20. august 2012

Plantning af syrener


I læhegnet mod vest er der store huller Jeg har valgt at plante nogle syrener i.
Det er ikke det bedste plantetidspunkt, men syrenerne har stået i potter i meget lang tid, og havde det tørt og var heller ikke så frisk grønne mere, så uanset tidspunktet, vil de nok være bedre tjent med at komme i jorden, end blive i potterne.


Det var en sej omgang at få gravet huller gennem det gamle græs, og egentlig burde der være lidt mere rent omkring planterne, men det må briste eller bære. Det blev ikke lettere af, at Zita selvfølgelig gerne ville deltage i "legen".
H.J. blev nødt til at holde hende væk, når jeg rigtigt huggede med spaden, ville ikke risikere at hun fik poterne for tæt på.


Planterne fik lov at suge godt med vand inden de kom i jorden. Det er ikke de pæneste planter, men i et læhegn gør det ikke så meget. Hvis de tager fat, skal de nok blive pæne med tiden.

Det er syrener med mørk lilla blomster, hvor moderplanten kom oppe fra H.J.s forældre, så jeg håber de vil gro.


Zita er frygtelig nysgerrig ;-)


På trods af en ret våd sommer er vores sandede jord  knasende tør under græstørvene, så hullerne fik en masse vand inden planterne kom i.


Mangler alt mit gode kompostjord, som jeg havde, da vi boede inde i Billund, så jeg måtte blande sandjorden op med købejord.
Jeg må altså snart have gang i nogle kompostbunker igen !!


Planterne er ikke specielt store.........


...............men nu er de kommet i jorden. Med en masse vand, håber jeg de klarer at blive plantet ud her midt i sommervarmen. 

10 kommentarer:

 1. Mon ikke de nok skal tage ved, bare de får masser af vand. Jeg plejer altid at dyppe det jeg planter i en spand vand og holde dem nede indtil det ikke bobler mere.
  Det er en ivrig lille hjælper du har, men det kunne godt gå hen og blive farligt for de små poter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De skal nok få masser af vand. Hvis de overlever vinteren kan de få lidt gødning til foråret, så skal de nok komme i gang :-)

   Jeg er meget bevidst om, at Zita ikke skal have poterne i nærheden, når jeg rigtig hugger til med spaden. Det ville være helt ubærligt at hugge en fod af hende.

   Slet
 2. Jeg er da sikker på at de planter nok skal blive fine - du har ihvertfald gjort dig umage. Og så har du jo haft den helt rette hjælp - kan se at Zita var en stor støtte. Så er det nemlig.. skønt og sjovt med én på den størrelse.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er en værre lille bandit hende Zita, ikke nemt at få noget lavet i en fart, når hun løber om fødderne på en. Det værste var dog, at hun mente planterne skulle graves op igen, da var min tålmodighed ovre......... ;-)

   Slet
 3. Pøj-pøj med de små, jeg tror også på dem. Om føje år er de store og prægtige :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det bliver dejligt, når de bliver store og flotte, når de først får etableret sig, går det rimelig hurtigt med væksten.

   Slet
 4. Kære Vivi fat mod. Sådan en sandet jord åbner til gengæld op for mere eksotiske vækster der ellers ville gå til i en tung våd lerjord som den jeg slås med. Jeg må blande grus og sand i jorden hver gang der skal plantes blot en lille lavendel. Det er vist et rigtigt dejligt stykke terræn i har erhvervet jer.
  Sensommer hilsen
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er fordele og ulemper ved både ler- og sandjord. Vi skal begge hele tiden tilføre noget. Ler er f.eks. godt rosenjord, hvilket sand bestemt ikke er.
   Det med de eksotiske vækster er gode på sandjord, har du ret i, men der er også en anden væsentlig faktor, når det handler om den slags planter, og det er temperaturen..........vi bor helt inde midt i det kolde Jylland, og her er noget koldere om vinteren, end der f.eks. er i Vejle, hvor jeg har job.

   Nå, jeg må bare i gang med noget jordforbedring ;-)

   Slet
 5. Allerførst et forsinket tillykke med det nye hus, det ser jo superskønt ud.
  Og et tillykke med vovsen, den er da sød. :o) ... med eget hus og det hele...
  Syrenerne skal nok gro, og så bliver det så kønt, når de engang blomster... synes generelt der er for få syrener i danmark :o)
  Hils

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jane :-)
   Jeg er også helt vild med syrener, de er for mig indbegrebet af sommer og duften er slet ikke til at stå for :-)Kan forestille mig, at det ikke er de sidste syrener, der bliver plantet i vores have.

   Slet