10. april 2016

Haveweekend i april


Der er masser af gøremål i haven her i april.
En af de ting der skulle klares her i weekenden, var at give buske og træer fra planteskolebedene en blivende plads i haven.
Her er det en sydbøg, der er rykket ud i haven :-)


Det er luksus, at hente planter uden det koster - hvor er jeg glad for de planteskolebede :-) De var noget af det første jeg anlagde her i haven. 


I den østlige ende af haven, er jeg ved at lave et stedsegrønt bed.
Jeg har ikke tid til at lave et sammenhængende bed lige nu, men planterne skulle flyttes før de blev for store, så i første omgang må de nøjes med mange små bede.
(Det var også sådan jeg startede mit hvide bed).


I det hvide bed har jeg placeret denne gamle zink "gryde", som faktisk er en gammel henkogningskedel.


En overraskelse af de gode kunne weekenden også byde på.
For nogle år siden satte jeg nogle russiske skilla (som jeg havde fundet i haven) inde i læhegnet. Jeg har hvert år siden set efter dem, men der var ingen blomster, så jeg formodede de var gået til. Nu hvor de var helt afskrevet, var overraskelsen det større, da jeg opdagede dem stå med de fineste blå blomster :-)


Langs skovstien er der stadig områder ud mod marken, som jeg ikke har fået anlagt bede i endnu, men i dag blev endnu et stykke inddraget til have.
Som det kan ses i baggrunden, er der fyldt med mos og græs mellem buske og træer i læhegnet.
I det stykke jeg fik rengjort i dag, har jeg plantet de vinterglans, jeg hentede hos min søster for et par uger siden.
Jeg håber jeg kan få dem til at gro, jorden er meget, meget sandet her inde, men er blevet blandet godt op med kompost før plantningen.


Søndag d. 10. april blev dagen, hvor H.J. var ude og køre med græsklipperen for første gang i år. Hvor er det pænt med en nyklippet plæne. Det højner standarden på haven betydeligt :-)


Efter en marts måned, hvor der har været travlhed med at forårsklargøre haven, har blomsterhaveprojektet været sat lidt på standby.
I weekenden blev der heldigvis tid til at grave lidt igen. Jeg synes, jeg kan begynde at fornemme dybden på græsstierne, selv om der er et stykke vej endnu, før bedet i midten er ude i fuld længde.
Bedene ude langs hækkene har fået et lag kompost, så inden længe kan jeg gå i gang med at plante dem til med Geranium ´rose clair´. Jeg glæder mig vildt til at se det lyserøde flor i de to lange og smalle bede :-)


Den brede græssti får også mere dybde nu hvor der bliver gravet ud til blomsterhaven.


Her set fra den anden side.


Min lille bod går jeg også og hygger mig med.
De første overskudsplanter fra haven er pottet op og sat her ud. Plante sortimentet er meget lille lige nu, men vil løbende blive udvidet hen over sæsonen.

19 kommentarer:

 1. Som altid er det sjovt at se hvordan din have udvikler sig. Det er og bliver bare så fint. :)

  SvarSlet
 2. Flot ser det ud - også med en nyslået plæne, Bent sprang over i dag, men i morgen må han til det. Så fik jeg lige navnet på russisk scilla, dem får jeg også flere og flere af, de er rigtig søde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Scillaerne er rigtig fine, med en meget klar blå farve.
   H.J. fik slået det halve af plænen i dag, selv om han var træt efter en weekend med taxakørsel (fritidsjob), resten må han klare i morgen, når han kommer hjem fra sit faste job.

   Slet
 3. endnu engang spændende og jeg nyder at følge med, for det er jo næsten som et projekt - en have bliver til - har også været igang med at grave et lille nyt bed ud, men måtte stoppe for jorden er bare tung, våd og død endnu, så planten, som har stået i en spand vinteren over blev plantet og så må det vente lidt endnu.
  Kh
  Kisten

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et stort projekt jeg er i gang med - en have bliver til- eller som Fru Friis skrev engang - fra mark til park ;-)
   Her er der næsten aldrig problemer med at komme i jorden uanset årstiden, fordi vi bor på sandjord.

   Slet
 4. Vi nyder også at kunne kigge på en nyslået plæne. Det pynter også på bedene. Et blåt tæppe af scillaer inde under træerne ville ikke være dårligt, og hvis man ikke roder for meget i jorden hos dem, breder de sig jo heldigvis godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det pynter rigtig meget med nyslået græs, og det ville da være skønt, hvis vores scilla vil brede sig :-)

   Slet
 5. Jeg er så imponeret over hvad I har nået indtil nu. Det ser bare så godt ud :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg synes efterhånden også, haven begynder at tage sig fornuftig ud :-)

   Slet
 6. Hej Vivi.Så forsøger jeg igen......det hele forsvandt lige pludselig.
  Som vanlig er der fuld gang i den hos dig.Og glæder mig meget til at se når alle dine blomsterbed står i fuld flor.
  Og skønt at have sådan et planteskolebed hvor du bare kan tage af det og så plante ud.
  Det har jeg faktisk også gjort i dag.........men i en noget mindre størrelse.
  Er nemlig i gang med at plante mit nye dråbebed til.Har du set det?
  Og jeg nyder også når manden lige har slået græsset.Det ser bare så fint ud.
  Og fint ser din lille bod da også ud.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver spændende med blomsterbedene både dem der er ved at blive anlagt, men også dem jeg har arbejdet på de sidste par år :-)
   Jeg har ikke rigtig haft tid til at læse blogs de seneste dage, men tager en tur tilbage i blogindlæggene, når tiden bliver lidt bedre.

   Slet
 7. Jeg er utrolig glad for at følge med i det du laver i haven. I dag slog det mig at det er et ganske imponerende stykke jord du har at lege med, næsten det dobbelte af mig;-)Du er god til at strukturerer. Jeg ville ønske at jeg havde haft fantasien til at skabe et planteskolebed, men det kan nås endnu.
  Tillykke med boden, det er altså hyggeligt med sådanne tiltag, er spændt på hvad det går hen og udvikler sig til. Forøvrigt fin natkjole du viste for en stund siden.
  Ha en god dag:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores grund er lige godt 5000 m2, så det er en pæn størrelse legeplads ;-)
   Det er så godt med planteskole bede, som man løbende kan fylde i, og hvor der er plads til at dele planterne. Det betyder meget, at man ikke skal ud og købe alt, hver gang et nyt bed skal anlægges, for det er da dyrt, hvis man skal købe mange planter på en´ gang. Har man noget at starte på, kan der jo altid komme mere til hen af vejen.

   Slet
 8. nydeligt... det begynder virkelig at se godt ud nu :)

  SvarSlet
 9. Hej Vivi, den første græsklipning, så et det endeligt forår. Det strammer haven op samt fremhæver former og akser. Planteskolebede har jeg også selv at par af, mest buksbom i tusindtal og lavendler. Men Du har jo rigtig blomster og buske, så det må være utroligt tilfredsstillende når de kommer på plads i haven.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en fornøjelse at flytte planter ud i haven, og det er en god følelse, at der så småt bliver arbejdet og plantet lidt rundt omkring på hele grunden.
   Det lyder godt med alle de buksbom og lavendler du har i dine planteskolebede. Glæder mig til at se, når du engang får plantet alle de buksbom ud i jeres have :-)Jeg burde også gå i gang med at lave buksbomplanter, for jeg har også ønsket om nogle buksbom omkransede bede et sted i vores have (et haverum der er flyttet ind i min haveplan hen over vinteren ;-)) Det projekt er jeg dog slet ikke klar til endnu.

   Slet
 10. Hvor ser det bare godt ud - ja, man kan rigtig se hvordan det hele former sig nu. Det må være en stor tilfredsstillelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da så skønt, at vi nu har så meget have, at vi skal gå en længere tur derude, hvis vi skal se det hele :-)

   Slet