1. juni 2013

Rødtjørnen blomstrer i gårdhaven.


1. juni, så er det i følge kalenderen årets første rigtige sommerdag. I formiddags skinnede solen fra en skyfri himmel, og gårdhaven tog sig ud fra sin bedste side.
  Stedmoderplanterne fylder godt i whiskytønderne.
Rødtjørnens blomster er begyndt at antage farve.
Tjørnen er utrolig smuk, når den blomstrer.
Åhh........der er i tusindvis af fine små blomster :-)
På cafebordet står skålen med de skønneste sommerblomster.


Bacopa og........


................stolte kavalerer.

8 kommentarer:

 1. Det er en fin rødtjørn, I har der. Vi havde også en rødtjørn, vi selv havde plantet. Den var plantet der, hvor regnvandsbedet er nu, der var for vådt for den, det døde den af :( vi har aldrig fået en ny.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er meget, meget smuk, når den står med blomsterne, men resten af året synes jeg, den er lidt småkedelig, mener også den smed bladene ret tidligt i efteråret.

   Jeg gav den en let beskæring sidste år, det er formen blevet noget kønnere af, og jeg har selvfølgelig været ude og hive de nye ris af, som kommer i forbindelse med beskæringen.

   Slet
 2. Jeg ønsker mig også en rødtjørn. Den er meget smuk i øjeblikket. Vi har hvidtjørn, men den røde er nu smukkest. Sikke en dejlig sommerdag det har været i dag.
  Glæder mig til mine stolte kavalerer blomstrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har kun den ene rødtjørn, men i læhegnet har vi en del hvidtjørn.

   Jeg har også sået stolte kavalerer i køkken- og snithaven, men der går noget tid endnu, inden de er store nok til at blomstre. Jeg er helt vild med dem.

   Slet
 3. Hej Vivi.Utroligt smuk rødtjørn du har.Jeg har haft to hvidtjørn,men de blev syge.Har ikke nået at så stolte kavalerer Øv.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Træer kan blive ramt af forskellige sygdomme. Tjørn, specielt rødtjørn er meget modtagelige for ildsot.
   Kan ikke huske hvornår stolte kavalerer skal sås, måske kan du nå det endnu, hvis du er hurtig.

   Slet
 4. En rigtig flot rødtjørn du har, forstår godt du nyder den. Min er nu ikke begyndt at blomstre endnu. Stedmoder panterne i tynderne er også så fine, men det er jo også anden omgang, er det ikke? :-)
  God lørdagaften til dig
  Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Sidste år var vores rødtjørn som alt andet lidt tidligere med blomstringen.

   Det er rigtigt det er anden plantning i de tønder. Første gang blev de plantet til med de skønneste hornvioler, men ikke mange af dem overlevede de 3 ugers vinter der kom lige efter. Jeg gav dog de få hornvioler, der så ud til at klare skærene en chance mere i et bed i haven, og nu kan jeg heldigvis nyde godt af dem der :-)

   Slet