15. december 2014

Materialepladsen

Materialepladsen som vi har helt ud mod vejen, er noget af det bedste vi har lavet :-)
Det er skønt med et sted, hvor der er plads til at have alle mulige materialer til haven liggende, sten, fliser, kompost m.m.. På den måde undgår vi rod, og vi kommer ikke til at flytte rundt med ting og sager i en uendelighed.
 
 
Allerede nu er området afgrænset af bøgehæk, så det ses tydeligt, at det ikke er umotiveret henkastning af de ting, der allerede er på pladsen. Det bliver naturligvis endnu bedre, når hækken en gang bliver så høj og tæt, at den kan afskærme materialepladsen helt året rundt.
 
Pladsen er bevidst placeret så tæt på vejen, fordi det med denne placering vil være let at løfte paller eller andet ind over hækken fra en lastbil. En lastbil burde også lige kunne klemme sig ind på pladsen, hvis der skal leveres noget, der skal tippes af.
 
I bunden er der lagt et pænt lag stabilgrus, så det er ikke noget problem at køre derinde. Nu mangler jeg bare at få lagt nogle fliser, men det må vente til der bliver tid og råd. Jeg håber på, at der pludselig er nogen i lokalområdet, der har en masse 40x40 eller 50x50 fliser, der kan afhentes for en billig penge. Ellers skal de sten, vi har rundt om huset derom, når der engang ud i fremtiden skal laves ny belægning i gårdhaven og på terrasserne.

18 kommentarer:

 1. Det ser ud til at være en god idé med en materialeplads, det har vi ikke tænkt på.
  Jeg håber, du finder nogen fliser i lokalområdet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med et sted, hvor der er plads til "rod".

   Slet
 2. Hvor smart med en materialeplads.Sådan en har jeg dog ikke plads til, så ting til haven...fliser, chaussesten, jordsække etc. ligger lige ved indkørslen foran huset. Der ligger også min "storaffalds-sted", så der ser til tider noget grimt ud.
  Det bliver dog pænere og pænere, da de større anlægsarbejder er ved at være klaret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er der lang vej før vi er gennem anlægsarbejderne, så det er rart med et sted til at sætte fra sig på.
   Min plads fylder en del, men det er jo også en stor have vi har, i en lille have, er det måske bare få m2 der skal til, for at opfylde behovet.

   Slet
 3. Bare det at man samler og organiserer tingene, gør, at der ser meget mere behageligt ud. Når hækken er vokset til, bliver helt perfekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver helt rigtigt, når hækken kommer op og dækker for det hele :-)
   Jeg har det ikke så godt med rod alle vegne, så vores materialeplads bevirker, at jeg føler, der er styr på vores ting, og de står et sted, hvor det er ok, de er :-)

   Slet
 4. Det er genialt med en materialeplads og dejligt at I har plads til en der er så stor. En god ide at skærme for den med en hæk.
  Man kan være heldig at finde fliser og få dem mod afhentning så jeg krydser fingre for at du finder nogle, det er et stort område du skal have belægning på:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pladsen er omkring 85 m2 (målt fra midt hæk), så jeg skal bruge omkring 80 m2 fliser for at få fast bund på hele området.
   Det er også mit håb, at finde nogle fliser, jeg kan få for at afhente dem, eller for et symbolsk beløb.

   Slet
 5. Let at forstå du er glad for den plads, det må føles som en lettelse, hele vejen igennem. Jeg troede faktisk at du skulle være selvstændig da jeg læste om pladsen for lang tid siden, for ordet lyder så proff, men det er du jo også:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør bestemt det hele meget nemmere, at vi har den plads :-)
   Jeg har ingen planer om at blive selvstændig, men på enhver grøn arbejdsplads er der sådan en plads - større eller mindre, så hvorfor ikke have det hjemme hos sig selv. Jeg er jo havetosset, og har mange planer for vores have hen over de næste mange år, så der vil løbende skulle bruges diverse materialer. På den her måde kan jeg også løbende slæbe noget hjem, når jeg kan finde det til den rigtige pris.

   Slet
 6. Hej Vivi.Hvem der bare havde plads til sådan en materiale plads.Det bliver rigtig godt når bøgehækken vokser op or skærmer ud mod vejen.
  Kan godt se at det er nogle fliser der skal til.
  Nå !! jeg må jo være glad for min lille plads til sand/sten og krus jeg har nede
  ved min køkkenhave.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder jo helt fint, at du har en lille plads til at sætte dine ting fra dig på :-) Det er jo ikke til at undvære et sted, til alt det der ikke lige pynter at have liggende.

   Slet
 7. Det er sørme en praktisk anordning med en materialeplads, og jeres er gennemtænkt med den rette placering, og når hækkene vokser op, bliver det bare perfekt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget praktisk, og vi er meget glade for det :-)
   En placering der er let tilgængelig er en nødvendighed, for ellers kommer vi til at flytte rundt med tingene mange gange alligevel, og det er det vi helst vil undgå.

   Slet
 8. Det er da bare en genial ide :0) Herhjemme er tanken at vi, til foråret, skal have ryddet bag laden, så grus bunker mv, kan "gemmes" der - dog ikke gemt længere væk, end det stadig er tilgængeligt med både trillebør og traktor ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. I bliver uden tvivl meget glade for et sted, hvor i kan have jeres lager liggende, og fornuftigt at have stedet, så det er til at komme til :-)

   Slet