14. juni 2016

Glimt fra haven en juni dag

Det er lidt småt med blogindlæg fra min side lige for tiden. Dagene har alt for få timer, og al min fritid bruges ude i haven.
Den seneste uges tid har højeste prioritering været, at få alle mine små planter ud af drivhuset og vanding i stor stil, for hvor har det været tørt. Billederne her er fra i går, hvor vi endelig fik en smule vandingshjælp fra oven.


Mange af mine småplanter er blevet plantet ud i krukker, gryder og hvad der ellers har været i gemmerne af ting og sager, der kunne plantes i.
Der står blomster alle vegne.
I gårdhaven "flyder" det med planter.


Det meste er plantet ud, men mit blomsterlager af både sommerblomster og stauder er stadig stort, selv om der næsten dagligt bliver plantet ud.


Vores Clematis er overfyldt med duftende blomster.


I køkken- og snithaven begynder frodigheden også at indfinde sig.
Nye kartofler, salat og spinat er bliver næsten dagligt hentet ind. Det er simpelthen en fornøjelse, at hente frisk grønt direkte fra haven :-)


Hylden står i blomst i læhegnet ved frugthaven, og en del af dem er naturligvis brugt til hyldeblomstsaft.


I drivhuset blev der endelig plads til at få tomat- og agurkeplanterne i jorden.


Vandmåleren blev slæbt med hjem fra plantemarkedet i Kolding grundlovsdag som det eneste. Vi har dog ikke været så heldige at få så meget regn, som det ser ud til, havevanderen har været stærkt medvirkende til de 15 mm.


Det hvide bed står vældigt og lyser op.
Bag bedet snor skovstien sig gennem læhegnet.


Jeg nyder de steder i haven, hvor planterne efterhånden rigtig har etablere sig, og der med skaber større frodighed.
Margueritterne er godt på vej.


I denne uge står min nye blomsterhave højest på prioriteringslisten, så må jeg se, hvor langt jeg når med  det projekt.
Jeg fik plantet geranium i de smalle bede ud mod hækkene lige før tørken satte ind, men med ihærdig vanding har de fleste heldigvis overlevet.
Jeg glæder mig meget til, at kunne sætte fokus på bedet i midten :-)De nyplantede geranium ser ikke ud af meget lige nu, men sådan skal de helst se ud til næste år. Dem på billeder blev plantet sidste år i maj, og er et stort blomsterhav i år :-)

24 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare godt ud Vivi. Ville ønske jeg havde nogle flere kvadratmeter at gøre godt med...ja undtagen lige når der er tørke for så er der sørme nok der skal vandes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)Hvor stor er din have, havde en forestilling om, at den er pænt stor ??

   Slet
 2. Hvor ser det godt ud! Du har sørme haft travlt. Jeg glæder mig til at se haven til blogtræf i august:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne :-) Ja der har været pænt travlt gennem en længere periode, og det vil der sikkert være et stykke tid endnu, for jeg har et stort ønske om, at få styr på blomsterhaven i nær fremtid, og så er der jo også al ukrudtet, som trænger sig på ;-)
   Det glæder mig, at du har lyst til at komme herover, når jeg holder blogtræf :-)
   Der kommer i øvrigt snart et blogindlæg ang. åben have og blogtræf.

   Slet
 3. Jamen dog - hvor ser det godt ud. Din have ser SÅ skøn ud. Tak for kikket.

  SvarSlet
 4. Hej Vivi, tak for nogle skønne billeder fra din flotte have. Jeg skal da lige love for at der sker noget. Jeg håber virkelig at jeg får tid til at komme på besøg når du har åben have. Og tak for sidst, det var ikke meget vi fik set til hinanden i Kolding :o) Hvor er den sød din regnmåler, dem så jeg godt.
  Her bliver der også brugt alt for mange timer med at vande, så at have en så stor have som din så må det være et fuldtidsjob. Tros manglende vand så ser din have frodig ud.
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der sker løbende noget i haven.
   Jeg kan ikke stå for den regnmåler, nu har jeg flere gange set på den, men denne gang kom den altså med hjem ;-)
   Selv tak for sidst. Det var ikke meget vi fik snakket, men sådan synes jeg altid det går for mig til det blogtræf. Jeg vil så gerne snakke med alle, men det ender desværre hver gang med, at der er alt for mange, jeg ikke rigtig når at få en ordentlig snak med.
   Håber du kan finde tiden til at komme her over, når jeg åbner haven, så må vi have en god snak :-)
   Min have har faktisk været et fuldtidsjob de sidste par måneder, som skal klares på den halve tid, det ses også på mængden af ukrudt flere steder, men jeg skal nok få styr på det hele hen over sommeren.

   Slet
 5. Hej Vivi.Hold da helt op.Der er dasket noget i din have de sidste måneder.Flotte bede og din køkkenhave kan vist bespise flere familier.
  Du er godt nok flittig.Men dejligt når man kan se resultatet af sine anstrengelser.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker næsten altid noget i min have Jette. Resultaterne er bare mere synlige nu, end de var for et par år siden :-)
   Der bliver pænt med mad til os 2 i vores køkkenhave, hvis det lykkes med de ting jeg har gang i, selv om vi spiser pænt mange grønsager.

   Slet
 6. Kære Vivi.
  Tak for sidst. Det var rigtig hyggeligt at snakke med dig i Kolding.
  Ja jeg kan sandelig godt forstå at du har travlt, hvis jeg tænker på det billed du på et tidspunkt viste af drivhuset med alle dine frølinger.
  Men det ser rigtig hyggeligt ud med alle dine potter, krukker og hvad du ellers har kunne bruge at plant i.
  Ja der går meget tid med vanding. Hr godt en time, når jeg skal rundt til det, men de sidste dage har vi fået lidt vand, så det hjælper lidt :-)
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, det var også hyggeligt at få hilst på dig :-)
   Ja det var vist lidt vildt med alle de planter, jeg fik sået i år, men nu er de ude af drivhuset, og jeg kan glæde mig over blomsterfloret resten af sommeren. Her har den også stået på vanding med kander over en time om dagen, da det var varmest og ved siden af det er vipvanderen blevet flyttet rundt og mine nyplantede geranium er blevet vandet hver anden dag med bruseren, bedene er så lange og smalle at det har været mest hensigtsmæssigt på den måde. Godt vi har fået lidt hjælp fra oven i denne uge, så jeg kan få frigivet lidt tid til mit projekt med blomsterhaven.

   Slet
 7. Hvor ser det fint ud og hvor sker der meget hos dig. Det bliver rigtig spændende at se det hele til blogtræf i august 😃

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der sker da lidt hele tiden, og så håber jeg det kan leve op til dine forventninger, når du kommer på besøg i august.

   Slet
 8. Hvor har I bare nået meget Vivi. Det ser så godt ud - det hele :)

  SvarSlet
 9. Det må være en stor glæde at se hvordan frodigheden viser sig - det ser så hamrende godt ud over det hele. Det er så smukt at se langs hvide bed og så skønt at se blomsterfloden i gårdhaven.

  Det er klart at du prioriterer og med det tørre vejr skal der vandes for at det bliver til noget - jeg kan vidst ikke klage selvom jeg synes at jeg har nok krukker at passe;))

  Det er bare dejligt når der kommer et blogindlæg fra dig for jeg nyder at følge med:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord Lisbeth :-)
   Jeg synes også selv, at det hvide bed tager sig godt ud, selv om der stadig er plads til flere planter.
   Jeg har vist omring 60 krukker i forskellige størrelse der er plantet til i år, så det er fast arbejde, i de perioder hvor der ikke kommer hjælp fra oven.

   Slet
 10. Hej Vivi
  Nej det er ikke altid let at nå det hele og i disse tørketider er der nok at gøre med at vande og holde det hele i live.
  Det bliver et fantastisk syn når alle dine frøplanter kommer til at stå i fuld flor ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skal nok blive godt med alle planterne kommer i blomst :-) De udvikler sig hver dag, og flere af dem er begyndt at åbne deres blomster.

   Slet
 11. Hold nu op, hvor er der kommet format over haven. Helt utroligt hvad der er sket. Og hvor ser det skønt ud med alle dine udplantnings planter, meget flot alt sammen. Så håber vi bare den regn også rammer vores haver. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har heldigvis fået lidt vand i denne uge, men ikke de helt store mængder, men det hjælper alt sammen.
   Jeg er heldigvis nået der til, hvor det jeg laver i haven er meget synligt, de første år blev der som end lavet lige så meget, men det var ikke synligt på samme måde, fordi det mest handlede om rydning og oprydning.

   Slet
 12. Sidder også og glæder mig til august! Det ser jo megagodt ud det hele. Men jeg er ikke i tvivl om, at der er nok at se til både med etablering af nye bede, køkkenhave, sommerblomster og det der ukrudt, som jo kommer af sig selv. Fortsat god arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord :-) Der er bestemt nok at se til, men jeg kan heldigvis godt li det, ellers skulle jeg vist ikke være startet på så stort et haveprojekt ;-)

   Slet