7. august 2012

Fast bund i hundegården og blomster i august


I dag skulle vi have støbt bund i hundegården. H.J. fik hentet den første trailerfuld beton, så arbejdet kunne komme i gang. Han henter og læsser af, og jeg får det lagt - fin arbejdsfordeling. 


Det gik vældig fint, men pludselig væltede vandet ud af skyerne. Det havde vi ikke lige forventet.......hmm. Det var så slemt at arbejdet måtte indstilles fordi det hele sejlede i vand, ikke lige så smart, når man arbejder med beton. Det er altså ikke altid man kan stole på vejrudsigten !!


Heldigvis blev det tørvejr igen, så der kunne blive hentet et læs beton mere. Den del jeg havde lagt kradsede jeg overfladen op på igen, for den så lidt mistænkelig ud i de øverste par cm efter al den vand. Om igen med overfladen på det stykke, og derefter fik jeg den sidste beton lagt. Resultatet ser heldigvis fornuftigt ud, selvom regnen virkelig drillede.


To store trailerfulde beton er lagt ud. Der mangles lige lidt foran i venstre hjørne, men ikke mere end jeg selv lige kan blande lidt i en trillebør, til at få det jævnet pænt af med.
Det er dejligt, vi er nået så langt :-)
    

Selvom jeg ikke har nogle ordentlige blomsterbede endnu, har jeg heldigvis en del der blomstrer. De fleste er medbragte blomster, som står i indslag, men der er da også lidt rundt om huset.


Nøkketunge.


Marguerit.


Endnu engang en af stokroserne. Jeg synes, de er så yndige.


Haveklinte.


Valmuer.
Jeg opdagede også lige, at en af de violfrøstjerner jeg selv såede sidste år, er kommet med blomst.
Den er så fin :-)


Purpur solhat.


Denne fine lille blå lærkespore har også klaret flytningen.
Det er en blomst, jeg har fået forærende, som jeg er meget glad for. 

Daglilje, jeg er helt vild med den farve, den har.


Stormhat. Den ser lidt ynkelig ud, men den lever.


Et par enkelte studenternelliker blomstrer endnu.


Bjørnetidsel.

10 kommentarer:

 1. Hej Vivi
  Har ferie nu så har fået tid til at læse de sidste indlæg igennem :
  Synes I har fået lavet en masse dejlige ting i jeres ferie. Det bliver helt sikkert en dejlig hundegård den lille frøken får der. Hvor er hun altså skøn !!! Lidt ærgerligt vores var 1 år gl, da vi fik ham, men på den anden side er vi jo sluppet for al hvalpeopdragelsen ;))
  Regner også med vi får lavet lidt havearbejde i ferien, men der skal også være tid til nogle ture ud i det blå og havebesøg..
  KH
  Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal helt sikkert også være tid til andet end havearbejde :-)

   Vi tror på, at Zita kan få det fint i den 16 m2 store hundegård, hun skal tilbringe noget tid i, når vi er på arbejde. Vi kan jo ikke risikere at lade en hvalp gå frit omkring, når vi ikke er hjemme, for så tager hun sikkert på udflugt på et eller andet tidspunkt.
   Vi synes det er dejligt, at få vores hund fra hvalp af, så vi kan påvirke hendes opdragelse helt fra lille af, men hvor vokser hun altså hurtig ;-) På 14 dage har hun udviklet sig fra en lille uldtot med hængeører til en lille minihund med stritører. Hun er simpelthen så sød og dejlig, men selvfølgelig også fjollet og legesyg, men en rigtig lille glad, dygtig og god hund :-))

   Slet
 2. De fleste af vi andre bloggere er heldige, at vores mænd kan lave så meget for os. Her er det omvendt, heldigt at du kan så meget selv :o) Jeg er imponeret.
  Flotte blomster der viser sig hos dig. Stokrosen er skøn og det er dagliljen også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Både H.J. og jeg har nu været i fuld aktivitet de sidste par dage, men jeg er bare ikke så god til at få taget billeder, når vi arbejder, som H.J. er,(tror heller ikke kameraet ville have godt af at blive smurt ind i beton ;-)), så det kan let komme til at se ud som om jeg laver det hele, men det er ikke helt sådan det er.
   Der er dog ting som min ryg bedre kan klare end H.J.´s, f.eks. at kravle rundt og "hænge" i ryggen, som med betonarbejdet i dag, han har så til gengæld læsset al beton af traileren ca. 1½ ton.

   Du behøver ikke være imponeret, for jeg tror, langt de fleste piger ville kunne klare de ting, jeg laver, hvis de forsøgte sig ;-)
   Jeg har aldrig lagt beton før, men det gik jo meget godt. Jeg kan godt li at bruge min krop, og har heldigvis hænderne skruet rigtigt på.

   Der er dog en del ting jeg holder mig langt fra, fordi jeg ved, at jeg ikke vil slippe godt fra det.
   Du vil aldrig se mig lege mekaniker, for da er jeg ikke særlig snild, ej heller sætte en lampe op, da jeg er vildt bange for at få stød, voldsom højdeskræk har jeg også, så det arbejde jeg skal udføre, skal foregå ved jorden ;-)

   Slet
 3. Flot arbejde I har lavet til trods for de drillende byger :o)

  SvarSlet
 4. Stort arbejde og flot at du kan! Irriterende vejr har det også været herovre østpå! Jeg skulle i gang med at male, men jeg nøjedes med at kigge på malingen, det kræver altså også tørvejr.
  Det er nogle dejlige valmuer du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tager egentlig ikke særlig lang tid, når alt er gjort klar til opgaven, som det var i dag. Vejret var dog en drillende faktor, som var skyld i, at opgaven kom til at tage lidt længere tid end beregnet.

   Hvis jeg havde været af hankøn, var der sikkert ikke en eneste, der havde skrevet, det var flot jeg kunne ;-)
   For mig er det helt naturligt, at jeg prøver til med de opgaver, jeg forventer at kunne klare, jeg går ikke så højt op i, hvad der er traditionelle mande- eller kvindeopgaver. I mit job som gartner er jeg vant til, at mænd og kvinder har lige løn, og dermed udfører samme opgaver uanset om de er fysisk krævende eller ej.

   Ærgerligt, at vejret satte en stopper for dit planlagte projekt :-(

   Slet
 5. Hej Vivi. Sikke et projekt I er gået igang med. Det var godt, at resultatet blev så fint med al den regn, der kom.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja godt tørvejret indfandt sig, så det hele ikke skyllede væk :-)

   Slet