23. juli 2016

Kirsebær

Sidste forår plantede vi en del frugttræer i haven bl.a. dette kirsebærtræ som bærer sortsnavnet ´Lapins´.


Allerede i år har den forsynet os med de første kirsebær - ikke overvældende mange - men alligevel en fornuftig mængde af så ungt et træ :-)


Af flere omgange har vi stået her ved træet og spist af de fine røde bær, men nu er det slut for i år.
Jeg glæder mig allerede til næste år, hvor udbyttet sikket er endnu større - måske stort nok til en mavepine ;-)

16 kommentarer:

 1. uhm, mit kirsebærtræ har stået 4 år i haven nu... der er en del bær på, men det er sur-kirsebær, så jeg burde ikke gå og spise af dem endnu....men det gør jeg altså, håber jeg er i stand til at gemme nogen til de bliver helt modne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldige dig, at du også har et kirsebærtræ i din have :-)

   Slet
 2. Det er på alle måder lækkert med et kirsebærtræ i haven. Desværre synes fuglene det også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lækkert med kirsebær, og vi fik heldigvis lov til at have vores i fred for fuglene i år :-)

   Slet
 3. Mums hvor ser de lækre ud ;)

  SvarSlet
 4. Søde kirsebær er bare så lækre. Jeg kender ikke sorten, men havde selv et Stella for mange år siden Desværre blev det hurtigt kæmpestort, fuglene var altid lige en tak foran os mht høsten og rødderne lå oven på græsplænen så til sidst fældede jeg det. Alligevel drømmer jeg nu om moreller:-)
  Bliver Lapis et højt træ? Jeg kan fuldt ud forstå at du glæder dig til kirsebær igen til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det jeg kan læse om Lapins er, at det er en krydsning mellem Van og Stella. Den er kraftig voksende, har opretstående grene og bliver et mellemstort træ (5-7 meter). Er selvbestøvende og meget frugtbar.
   Jeg har valgt at plante vores kirsebær for enden af en af de planteskolebede, som vender op mod frugthaven, håber vi undgår problemer med rødder ud i græsset.

   Slet
 5. Hej
  Mit "gamle" kirsebærtræ er også et Lapins og jeg synes at bærrene er så gode. Jeg valgte det da det var af middelhøjde og langsomt voksende - jeg beskærer det hådt i højden så vi ikke skal bruge stige for at plukke - mit nye lille Merton Glory valgte jeg på grund af dens lidt tidligere modning af bærrene midt i juli.
  Jeg synes at smagen er bedst i Lapins - så glæd dig til større mængder de næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Spøjst du skriver langsomt voksende om Lapins, det er ikke det jeg har læst. Det ser også ud til, at vores træ er vokset pænt på det år vi har haft det.
   Jeg kan også godt li smagen i Lapins, men har ikke den store erfaring med smagsforskellen på forskellige sorter.

   Jeg må se, hvornår det bliver nødvendigt med en beskæring af vores træ. Det er jo rart at kunne få fat i bærrene, så det hele ikke går til fuglene ;-)

   Slet
 6. Der inspirerede du mig lige til at luske ud hegnet, da der var en pause i høstarbejdet, for der har vi en masse kirsebær - jeg tænker det er sur-kirsebær. Jeg har ingen forstand på det, men de er små og skal være sorte, før de spises. Jeg fik mig lige en smagsprøve, og de er knap modne - jeg håber, jeg har tid til at høste lidt senere på sæsonen! Dine ser superlækre ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller ikke meget forstand på kirsebær, men mine smagte godt :-)
   I læhegnet har jeg plantet fuglekirsebær, de hører vist under sur-kirsebær, og har ikke båret frugt endnu, mon ikke det er sådan nogen du har ude i hegnet.

   Slet
 7. Hej Vivi.Dejligt med et kirsebærtræ i haven.Her har vi et stort mirabelletræ.........men fuglene spiser dem alle.
  Jeg er mere spændt på om vores blommetræ giver lidt til næste år.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også plantet 3 mirabelletræer i læhegnet, den ene havde et par enkelte blomster i år, men bærer ikke frugt endnu, men måske til næste år :-)
   Vi plantede også 2 blommetræer sidste år, men de giver ikke noget endnu. Dvs. på det ene træ er der en´ blomme - spændende om den bliver hængende til den er moden ;-)

   Slet
 8. Kirsebær - så er det rigtig sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtig sommer, varmegraderne er da også langt om længe blevet meget sommerlige.

   Slet