29. december 2014

Kernebider og gærdesmutte

Vintervejr betyder, der er trængsel omkring fuglenes foderpladser.
Jeg holder utrolig meget, af alle de fugle vi har i haven. Mange er gengangere, som vi ofte ser, men ind imellem er der lidt mere sjældne besøg. Kernebideren har vi set hvert år, men ikke så ofte.
 
 
I dag kom den på besøg omme i foderhuset ved terrassen :-)

 


Det er en lidt speciel fugl med sit kraftige næb.


Det er godt med lidt solsikkefrø :-)


Jeg havde så meget fokus på at få taget et godt billede af kernebideren, at jeg først opdagede, der var 2 af slagsen i foderhuset på samme tid, da billederne blev lagt ind på computeren ;-)


Nede på fliserne løb en lille gærdesmutte rundt. Det er første gang jeg observerer en gærdesmutte, (som i øvrigt er Danmarks næstmindste fugl) ved terrassen :-)
 
Det er en sjov lille fugl, som jeg håber på, at få flere billeder af, og helst et par billeder hvor den ikke vender rumpen til, selv om det er en sød lille hale, den har.

19 kommentarer:

 1. Fine fuglebilleder. Kernebideren er så smuk, synes jeg.

  SvarSlet
 2. Hej Vivi det er fine fuglebilleder, jeg har aldrig set en Kernebider før så det var morsomt at se den med dens karakteristiske udseende. Den glemmer man ikke så let.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej den skiller sig noget ud fra de andre fugle.

   Slet
 3. Det er dejligt med fugle i haven. Jeg er begyndt at holde lidt igen med at fodre, da vi har fået kat, som går på fuglerov. Det er temmelig irriterende, men jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Han springer op og kan nå at fange fuglen på foderbrættet - foderbrættet kunne være højere, men det vil se mærkeligt ud, synes Thorben, eller måske sætte en plade under, så han ikke kan hoppe op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det ærgerligt at katte holder så meget af fugle. Det er vist svært at holde dem væk :-(
   Vi har ikke kat (og heller ikke nogle nabokatte), så vi kan heldigvis have "vores fugle" i fred.
   På den anden side har vi mange mus udenfor, og jeg har lige opdaget, at de har gravet sig ned til og spist flere af de tulipanløg jeg satte i efteråret, så på den måde ville det være godt med en kat. Hmm.....uanset hvad man vælger så er der fordele og ulemper ;-)

   Slet
 4. Fine og hyggelige billeder.

  SvarSlet
 5. Hvor er det hyggeligt med den trængsel der er i dit foderhus:-) Det er dejligt når der er mange forskellige. Jeg synes at det er svært at fotografere fuglene, men dine billeder er rigtig gode:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er både trængsel og mange forskellige fugle hos os :-)
   Det er svært at fotografere fugle, og mange af billederne bliver som end også smidt væk.
   De små befjerede venner bevæger sig så hurtigt, og opdager en så snart man bevæger sig lidt bag ruderne ;-) Jeg plejer at stille mig klar med kameraet, når jeg har observeret nogle fugle, jeg gerne vil have billeder af, for de kommer ofte tilbage indenfor overskuelig tid. Derefter er tålmodighed en dyd, den belønner sig ofte, men kan godt give "lange arme", når man står der og venter og venter og venter med et tungt kamera og håber på det perfekte billede ;-)

   Slet
 6. Hej Vivi.Hvor er du heldig at have så mange dejlige fugle i din have..............og kernebideren har vi slet ikke her.
  Synes også at det er svært at fange fuglene med kameraet får de er forsvundet igen
  Her er også mange katte i nabolaget......................så ikke så mange småfugle her.
  Flotte billeder du har taget.
  Rigtig godt nytår til dig og tak for mange dejlige indlæg fra din have.Nytårshilsen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. De bedste billeder får man, når man på forhånd står parat med kameraet ;-)
   Også godt nytår til dig :-)

   Slet
 7. Skønne billeder af kernebideren, kan godt forstå du fandt kameraet frem. Jeg har desværre aldrig set den i haven, måske jeg bare ikke har set ordentlig efter.... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke du havde opdaget den, hvis den har været på besøg hos dig.

   Slet
 8. PS. Er det ok at lægge link af dette indlæg ud i drivhusgruppen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Jette, du er altid velkommen til at linke til min blog :-)

   Slet
 9. Hej Vivi. det var et fornemt besøg i haven og godt at du kunne tage sådanne gode billeder. Det er så hyggeligt med fuglene i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtig hyggeligt med fugleliv i haven, og jeg håber på endnu flere fugle, efterhånden som vi får plantet flere buske og træer.

   Slet
 10. Dejlige fuglebilleder, og kender godt den der med at der opdages mere når billederne bliver lagt ind på pceren;-) Tror heller ikke jeg har set en kernebidder før, den ser fræk og stærk ud. Nu vil jeg holde øje med fodre pladsen..
  Godt nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kernebideren har et tryk på op mod 50 kg, når den knuser sten fra frugter, så ja det må siges at være en stærk fugl.
   Også godt nytår til dig :-)

   Slet