29. maj 2016

Haven sidste weekend i maj

Der sker noget i haven hver eneste dag lige nu, den ene skønne blomst efter den anden folder sig ud :-)


Iris


Bjergknopurt i blå.........


...........hvid med lilla midte.........


.........og lilla.


Den første af mine dagliljer blomstrer også lystigt.


Rødtjørnen i gårdhaven står smukt med sine røde blomster.


I læhegnet står hvidtjørnene og lyser op.
Dem er jeg helt vild med.


Der er længe mellem mine indlæg lige for tiden. Alle mine fritimer bruges i haven, med alle mulige gøremål. Ukrudtsbekæmpelse er en af de meget tidskrævende opgaver. Der står masser af planter i drivhuset, som skal passes. Squash og græskar skal snart prikles og de øvrige planter flytter stille og roligt ud i haven eller i krukker rundt omkring på terrasserne. De to smalle bede i blomsterhaven er blevet plantet til med geranium, så de kræver som så mange andre planter vand næsten dagligt.
Kort sagt, døgnet har alt for få timer lige for tiden!


Der bliver dog også lidt tid til at nyde det hele her fra terrassen.
Her er det H.J. der slapper af efter et par nattevagter i taxaen.


I år har jeg valgt at plante masser af krukker til, det er så hyggeligt :-)


Foran huset "flyder" det som sædvanligt med planter. Jeg synes, jeg planter mange ud i haven, men de hober sig alligevel op. De planter jeg potter op til min vejbod, står også her ind til de lige retter sig op efter omplantningen.


Der bliver også lagt en del energi i min lille bod, og planteudvalget med overskudsplanter fra haven stiger uge for uge. Der er nu over 20 forskellige derude.


Stemningsbillede fra vejboden.

13 kommentarer:

 1. Du er som sædvanlig utrolig flittig! Jeg kan nikke genkende til arbejdet med ukrudtsbekæmpelse - jeg bruger og har den sidste kæmpet for at følge nogenlunde med. Stedet her er indvaderet med mælkebøtter. De er smukke, men ikke i mine bede! Det må være sjovt med en vejbod:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Her arbejdes der også på højtryk for at holde ukrudtet nogenlunde på afstand, og det skal nok lykkes. Om ikke før, så midt i august skal den nok være nogenlunde pæn. Kom jo til at melde mig på til havefestivallen, og få dage efter kommer Billund havekreds på besøg, og sidst men ikke mindst, så holder jeg jo blogtræf :-)

   Slet
 2. Ja det er en intens tid nu med alt muligt.
  Hvor er din vejbod skøn, den rumsterer i mit baghoved som inspiration, til det udendørs i butikken. Bruger du noget bestemt jord at potte stauderne op i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger bare jord fra plantesække eller blander kompost og spagnum, altså bare det jeg lige kan få fat i til en fornuftig penge.
   Stauderne bliver pillet helt fra hinanden før de pottes op, så der ikke kommer ukrudt med i potterne.

   Slet
  2. Tak for svar:-) plantesække er næsten altid en lagervarer.

   Slet
 3. Nu kan du snart have en bod i Kolding Grundlovsdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ingen planer om en bod i Kolding, tror det er helt fint med det jeg har gang i herhjemme :-)

   Slet
 4. Jeg er helt vild med dine store fletkrukker - hvor er de da fine! Jeg skal vist snart en tur forbi din vejbod igen - du frister, gør du! På den gode måde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de kurve er skønne, og dem kan jeg takke vores flinke nabo for :-)
   Du er altid velkommen, og det glæder mig, at du føler dig fristet ;-) Har lige plantet lidt flere forskelige stauder op i dag, men planterne skal lige stå og sunde sig lidt efter omplantningen, før de kommer ud til vejen.

   Slet
 5. Hej Vivi.Ja !!! det kan være svært at nå det hele lige nu.
  Men der ser nu dejligt ud i din have.Dejligt med din lille vejbod.
  Og billedet fra din skovhave er jeg da vild med.........det ser bare dejligt ud.Men kan jo godt se at du er lidt bagefter os med hensyn til rhodoerne.For her er de alle i blomst.
  Glæder mig til vi ses i Kolding på Søndag.......og helst i tørvejr.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Blomstringen har ikke været så god i mine Rhododendron i år, spekulerer på om de måske står for skyggefuldt. Nogen er også blomstret af for i år, og min Orbiculare svigtede totalt, men den sætter en masse nye skud.
   Det bliver hyggeligt at hilse på jer alle på søndag - glæder mig :-)

   Slet
 6. Dine iris ser skønne ud! Det er utroligt så mange farver og former de kommer i. Også lidt af en "butik" du har fået der! Det er da en rigtig god måde af få overskudsplanter videre til et nyt hjem.
  Hilsen Henrik Havehjerne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der findes mange skønne iris :-)
   Allerede nu er der ved at være lidt overskudsplanter i haven, og med tiden vil der kun blive flere, og jeg vrider mig i at smide planter væk. Jeg kan ikke rigtig finde tiden til at tage af sted på plantemarkeder for at sælge planter, så i stedet har jeg min lille plantebod her hjemme, for så er det når jeg har tid, der bliver fyldt op.

   Slet