4. maj 2016

Tulipaner, Magnolier og andet godt.


Tulipanerne i indkørslen kan vist godt tåle at blive vist igen. 


De er så skønne.

 
Blomsterfloret kommer til at vare lidt endnu, for det er kun de tidligste af tulipanerne der er sprunget ud endnu.

 
I det lille stykke af blomsterhaven jeg fik plantet til sidste år, har mine ´Negrita´ tulipaner de sidste par dage fået farve.


Det er et skønt syn, og jeg kan kun glæde mig til næste år, hvor der gerne skal stå 5-600 flere af samme slags ned langs hækkene.I det gul-orange bed er der også kommet kulør på.Stjernemagnolien åbnede sine blomster i går.
Temperaturen var nede på frysepunktet her til morgen og rimen lå hen over plænen, da jeg kørte på arbejde, så jeg var noget spændt på, om alle blomsterne var brune, når jeg kom hjem fra arbejde, men de havde heldigvis klaret sig igennem uden skader :-)

 
Den almindelige Magnolie er kun begyndt at åbne blomsterknopperne, men den klarede sig desværre ikke gennem natten helt uden frostskader, men det kunne have været meget værre.
De sidste par dage har jeg været meget heldig. Jeg har fået forærende en hel del løgplanter bl.a. disse narcisser, flere andre er allerede plantet ud i haven.
Åhh........ hvor er der længe til næste forår ;-)


Et par Forsythia buske er det også blevet til.

 
En potte med små Trillium planter stod i min indkørsel i går da jeg kom hjem. Dem er jeg meget glad for.
Mange tak Inge :-)
Dem skal jeg nok prøve at passe godt på, så de om nogle år kan komme til at pryde min skovhave.
 
Nu vil jeg glæde mig til 4 fridage med godt vejr, som selvfølgelig skal bruges i haven, men min miniferie starter lige med en tur til plantemarked i morgen formiddag, ved Sønderskov slot syd for Brørup  - det kunne jo være, jeg kunne skabe et behov for at slæbe lidt nye planter med hjem ;-)

21 kommentarer:

 1. Hvor er dine Magnolier fine. Min stjernemagnolie er vist næsten færdig men den står også op af huset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg synes også, jeg har ventet længe, på at den skulle springe ud, men det er måske meget godt med de kolde nætter vi har haft den seneste tid.

   Slet
 2. Ja mon ikke du kan blive lidt fristet på plantemarkedet :)
  Stjernemagnoliaen er godt nok fin, jeg har kun en lille en fra sidste år. Min magnolia magen til din er desværre også brun i kanterne, den er ikke en gang sprunget ordentligt ud endnu, ærgerligt. Det er dejligt med tulipanerne, som kommer i løbet af de næste uge, kæmpeflor til meget glæde.
  God fridage

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig blev jeg fristet på plantemarkedet, og der kom da også lidt planter med hjem ;-)
   Jeg købte min stjernemagnolie på et plantemarked sidste forår, men jeg synes allerede den har taget godt ved.

   Slet
 3. Det ser fantastisk ud med alle tulipanerne. Er det sorter, du har erfaring med kommer igen? Bortset fra Appeldorn, så synes jeg alle dem jeg planter forsvinder efter et år eller to.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ret sikker på, at det var Negrita jeg havde nogen af i min tidligere have, og de kom trofast hvert år, så det satser jeg bestemt også på de gør her. Det er derfor jeg har valgt, at det er dem der skal pryde de 2 bede langs hækkene i blomsterhaven.
   Jeg ved ikke hvor driftsikre tulipanerne (Flair) i indkørslen er. Det var bare nogen jeg købte på tilbud, men nu blomstrer de på 2. år, og ser stadig fine ud. I efteråret plantede jeg nogle Princes Irene imellem, de er ikke sprunget helt ud endnu, men skulle i følge hvad jeg har læst mig til vist også være ret sikre.

   Slet
 4. Hvor er de flotte, alle dine tulipaner langs indkørslen og sandelig også de lilla. Det er helt berusende at se på og en stor glæde med tulipaner og andre løgplanter lige nu.
  Min stjernemagnolie er 4 år gammel, men stadig meget lille og er kun lige begyndt at åbne sine blomster - men den kommer garanteret her i weekenden hvor de jo lover super godt vejr.
  God fornøjelse i haven og på markedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mon ikke din Magnolie springer ud en af de nærmeste dage, nu hvor der er blevet skruet op for varmen :-)

   Slet
 5. Hvor er der smukt med alle dine tulipaner :o) og magnolierne man kan da ikke blive andet en glad når man kigger ud i din have.
  Rigtig god tur på plantemarkedet og god Miniferie.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren Linda :-)
   Jeg glædes altid, når jeg er i haven eller ser ud på den :-)

   Slet
 6. De mengdene med Negrita liker jeg svært godt!

  SvarSlet
 7. Hej Vivi. Nej hvor er dine tulipaner bare flotte, sikken et flor. Begge dine magnoliaer er bare meget flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja både tulipanerne og magnolierne er skønne.

   Slet
 8. Et helt fantastisk syn.
  Lige til at blive i godt humør af.
  Mine tulipaner er kun i knop endnu.
  Du har en smuk og dejlig have.
  Klem Lonni

  SvarSlet
 9. Hej Vivi.Det ser bare forrygende med alle de smukke tulipaner i din indkørsel.Elsker alle de dejlig forårsblomster.
  Og to magnolie har jeg også.Min stjernemagnolie er også ny..........men blomstre også fint.
  Elsker plantemarkeder,og har jo lige været på tur til Fyn med et par dejlige bloggere.
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Magnolier er bar så skønne :-) Jeg har 2 mere, som jeg købte sidste år, men den ene kommer ikke med blomster i år, og den anden kun med en enkelt. Håber de får bedre fat til næste år.

   Slet
 10. Kære Vivi hvor er det flot med alle de tulipaner, en skøn modtagelse at få. Og det skal nok blive endnu flottere til næste år når de 600 tulipaner blomstrer med.
  Kan god lide tulipaner med har bare ikke held med dem. De kommer ikke året efter, om det er fordi de går til i den noget fugtige jord vi har om vinteren - narcisserne gør det ikke) eller om mosegrisen eller muldvarpen spiser dem ved jeg ikke, men de kommer desværre. Så nu satser jeg på narcisser men de er også utrolig kønne.
  Åh Magnolia de er flotte...
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også forskel på, hvor godt eller mindre godt tulipanerne trives her. I mit gul-orange bed trives de ikke nær så godt, som i bedet ved indkørslen, selv om nogle af sorterne er de samme.
   Negrita har det som det kan ses på billederne fint og queen af night, som jeg har i mit røde bed ser også fine ud, men de er sidste er først ved at antage farve nu. Muldvarpene spiser ikke planterne men det gør mosegrisene derimod. Hader de små bæster, de åd af både gulerødder og rødbeder i min køkkenhave sidste år. Håber vi kan få dem jaget ud af haven i år. H.J. har været på kursus, og får snart et certifikat tilsendt, der giver ham lov til at bekæmpe dem med giftgas.
   Narcisser er bestemt også dejlige. Jeg har lige fået flere forskellige forærende, og de sidste kom i jorden i dag. Jeg ved ikke hvordan de ser ud alle sammen. Dem hvor blomsterhovederne var knækket af blev sat i læhegnet, så må jeg grave dem op igen til næste år og få dem grupperet, når jeg kan se, hvordan de ser ud.

   Slet
 11. Hei! Døgnet har langt fra nok timer nå, men du verden så flott der i hagen din. Anne

  SvarSlet