8. maj 2016

Magnolie, pære og kirsebær

Magnolien står på sit højeste.
Det er med at nyde, så længe det varer, for med de sommertemperaturer vi endelig har fået, bliver forårets overdådige flor brændt af på rekord tid.
 

Træet vokser stille og roligt år for år, og på et tidspunkt bliver træet forhåbentlig rigtig pænt. Det er lidt svag i væksten i den ene side, for den stod nærmest op mod en stor stedsegrøn plante, da vi flyttede herud. Den stedsegrønne blev naturligvis fjernet så Magnolien kunne få lys og luft, men træets trængsler var ikke ovre, for under en beskæring af piletræet sidste år, landende en afsavet gren forkert, og knækkede en gren på Magnolien.
Til alt held ser det ud til, at Magnolien nu er ved at danne nye grene i den tynde side, så der er håb forude.
Jeg er vild med de skønne Magnolieblomster :-)


Jeg har længe gået og glædet mig til et blomsterflor i frugthaven, og nu er det startet.
Det ene pæretræ står med blomster, og............


............kirsebærtræet er en stor blomstersky :-)


Det var et meget flot syn, vi havde hen over frugthaven her i skumringen, hvor de hvide blomster står og lyser i alt det grønne.
Kameraet var desværre ikke med på vores lille aftentur, så det syn blev ikke foreviget.

8 kommentarer:

 1. Åh ja vejret er skønt men blomsterne er alt for hurtig færdige i det her vejr...godt der er masser på spring vi kan glæde os til.

  SvarSlet
 2. Vores magnolieblomster blev desværre svedet, da der var lidt rimfrost, så jeg tager ikke nærbilleder i år. Heldigvis har jeg flere afløsere af andre magnolier.

  SvarSlet
 3. Sidste år var ikke den store succes på frugtfronten. Heldigvis ser det mere lovende ud i år.

  SvarSlet
 4. Det var da noget af en hård start for en lille magnolie, men det bliver den sikker bare stærkere af :-)
  Jeg er spændt på hvordan det går med vores frugttræer, vi døjer meget med at dådyrene spiser barken af dem :-(

  SvarSlet
 5. Hej Vivi.Der er bare ikke noget så smukt som når alle træerne blomstre på denne årstid.Og vores magnolie træer er bare noget særligt.Godt at din nu er ved at komme sig.
  Viser også mit store kirsebærteæ i blomstsammen med et indlæg om besøg i Tante Grøns have,hvis du har tid og lyst til at tage med.
  God dag Jette

  SvarSlet
 6. Dejligt med magnoliablomster, men du har ret de er hurtigt brændt af i denne varme. Hvor er det også et smukt syn med frugttræerne i blomst, jeg håber at du får mange frugter:-)

  SvarSlet
 7. Mit nye søjleæbletræ er begyndt at blomstre...de to andre æbletræer (Ingrid Marie, tror jeg - og mit paradistræ) begynder nok de nærmeste dage.

  Frugttræer i blomst er så smukt.

  SvarSlet
 8. Tak for alle kommentarerne :-)

  SvarSlet