29. december 2015

"Forår" i december og beskæring af vinen

Det har været en ikke helt almindelig december måned i år. Vi har nærmest haft forårstemperaturer, hvilket ses meget tydeligt, når vi går en tur i haven.
 

En primula står med blomster.


Lungeurten har også fået et par blomster.


Juleroserne står med knopper. Flere af jer har sikkert juleroser i blomst, men jeg ser det som noget positivt, at mine står med knopper. Sidste år var vi langt inde i det nye år, før de begyndte at røre på sig, så noget tyder på, at planterne er ved at finde sig til rette her i haven :-)


Små grønne skud fra forskellige løgplanter titter også frem, her er det vintergækker.
 


Vincaerne i skovbunden har pænt med blomster.Det er nu lidt underligt med alle de blomster her mellem jul og nytår. Planterne må nu godt vente lidt endnu med at komme i forårshumør, for mon ikke der kommer en gang frost inden så længe (ellers skal jeg vist snart ud og luge).


I går havde vi det skønneste vejr, tørt, lunt og endda med noget sol, så saks og stige kom frem, og jeg fik klaret beskæringen af vinen. Det plejer jeg altid at gøre her mellem jul og nytår.
Godt jeg ikke ventede til i dag, hvor der er bidende koldt derude ;-)


Så er vinen klar til en ny sæson, som forhåbentlig byder på så meget sol og varme, at druerne kan nå at modne ordentlig inden efteråret sætter ind. Det nåede de desværre ikke i år.
At der kan være så stor forskel på, hvordan de forskellige planter og afgrøder arter sig fra år til år, er jo noget af det, der er med til at gøre havelivet så udfordrende og spændende :-)
 

15 kommentarer:

 1. ja, i går var det et fantastisk vejr, men hundekoldt i dag. Det ser godt ud, når vinen sådan er blevet trimmet. Det er tidlige forårsfornemmelser, bare det ikke giver bagslag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja blomsterne er alt for tidligt på den, og jeg frygter desværre svedne planter, når frosten sætter ind.

   Slet
 2. Hej Vivi.Håber du har haft en dejlig jul.Og ja planterne er da godt i gang derude.Her er det også primula og juleroser der blomstre.
  Og her er det også hundekoldt og blæsende i dag.
  Men glæder mig også meget til den nye havesæson med nye udfordringer og projekter i haven.
  Vil da være glad hvis jeg Kom med på din blogliste.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren. Du er nu sat på bloglisten :-) Det er længe siden jeg har kigget på den, og kan faktisk ikke huske hvem der er sat på.

   Slet
 3. Hei Vivi. Det er ganske utrolig med så mye som blomstrer i desember. Jeg ser at mine snøklokker (vintergækker) også er på vei opp, og klosterklokkene mine har allerede knopper. Vi får bare ta det som det kommer, ikke mye å gjøre med været. Ha et godt nyttår! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ganske ret, vi må tage vejret som det kommer, om vi bryder os om det eller ej ;-)
   Også godt nytår til dig :-)

   Slet
 4. Ja godt du fik beskåret druerne i går, i dag er det meget koldt og uden sol, det havde vi nu heller ikke meget at i går.
  Mine helleborus plejer også at komme meget senere, man plejer ikke at kunne se knopperne på denne tid, men det milde vejr har sat det i gang. Det er ok med vinter nu, hellere nu end i marts.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os endelig få vinteren overstået inden vi når forårsmånederne!!
   Jeg havde jo luret lidt på vejrudsigten, derfor blev det i går, jeg gik ud og klippede vinen ;-)

   Slet
 5. Kære Vivi Det har været helt usædvanligt med alle de blomster. Men nu ser det ud til, at der kommer lidt vinter. Nok godt inden alle blomster og løg bliver helt kulrede. Flot imponerende vin du har op ad muren. Dejligt, at den blev klippet inden kulden kom idag. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er noget specielt, at december har været så varm, og at der næsten ikke har været noget nattefrost hen over efteråret.
   Ja vinen er blevet flot, når jeg tænker på, at det bare var en total forvildet busk, da vi overtog stedet her i nov. 2011. Jeg var meget hård med saksen det år, men det lønnede sig :-)

   Slet
 6. så fine blomster og knopper du viser. mine primula er også begyndt at vise farve - det er nu også en dejlig lille plante så den vækker glæde.
  Godt du fik gjort det du ville i solskin i går, for i dag ville det have en noget kold fornøjelse, men du er sikkert også vant til at arbejde ude i alt slags vejr, så det er ikke sikkert at det genere dig meget.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har været temmelig koldt i dag. Jeg bryder mig ikke specielt meget om kulde, men ja uanset vejret, så er jeg vant til at være ude, sådan er det jo, når man har job som gartner.
   I morgen skal jeg lige på arbejde nogle timer, det bliver sikkert også en "kold fornøjelse" ;-)

   Slet
 7. Ja det er helt utrolig mild. Indtil nu.
  Vil ønske dig og dine et godt nytår. Håber du får en god start på det nye.
  Tak for dine dejlige og inspirerende indlæg i året der snart er slut. Det er så dejligt at følge dig.
  Det med kransene skal vi nok nå. Tiden fløj også fra mig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lonni :-) I ønskes også et rigtig godt nytår, og mon ikke vi ses engang i det nye år :-)

   Slet
 8. Jeg synes det er skønt med forårstegn i haven...men det er lidt for tidligt, synes jeg også.
  Det har været hyggeligt at følge din blog i 2015 og ser frem til at følge din haves videre udvikling i 2016.
  Godt nytår! :)

  SvarSlet