31. maj 2014

Planteskolebedene


Dagen er gået med rengøring og kantning af planteskolebedene. Det er helt utroligt så meget ny-kantede bede hæver helhedsindtrykket. Jeg ved det jo godt, men forundres og glædes over det hver gang ;-)


Der er blevet lidt bar jord i bedene her hen over foråret, hvor nogle af planterne er havnet på en blivende plads ude i haven. Det betyder, at der er blevet plads til nye planteindkøb, og deling af dem jeg allerede har :-)

Når jeg får tiden til det (eller kommer i akut pladsmangel), skal bedene forlænges lidt her forrest i billedet.

Inden længe tror jeg, et af bedene skal "øremærkes" til overskudsplanter, så jeg har styr på, hvad jeg kan forære væk, bytte med eller eventuelt sælge af (Jeg overvejer, om jeg skal fylde traileren med lidt planter og tage dem med til plantemarkeder, om et par år, hvor jeg begynder at få pænt med overskudsplanter). Jeg synes, det er så ærgerligt, hvis planter skal gå til spilde, og det glæder mig meget, når andre kan få glæde af mine overskudsplanter. 

4 kommentarer:

 1. Kanterne betyder så meget, gør lige den lille forskel. Du har sikkert energien til at tage på plantemarked med overskudsplanterne, og du har ret i, at det er et ærgerligt spild.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er kanterne pæne, så ledes øjnene lettere væk fra lidt ukrudt i bedene ;-)

   Slet
 2. Du har ret, det er ikke til at smide planter væk som man ved kunne glæde andre. Plantebytte er en super ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig hver gang, jeg kan forære mit overskud væk til venner og bekendte. I et par år har jeg ikke rigtig haft noget at forære væk af, men i går opdagede jeg, at jeg endelig igen kunne forære en veninde lidt planter fra haven. Det er da tegn på, at jeg har fået mig en have igen :-)

   Slet