7. maj 2014

Lidt planter og udvidelse af køkkenhaven.


Flere af vores Rhododendroner er begyndt at blomstre. Her der det en af dem jeg fik forærende i efteråret.


Den røde er ligeledes en foræring. Til højre med de lilla blomster er det R. Lavendula.


I skovbunden står en fin lille bispehue med hvide blomster.


H.J.s æbletræ blomstrer fint, og klarede heldigvis nattefrosten i weekenden :-)


Frilands tomaterne som jeg købte i weekenden, er blevet plantet i krukker.


 I mandags fik jeg "taget hul på" udvidelsen af køkkenhaven, i det stykke der er blevet fræset.


Der er også lidt græs, der skal vendes for at få det hele til at hænge sammen.


I dag fortsatte arbejdet, og jordstykket er efterhånden ved at ligne noget, der kan blive til have, selvom der stadig er en del senegræs og sten der skal fjernes.


Indenfor den kommende uge, skal der helst være klar til såning. Al energi kan dog ikke bruges på køkkenhaven, for ukrudtet gror også alle andre steder. Altså går der også en del tid med lugning andre steder i haven.

12 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor du knokler, men det bliver rigtig god! Når du vender græsset, som du skriver, hvor lang tid går der så, inden du kan plante der?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er i haven næsten hver dag nogle timer, og så vil der jo ske noget.
   Når jeg vender græs graver jeg i dobbelt dybde, så græsset kommer et pænt stykke i jorden, og jeg bruger stykkerne umiddelbart efter til planter. Jeg skal selvfølgelig være over stykkerne, for der vil altid være lidt græs, som ikke bliver vendt helt så godt rundt, som det burde, og så skyder det igen.

   Slet
 2. Vejret lige nu er helt perfekt for nysåede urter, ukrudt og nye hække. Når solen skinner, kan man både fornemme og dufte, at det damper op fra den fugtige jord. I øvrigt en dejlig grøn udsigt, der er over på den anden side af vejen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi har en skøn udsigt ud over eng og å :-)
   Vi har haft det meget tørt her på vores sandede jord, og har vandet flere gange. Det er først indenfor det seneste døgn, der rigtig er begyndt at komme vand fra oven. 12 mm har vi fået indefor det seneste døgn.

   Slet
 3. Jeg bliver stadig helt forpustet når jeg ser dine indlæg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der ingen grund til, 2-3 timer til daglig og noget mere i weekenderne, så vil der ske noget, også uden at blive voldsom forpustet, men selvfølgelig er det da lidt hårdt at samle sten og murbrokker, men det værste er overstået ;-)

   Slet
 4. Hej Vivi.Dejligt at du nu har noget i blomst ...............rhodoer er altid dejlige med deres smukke blomster.Og regnen kom heldigvis lige i rette tid............for hvor var jorden tør.
  Men med regnen kommer der jo også mere ukrudt...............vi er svære at gøre tilpas.
  Fint lille æbletræ som H.J. har fået................de er bare SÅ smukke når de blomstre.
  Har du set mit stor æbletræ der står i fuld flor lige nu?
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi trænger voldsomt til vand, og så må vi jo bare ud og fjerne det ekstra ukrudt der følger med, når der kommer vand fra oven.
   Jeg er kommet helt bagefter med læsning og kommenteren på bloggene, så jeg har endnu ikke fået set dit æbletræ. Flere timer i døgnet søges.................... ;-)

   Slet
 5. nåh.... så kom der igen billeder af blomster - det var da rigtigt dejligt :) Ja, du keder dig jo ikke - fortsat god arbejdslyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige før jeg glemmer at få taget blomsterbilleder, fordi der er så meget fokus på alt det nye der sker i haven. Vi har blomster i haven, og i år er der endnu flere end sidste år, sådan skal jeg gerne kunne skrive nu de næste mange år ;-)

   Slet
 6. Hej. Du er en rigtig arbejdsbi, godt gået!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger mange timer på det her haveprojekt, men det er næsten også nødvendigt, når der skal laves have på stor en grund, men her efter 2 år begynder det også for alvor at blive synlig, hvad der arbejdes hen imod, i hvert tilfælde i den vestlige del af haven :-)

   Slet