4. november 2012

En solfyldt novemberdag i haven med udsigt til åbne marker


Hvor er det dejligt at stå op en solfyldt fridag her i november :-)
Det er med at nyde de få solskinstimer, lige så snart de er her på denne årstid. Vi har brugt en stor del af dagen i haven med at få sat havemøbler, krukker m.m. ind. Helt færdige er vi ikke, men det sidste når vi nok en anden dag.

Plæneklipperen blev vasket og sat ind. Jeg havde håbet, vi kunne bruge den til at samle blade med (dovenskab længe leve), men de var så fugtige, at maskineriet stoppede til.........hmm, altså må vi klare bladene på anden vis, hvis de skal samles sammen ;-) Beplantningen her midt på plænen håber jeg vi får fældet/klippet ned i løbet af vinteren, så jeg kan komme i gang med at lave en gul-orange staudehave her til næste år. Der skal også plantes nogle træer i stykket som overstandere. Jeg tror, det bliver Tibetanske kirsebær, de har de mest fantastiske stammer, som jeg rent farvemæssigt tror, vil gå godt sammen med se stauder, jeg vil have i stykket, og de lyser også vældigt op i vinterhaven. 


Her et kig gennem skovhaven.


Jeg har et mål, nemlig at planteskolebedene skal laves færdige i næste havesæson :-)


Her et kig gennem haven (ca. 90 m), så der er et pænt stykke ud i den anden ende.


Her mellem vejen og planteindslaget skal der også klippes og fældes, så der kan blive plads til materialeplads og frugthave.


Der er ikke meget spændende ved de gamle forkrøblede planter, der står her.
Prøv i stedet at forestil jer en grøn plæne med frugttræer, og et lille hønsehus m. gård.


Et kig ind i haven, fra det sted hvor den kommende frugthave skal være.
 

Hele sommeren er vi omgivet af majs mod både øst, syd og vest. De blev høstet for nogle få dage siden, så nu er der udsigt til åbne marker.


Det er dejligt med den læ majsene giver i haven, men det er nu også skønt i at kunne se ud over landskabet :-)


Skoven er kun få hundrede meter bag vores have.
Der er et skønt farvespil ovre på engen.
 

Fasanerne er overalt herude, men det er næsten for meget af det gode, når over 30 fasaner myldrer rundt i haven på samme tid..........

18 kommentarer:

 1. Hej Vivi. Det var nogle dejlige efterårsbilleder. Der er mange planer og det bliver spændende at se. Sikke et arbejde, der skal gøres, jeg forsøgte at forestille mig frugthaven og hønsehuset og i mit hoved var der sol og sommer over det med grønne marker og smukke træer. Jeg tror, det bliver så godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. I min drøm er der også sol og sommer, sommerfugle og humlebier. Læhegn og hække er vokset op, og jeg sidder på en hvidmalet stol under et æbletræ og nyder et glas hyldeblomstdrik - altså er jeg nogle år fremme i tiden ;-)

   Slet
 2. Dejligt med drømme og pludselig en dag ser det lige sådan ud, som I gerne vil have det, men så får du lige en ny idé :) Det bliver helt sikkert en have i stadig forandring. Det er så skønt med de åbne vidder i stedet for huse lige op af vores haver.
  God idé med tibetansk kirsebær, det er en dejlig bark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja drømme er der nok af, og de skal som end også nok blive realiseret hen af vejen :-) Er helt klar over, at der vil komme løbende justeringer i mine planer, for der skal altid være plads til nye ideer.
   Vi nyder hver eneste dag, at der ikke ligger andre huse lige op og ned af vores grund :-)

   Slet
 3. Skønne billeder på en helt fantastisk dag ;O), ja du kommer vist ikke til at kede dig de næste mange år, med at skabe jeres drømmehave. Det bliver spændene at følge med i havens udviklig ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kedsomhed er ikke lige det jeg beskæftiger mig mest med ;-)
   Det bliver en årelang følgeton med vores nye have, men håber på, at der i løbet af få år, kommer nogenlunde styr på nogen af de haverum, der skal laves :-)

   Slet
 4. 30 fasaner må være et imponerende skue. Forkrøblede træer kan også have deres egen specielle charme; men jeg forstår godt, at I har planer om frugttræer. Det er rart, når majsene bliver høstet - man kan godt føle sig lukket helt inde af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er rigtig mange fasaner alle steder, her i nærområdet. Dem der ejer skoven herude, må sætte en masse ud hvert år.
   Det bliver lidt åbent ind i haven en periode, når vi fjerner de træer og buske, men vil gerne udnytte det stykke jord bedre, og er ikke spor i tvivl om, at det på sigt bliver bedre end det eksisterende. En materialeplads tæt på vejen vil også være ideelt, så har jeg mulighed for at en lastbil kan løfte diverse ting ind over hækken(når den engang bliver plantet ;-)) med en kran.
   Indenfor materialepladsen skal frugthaven så være.
   På en måde er det som jeg skriver vældig godt med majs på marken, for det giver en fantstisk god læ i vores have, men også dejligt at kunne se langt, som vi kan her i vinterhalvåret.

   Slet
 5. It is a good time of year to be making plans for the garden. As the leaves fall, you can see the spaces, and then easily imagine the new ideas. It is always exciting to be have something to anticipate for next year.

  You have a lot of room around your garden, and a scenic background for it.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt, at efteråret er et godt tidspunkt at vurdere sin have. Allerede sidste år var jeg dog langt med haveplanerne, men nu kan jeg bruge vinteren på at finpudse de planer, som jeg forventer at starte op med til foråret :-)

   Slet
 6. Hej Vivi.
  Hvor er det bare et dejligt sted I bor. Hvor må det være dejligt med al den jord I har, at boltre jer på. Min gamle have var omkring et par tusind kvadratmeter. Det var aldrig for meget, jeg kunne sagtens ha' brugt meget mere. Det er svært at gå fra en stor have til en meget mindre. For dig er det lige omvendt. Det er vist lige sagen for en pige som dig, som er fuld af idéer og ambitioner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke en eneste m2 for meget jord at lege på. Der måtte som end gerne have været dobbelt så meget ;-)

   Slet
 7. Der er skønt hos jer med al den plads og de store vidder, nu hvor majsene er blevet høstet. Det bliver helt sikkert godt med frugttræer og alt det andet, du har planer om - det bliver et ordentligt ryk I sikkert når i løbet af det næste årstid. Spændende at følge.

  Hvor er Zita blevet stor :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Zita vokser godt :-)

   Nu må vi se, hvad vi når til næste år. Eneste faste mål er at få planteskolebedene færdige, men håber på at vi får ryddet de stykker der skal ryddes, for så kommer det virkelig til at rykke noget.

   Slet
 8. Tænk 30 fasaner på samme tid, det er da fantastisk! (sagt af en bybo!). Jeg tænker; det kan vel ikke være majs, der bliver plantet hvert år på den mark? Der skal vel sædskiftes, der også! Kunne da være hyggeligt med varierende afgrøder, om ikke andet så for variationen. Flot kig i har fået til skoven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også vældig godt li fasanerne, men det er næsten for meget af det gode, når det er dagligdag.
   Jeg ved ikke hvor mange år man kan dyrke majs på en mark, før der skal være et år med en anden afgrøde, men det finder vi jo ud af. I år og sidste var der i hvert tilfælde majs på marken. Jeg kan godt li den læ majsen giver, så jeg har det helt fint med, at det er det der bliver dyrket :-)

   Slet
 9. Der kan da ikke være tvivl om hvorfor I valgte at købe lige netop det hus... sikke nogle omgivelser - smukt :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er meget glade for både omgivelserne, grunden og huset, men der gik også et par år, fra vi begyndte at se os omkring efter et sted på landet, til vi fandt noget vi gerne ville have og fik handlet.

   Slet