvordan man undgår vildskud, aner de ikke hvad de skal svare.
  Ved foredragene fortæller jeg altid om podestedet og sovende øjne.
  Måske mødes vi engang en aften.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Endnu en gang tak for dit svar, og det er helt i orden du skriver ævl, når du mener det :-)
   Jeg har været til et foredrag med dig for år tilbage, hvor du sikkert har fortalt det du skriver nu, men denne gang tror jeg bestemt ikke jeg glemmer det!! Det er ikke utænkeligt, at vi mødes en anden god gang, hvor du holder foredrag - måske jeg så bliver aftenens "spørge Jørgen" ;-)

   Hilsen Vivi

   Slet