25. april 2012

Tulipaner

De fleste tulipaner står i blomst i min have nu.
Det er et dejligt syn, selvom de ikke er helt så fine i år, som de plejer at være. Uvist af hvilken årsag, har flere af de ellers meget trofaste tulipaner også svigtet.

Den lilla tulipan kender jeg desværre ikke navnet på. De har været rigtig fine gennem flere år, men i år er det begyndt at svinde i dem. 


 På de næste billeder er det Apricot beauty.


De røde tulipaner har altid været i haven.


Ovenstående er en rød Apeldoorn.


I skyggen står der flere gule og røde Apeldoorn tulipaner, som endnu ikke er sprunget ud.

25 kommentarer:

 1. Hej Vivi. Sikke mange flotte tulipaner og gode billeder. Jeg skal love for, at der sker ting og sager hos jer. Hvor er du sej, at du lige sådan får brugt al det beton på sådan en god måde. Godt gået at du selv kunne lægge det. Det er prof!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde snakket om, at vi skulle have lavet de ting vi fik ordnet i går, samt bunden i hundegården, som vi fik påbegyndt, men ingen af os havde forestillet os, at det skulle gå så hurtigt.
   Helt plan er det i hundegården ikke blevet, men til det brug, kan resultatet sagtens gå. Havde ikke tid til at være alt for perfektionistisk.
   Helt fint sted at øve sig, jeg har aldrig lagt beton før. Der skal vist en del mere øvelse til, før jeg ville turde gå i gang i et rum indendøre ;-)

   Slet
 2. Ja vi har valgt samme emne i dag. Den mest trofaste tulipan er appeldorn, men ikke så meget min smag, den var også i haven, da vi flyttede hertil.

  SvarSlet
  Svar
  1. ER helt klar over, at Apeldoorn kommer igen og igen og igen. Det er heller ikke mine yndlinge, men de har alligevel fået lov at blive stående, værre er de jo ikke.

   Slet
 3. Åh, nydelige bilder, især liker jeg den lilla tulipanen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den lilla holder jeg også meget af, men ærgrer mig over, at jeg ikke ved hvad det er for en. De har blomstret så flot gennem efterhånden en hel del år, først i år går det tilbage med dem.

   Slet
 4. Så mange skønne tulipaner, godt at du lige får deres blomstring med inden i flytter ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jeg glad for :-)
   Vil gerne plante nogen i min nye have, men er spændt på, om jeg kan have dem i fred for rådyrene.

   Slet
 5. Glade farver det kan vi li... de er skønne hver og en :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 6. I mine øjne har du nu mange fine tulipaner. Her i haven er der ikke meget pynt ved dem allerede det andet år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv at vælg nogle sorter, der er mere stabile.
   Mange tulipaner kommer kun et enkelt år eller to, før de forsvinder igen.

   Slet
 7. Den øverste tulipan ligner meget Tulipa Negrita, dem har jeg selv mange af og er rigtigt glad for dem, for de kommer igen år efter år og så holder de meget længe, sidste år holdt mine 4 ugers tid! Du kan evt. sammenligne den med et billede jeg har af min, bare klik på "tulipa negrita" i min planteliste her: http://haveprojekt.blogspot.in/p/planteliste.html

  Mvh. JOC

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Det vil jeg være opmærksom på, når jeg til efteråret skal ud og købe lidt tulipanløg :-) Det kan lyde som om, at mine godt kunne være Negrita.

   Slet
 8. Jeg har også Negrita, og jeg er enig i at det godt kunne være den. Min har også holdt i mange år.
  Jeg kikkede netop på mit pink bed idag, og tænkte at til efteråret skal der en masse løg i det, for der kommer ikke mange op i år. De har ellers også være stabile i mange år efterhånden. Måske er det den våde sommer sidste år, og de to kolde vintre, som har været for meget for dem. Mine ganske almindelige gule påskeliljer er også næsten forsvundet i det meste af haven, og jeg havde så mange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også spekuleret over, hvad der er galt med løgplanterne i år. Tulipanerne er ikke som de plejer, og jeg har bestemt heller ikke samme antal påskeliljer i år, som de sidste mange år.
   Påskeliljer plejer ellers at være særdeles driftsikre.
   Nå pyt, jeg skal alligevel starte forfra med at sætte løg i min nye have.

   Slet
 9. De er meget smukke - og dem har jeg også haft i haven for længe siden. Men hvis det er Negrita - og det tror jeg - så vil jeg have dem igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gå på jagt efter nogle Negrita, for jeg har virkelig været glad for mine lilla tulipaner.

   Slet
 10. Dejlige tulipaner - en skøn tid vi går i møde. Dine er nu længere fremme end mine, Apeldoorn står kun i knop her hos mig. Jeg tror Hanne har ret i de kolde og våde vintre efterhånden ødelægger tulipanløgene, der svinder lidt rundt omkring, også af de driftssikre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må have nogle nye løg i jorden, og så håbe på, at vintervejret bliver noget mildere de næste mange år :-)

   Slet
 11. Flotte bilder av tulipanene, syns de lilla er finest, men der er så mange andre vakre farger også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der findes rigtig mange fine tulipaner :-)

   Slet