13. april 2014

Der gøres klar til plantning.


Der har været travlhed i haven i dag. Der skal gøres klar, så jeg kan få planterne i jorden i påsken.


Jeg har flyttet en hel del jord, for at få fyldt nogle "huller" op i det stykke ud mod vejen, hvor der skal være græs. Derefter har der været gang i kultivatoren, for at få jævnet det jord ud, hvor læhegn og noget af hækken skal plantes. Selvom jorden er blevet fræset, er der rødder fra senegræs m.m. der skal fjernes, i det omfang det er muligt.


Det har været fast arbejde - 8½ time i haven blev det til for mig  i dag, så var den "gamle" også træt ;-)


Jorden ser meget fint ud, når den er jævnet og kultiveret. Der er dog lidt mere arbejde i det, end det umiddelbart ser ud til, for der er fyldt med sten og murbrokker, så hver gang kultivatoren bliv trukket gennem jorden, kom nye brokker frem.


Sten og murbrokker bliver sorteret.
Den lille bunke til venstre er de sten, der kan bruges som pigsten og bunken til højre er murbrokker og flintesten, som skal køres væk.
Allerede nu er jeg vældig glad for den faste bund af stampet stabilgrus, der er på materialepladsen (på sigt vil jeg gerne have lagt betonfliser på pladsen, men det må lige vente).


H.J. har brækket det sidste stakit ned, og er ved at grave stolper op. Stolperne er sat rigtig godt fast, langt ned i jorden og med nogle brædder på tværs, så der skal graves pænt store huller for at få dem befriet, men godt de ikke er blevet støbt ned :-)


Der skal plantes en bøgehæk hele vejen ned gennem haven, her midt i billedet.


Her ses det inde fra haven hvor hækken skal være. Den skal starte nede ved det gul-orange bed, videre op som afgrænsning ind til køkkenhaven, forbi den kommende frugthave og op til materialepladsen. 


I går formiddags nåede jeg lige at få ordnet det stykke jord, hvor granerne skal i, inden vi skulle i festtøjet og afsted til en hyggelig middags selskab hos H.J. storebrors kone, som fejrede sin 70 års dag :-)

12 kommentarer:

 1. Sikke Flittige I er. Det skal nok blive godt.
  Spændende at følge når der kommer planter til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Vi glæder os også til at se hvordan det tager sig ud, når planterne kommer i jorden. De syner sikkert ikke af ret meget, men bare det, at der kommer en ramme omkring haven igen, bliver godt :-)

   Slet
 2. Hej Vivi.Jeg bliver helt forpustet nå jeg ser alt det når i haven..........gpdt gået.
  Du behøver da ikke at gå i fitness center.Spændende at se det hele når i får plantet alle jeres 600 planter ud i haven.Har selv været mange timer ude i det kolde vejr.Blev lige inspireret af Fru Friis til at lave et pottested...........det er ikke helt færdigt,men har vist hvor langt vi nåede i dag.
  God arbejdslyst i påske..............de har lovet godt vejr.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Har aldrig sat mine ben i et fitness center, har hverken tid eller lyst ;-)
   Ja vinden var bidende kold, og det giver jo lidt ekstra sus, når vi går herude ved åbne marker. Det bliver godt, når der engang om nogle år bliver lidt læ igen :-)

   Slet
 3. Ja sikken en flid og sikken et arbejde, men det skrider godt frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skrider frem, men jeg tvivler på, at jeg når det hele, før jeg skal hente planter onsdag sidst på dagen. Der er nemlig flere steder, jeg skal have fjernet noget plæne for at kunne få alle hækplanter sat, men det jeg ikke når før planterne kommer hjem, må jeg jo nå, når de er hentet ;-)

   Slet
 4. I må sove godt om natten, så meget motion og frisk luft I får :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak, jeg sover godt om natten :-)

   Slet
 5. Jeg håber, du holdt igen med drikkevarerne, for med den arbejdsdag bag dig ville der ellers ikke gå mange minutter, før du snorksov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var kun om formiddagen jeg arbejdede om lørdagen, hvor vi var til fest om eftermiddagen. Søndag stod den på havearbejde hele dagen igen, så jeg følte bestemt ikke for at indtage ret meget rødvin og andre alkoholiske drikke.
   Kunne meget bedre tåle kombinationen af manglende søvn, for meget alkohol og arbejde dagen derpå, da jeg var 20, ved ikke lige hvad der er sket de sidste 30 år, men den kombination vil ikke være god i dag ;-)

   Slet
 6. Har jeg sagt det før? Det er lige denne proces jeg hader allermest og jeg er så imponeret over at du ikke udsender det mindste lille kny:o) Du er for sej! Selvom jorden ser så fin ud efter fræsning så kan man dårlig sætte en rive eller kultivator i uden at støde på noget der skal pilles op, jeg krydser fingre for at I får perfekt arbejdsvejr hele påsken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det hjælper jo ikke at pive, så føles det hele jo bare meget værre, men specielt sjovt er det nu ikke, med alle de rester der er i jorden.

   Slet