9. april 2014

Kartoflerne er kommet i jorden.

Der er en strid vind i dag, men det har været tørt :-)


Kartofler er kommet i jorden.


3 rækker med forskellige kartofler Agata, Exquisa og Hansa. Spændende om kartoflerne kommer til at give lige så godt som sidste år


Rabarberne er godt på vej, inden længe kan jeg plukke til den første kompot eller tærte. 
Purløg har vi klippet af flere gange.


Her er et kig ud over køkken- og snithaven. Stykket fra midten af billedet og ud mod højre er det, der er gjort klar til brug i år. I stykket fra midten mod venstre skal der også være køkkehave (helt ude i enden er det gul-orange bed). 
Det meste er blevet fræset op, så der skal ikke vendes ret meget græs, før det sidste stykke også kan stå klar til brug, så til næste år får køkken- og snithaven fuld størrelse :-) 


Mit lille drivhus er blevet frostsikret lidt, for der meldes om temperaturer nær frysepunktet i nat. I en kommentar fra mit forrige indlæg, blev jeg anbefalet at sætte mine planter i flamingokasser . Det er meget fornuftigt, så det er hermed gjort :-) Et stykke bobleplast er lagt hen over "drivhuset", og i aften sætter jeg en lanterne med et tændt bloklys derud, så håber jeg ikke mine frølinge kommer til at fryse for meget om fødderne. 

14 kommentarer:

 1. Hej. Nej sikke en stor køkkenhave I får, men det giver også noget arbejde at luge mellem rækkerne! God idé med flamingokassen, når de lover lave temperaturer. Dine frølinger skal nok klare det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Køkken- og snithaven bliver 12x20 meter, når den står i fuld størrelse, men i år satser jeg kun på at få gang i halvdelen, men lad os nu se, hvad jeg kan nå. Der er jo flere ting der først sås ret sent.
   Jeg tror, mine planter kan klare sig, har i hvert tilfælde gjort det bedste jeg kan, med de muligheder jeg har lige nu.
   Selvfølgelig vil det give lidt lugearbejde først på sæsonen, men sidste år var det ret begrænset, hvor mange timer jeg brugte i køkkenhaven. Jeg såede ret tæt, så de uønskede vækster ikke havde særlig gode vækstforhold ;-)

   Slet
 2. Det er en vigtig sag at få kartoflerne i jorden. Dine små planter vil stå lunt og godt, selvom der evt. skulle komme en smule nattefrost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu kan vi begynde at glæde os til nye kartofler af egen avl igen i år :-)
   Jeg tror også plantern får det helt fint i nat, har lige lettet en lille smule på plastikken et enkelt sted i bunde, så der også er lidt udluftning i det lille rum.

   Slet
 3. Hvor er I dog flittige! Imponerende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men det er en nødvendighed lige nu, så kan vi sikkert tage den lidt mere med ro hen over sommeren ;-)

   Slet
 4. Sikke en skøn stor køkkenhave - det ser man tydeligt når der er bar jord.
  Jeg har sat kartofler for første gang i år... i spande. Ja - men skal jo starte et sted, og plads i haven, det har vi desværre ikke.
  Mange hilsner Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fint med kartofler i spande, og når de kan stå i drivhuset, kan du jo sætte dem tidligt :-) Kender flere som dyrker kartofler på den måde.
   Min køkkenhave får en god størrelse, og jeg glæder mig til næste år, hvor jeg forhåbentlig får tid til at begynde indretningen af den med små bede, så mine planter ikke bare skal stå på række.

   Slet
 5. Hej Vivi.Godt at du har fået sat kartofler..........det er bare det bedste i køkkenhaven
  Vi har også sat Exquisa og asparges..
  Er sikker på ad dine små frølinger nok skal klar det.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt med frisk opgravede kartofler :-)

   Slet
 6. Ja det er da en dejlig stor køkkenhave I får. Skønt med egen avl. Især kartofler er et hit. Vi sætter dem også i spande, så vi lige får de første nye af egen avl.
  Dine rabarber er kommet langt.
  Smart med en lanterne med lys i...det er virkelig noget der batter.

  SvarSlet
 7. Vilka fina potatisrader! Vår potatis ligger på förgroning. Vi har alldeles för fullt upp just ni för att få dom i jorden tyvärr. Då är det bra när de kan ligga i lite jord och förgro.
  Din köksträdgård kommer bli härlig - ser fram emot att få följa tillblivelsen. Smart du löste "värmen" i drivhuset!
  Vi ses

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg håber køkken- og snithaven bliver et dejligt haverum, når det bliver omkranset af hække på de 3 sider og en pergola på den 4. side og indrettet med stier og bede :-)

   Slet