6. august 2012

De skønneste solsikker og store oprydningsdag.


Jeg elsker solsikker, og tænk sig, der er nogen der har selvsået sig her i vores have :-)
Nogen af jer husker sikkert, at vi fik noget beton forærende af en nabo i foråret. Det hele gik lidt hurtigt, så jord og sand fra vores kommende hundegård blev bare skovlet ud i en fart. Det har så lagt og rodet lige siden, og var blevet godt fyldt med ukrudt, og Zita havde også muntret sig lidt i bunkerne, så der så frygtelig ud.
Bunken af grene var også vokset betydeligt, så det var ingen luksus at få ryddet op.


Hundegården skal laves færdig i denne uge, så Zita kan nå at vænne sig lidt til at være i den, før arbejdet igen kalder. Altså skulle der ryddes op, så vi kunne komme til at få gravet ud i det stykke af hundegården, der endnu ikke er støbt.
Derinde er ukrudtet også groet godt.


Dejligt at der nu er ryddet op, gravet ud og kørt sand på, så der er klar til at blive støbt :-))
Alt er meget mere overskueligt, når der ikke ligger en masse rod der hvor man skal arbejde.8 kommentarer:

 1. Dejligt med gaver fra jorden man slet ikke har haft nogen andel i! Jeg synes også solsikker er fantastiske(men prøver at undgå gul i min lille have) - så jeg nyder at de bare dukker op på min skærm!
  Dejligt som I har fået ryddet op til hundegård. Man kan da se hvor langt man er nået, når man har sådan et projekt - og I er nået langt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt med en gang oprydning :-)

   Slet
 2. Ja når der først er ryddet op, er det ikke så slemt, som man syntes inden oprydningen.
  Dejligt med en solsikke, det er nok fra fuglefoderet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hader rod, og det så faktisk lidt uoverskueligt ud, at skulle til at lave hundegården færdig, men efter oprydningen blev overblikket meget bedre, for nu kan vi komme til uden bøvl :-)

   Jeg tror også solsikkerne stammer fra fuglefodret.

   Slet
 3. Ja, rod gør noget ved én, og det er dejligt at få ryddet op og få overblik. Men undskyld jeg spørger dumt; hvor skal Zita grave sit kødben ned, når der bliver støbt i hele hundegården? :)
  Hilsen fra én, der intet aner om hunde

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har valgt at støbe bund i hele hundegården, så der kan blive gjort ordentlig rent ind imellem, og for at hun ikke skal kunne grave sig ud.

   Zita vil gerne grave huller, og har allerede gravet et par huller i plænen. Hun kan lynhurtigt flytte noget jord.

   Det er rigtigt at hunde gerne vil grave ben ned, men det må Zita så gøre, når hun ikke er i hundegården. Det er ikke meningen, at hun skal tilbringe det meste af sit liv i den hundegård, kun når vi er på arbejde. H.J. har heldigvis en del afspadsering, så der er mange dage, hvor han er hjemme.
   Zita vil selvfølgelig få nogle ting ud i hundegården hun kan lege med, men jeg tror egentlig, meget af hendes dag vil gå med at ligge og sove, i det hundehus hun selvfølgelig også skal have.

   Slet
 4. Hej
  Jeres hund skal da være inden for, hvor I bor. Stakkels naboer hvis der er nogen, der skal lægge øren til en ensom hund. Tro mig I vil fortryde den beslutning om en hundegård. Hvis I har hund skal hunden være sammen med flokken, og det er jer. Så må I ofre noget tid i fritiden på hundetræning så hunden aktiveres. Det vil I ikke fortryde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Zita har selvfølgelig lov til at være indenfor når vi er hjemme, men vælger ofte selv at opholde sig udendøre, mange store hunde kan godt li at være ude i frisk luft.
   Jeg tror faktisk ikke Zita bliver en af de hunde, der står og gør dagen lang, intet tyder endnu på det. Vi bor på landet med pæn afstand til naboer, og ofte kan vi svagt høre en af naboernes hunde gø, men Zita har endnu ikke svaret igen på det, og hendes hørelse er da betydeligt bedre end vores.
   Ang. hundgård skal hun kun være der, når vi begge er på arbejde, vi kan af gode grunde ikke blive hjemme fra arbejde, for at hun skal være en del af "flokken" døgnet rundt.
   Zita bliver i høj grad aktiveret her hos os. Hun er med os i næsten alt hvad vi foretager os udenfor, og vi tilbringer rigtig mange timer udendørs. Vi har en 5000 m2 stor grund, hvor hun kan lege. Ligeledes sørger vi for, at hun lærer verden udenfor vores egen matrikkel at kende, så hun bliver fortrolig med fremmede steder, mennesker, andre hunde, mærkelige lyde m.m. Derud over traver vi lange ture med hende, i denne skønne natur vi bor midt i.

   Slet