21. juni 2014

Køkken- og snithaven uge 25

Det er en daglig glæde at gå ud og se til køkken- og snithaven, for her kan det næsten ses fra dag til dag, at der sker noget :-)


Et kig gennem køkken- og snithaven fra syd mod nord.


Salat, persille og radiser bliver jævnlig hentet ind, og inden længe kan de første sommergulerødder komme på menukortet.


Kartoflerne blomstrer og det er jo en hel delikatesse at servere frisk opgravede kartofler :-)


På terrassen bliver der også dyrket spiselige ting. Der er masser af drueklaser på vinen, og tomatplanterne i krukkerne vokser godt.


Det bliver spændende at se, hvor længe der går før de første tomater modner.

12 kommentarer:

 1. Hej Vivi sikke megen dejlig køkkenhave plads du har og hvor det gror. Det må være skønt med sin egen grøntbutik! God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at kunne hente grønt ind direkte fra haven. Det hele smager af meget mere :-)

   Slet
 2. Hej Vivi.Det ser bare godt ud i din køkkenhave..............dejligt lige at gå ud og hente det man har brug for til maden.Ville heller ikke undvære vores dejlige køkkenhave og drivhus.
  Har spist vores første kartofler i sidste uge.............og en dejlig kartoffelmad er det også blevet til.
  Det varer nok lidt med tomaterne...........men agurkerne er godt på vej.God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er fint at kunne hente det der er brug for, men modsat kan køkkenhaven også være medbestemmende til, hvad der skal på menuen.
   Vi har efterhånden gravet kartofler op en hel del gange og spist op til flere kartoffelmadder pyntet med purløg :-)
   Det er dejligt med køkkenhaven, men jeg savner nu et drivhus. Jeg håber på, at der kan blive råd til drømme drivhuset indenfor et par år.

   Slet
 3. Hej Vivi. Det ser bare godt ud. Din køkkenhave virker meget stor med mange lækre ting plantet i. Jegkan godt forstå, at du synes, det er en stor glæde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Køkken- og snithaven er pænt stor. Jeg vil tro den er omkring små 200 m2 i år. Når det sidste græs bliver vendt ender den op med at blive 240 m2 (12 x 20 m). Jeg har sået forskellige grønsager, men der er også blomster ind imellem, så der kommer lidt mere farve på :-)

   Slet
 4. Helt enig med de andre kommentarer. Vi nyder også dagligt køkkenhaven og dens produkter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi er heldige, os der kan hente grønt direkte fra haven :-)

   Slet
 5. Uhmm, næsten noget af det bedste ved haven, ren luksus at kunne hente ind, og en fryd for øjet! Det ser godt ud hos dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er dejligt med det der kan spises, men jeg glæder mig også til at blomsterne springer ud og sætter lidt mere kulør på.

   Slet
 6. En køkken- og snithave er først spændende at kikke på når sommeren er godt igang, men så er det til gengæld en stor fornøjelse både at se på og høste fra. Nye kartofler er noget af det lækreste. Jeg forsynede mig med nye kartofler og asparges da vi var på Samsø og det er bare så meget bedre end de kartofler vi må nøjes med fra supermarkederne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der går noget tid fra det første er sået, til der rigtig sker noget.
   Nye kartofler, radiser og spæde salatblade har vi haft et stykke tid, men nu kan vi også så småt begynde at spise af sommer gulerødderne, og morgenfruernes knopper er begyndt at antage farve, så nu går det stærkt derude :-) Både kruspersille og bredbladet persille er så stort at det kan bruges, så den gamle persille fra sidste er lige blevet trukket op.

   Slet