5. oktober 2014

Efterår og havearbejde


Blå druer hænger i store klaser på vinen, og de sidste tomater er ved at modne.


Bladene har fået høstfarver, og flere af dem begynder at falde til jorden. Rønnebærtræerne står allerede uden blade, de holdt sig flotte noget længere sidste år, men sådan er det så forskelligt fra år til år.


Min fritid er i denne uge gået med ukrudtbekæmpelse, kantning og nedklipning af visne blomster.


Det er fast arbejde, at komme igennem en have der er blevet forsømt et par måneder, men det går planmæssigt frem, så jeg forventer at være klar til flytning af planter og lidt nyanlæg om en god uges tid :-)


Tre ture til lossepladsen med fyldt trailer blev det til i denne uge ;-)


Efteråret er over os, og ligeså de mørke aftener. Det er nu også hyggeligt med levende- og elektriske lys, både ude og inde :-) 

18 kommentarer:

 1. Godaften Vivi.Ja !!! nu er efteråret over os...................selv om vejret i dag har været helt fantastisk.
  Du er bare så flittig...........så du skal nok komme efter alt ukrudtet i din have.
  Dejligt stemningsbillede du viser af huset med hyggebelysning.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi har været rigtig heldige med vejret det meste af ugen og weekendvejret har også været helt perfekt til havearbejde :-)
   Næste uge ser lidt mere våd ud på vejrudsigten, men så må jeg i gang på terrasserne og andre regnvejrsvenlige steder ;-)

   Slet
 2. Ja der er nok at se til, når man har måttet forsømme haven, men det er der nu alligevel, du skal nok nå det. Sidste billede ser bare hyggeligt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man keder sig aldrig, når man har en have. Min rengøringsrunde tager noget længere tid end den plejer denne gang, men det havde jeg også forventet, men mon ikke jeg når igennem det hele, de værste steder er jeg heldigvis ved at være igennem ;-)

   Slet
 3. Du er jo ihærdig og kan tage fat, så det skal nok gå. Så er det jo dejligt at vejret var skønt i weekenden til at arbejde i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var heldigt weekenden vejret var på min side, for de næste par dage ser ikke for lovende ud. Er ikke sikker på, jeg gider gå udenfor i regnvejr, når jeg kommer hjem efter en hel arbejdsdag med påmonteret regntøj ;-)

   Slet
 4. Flittiglise!
  Jeg var forbi nogle naboer i går som serverede friskpresset druesaft - en virkelig delikatesse... måske skulle du prøve?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lavede druesaft sidste år. Det smagte rigtig godt, så det burde jeg nok også tage mig sammen til at få lavet i år :-)

   Slet
 5. Du har sørme nået meget, ser det ud til! Jeg kæmper også med ukrudtet, selvom jeg ikke har været til svendeprøve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror vi alle kæmper mere eller mindre med ukrudt, når vi når hen sidst på sæsonen ;-)

   Slet
 6. Haha, jeg vidste at du ville komme efter det forholdsvis hurtigt:-)
  Det ser hyggeligt ud derude i mørket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er kun omkring halvvejs, men de værste steder er jeg heldigvis nået igennem, håber vejrudsigten bliver lidt bedre end lovet de kommende dage, så jeg også kan få bund i det sidste ;-)
   Ja der er hyggeligt i gårdhaven på de mørke efterårsaftener.

   Slet
 7. Hej Vivi
  Jeg var da kommet helt bagud hos dig....så allerførst et kæmpe tillykke med svendeprøven Fru Anlægsgartner, og sikke en flot svendegave ;)
  Ja dit grønne univers kan jo ta sig ud på mange måder, men lad os håbe på masser af sol og tørvejr, så er jeg sikker på at dit grønne univers inden længe atter ser fantastisk ud ;)
  Hvor er din vin flot i år med alle de smukke klaser, man bliver jo helt misundelig ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Sol og ikke mindst tørvejr kan jeg godt bruge, så jeg kan få det sidste af haven til at tage sig fornuftigt ud igen, men det er ikke ligefrem havevejr, der har stået på vejrudsigten hos os i dag.
   Ja vinen tager sig rigtig godt ud i år, og den er jo smuk op mod den gule væg :-)

   Slet
 8. Hej Vivi.
  Tre trailerfulde - så har I godt nok arbejdet hårdt. Min have står lidt i læ af Jylland og tæt ved det varme hav, så jeg har ikke lyst til at klippe i noget endnu. Den er lige så grøn som sensommer. Men mon ikke det er lige om hjørnet med efterår her også. Så skal traileren også frem her...
  Ha en dejlig dag
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en stor have vi har, så det er klart, der vil være meget haveaffald der skal væk (og ekstra meget, når haven er blevet forsømt et stykke tid), men traileren kommer til at trille mange flere ture til lossepladsen før efterårsarbejdet er klaret her.

   Slet
 9. Du er flittig som sædvanligt :) - og det ser sgu' godt ud :) - snart go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det pynter efterhånden som ukrudtet bliver udryddet ;-)

   Slet