16. maj 2015

Blomsterguf fra en våd majhave.


Tulipanerne står fint i det hvide bed, her i yderkanten af bedet er de omgivet af For glem mig ej og i baggrunden Vinca.
Pinseliljerne er sprunget ud.


Vores søjleformede japanske kirsebær er så yndig med de sarte lyserøde blomster.


Vores nyplantede Malus ´Braendkjaer´ har vi allerede i år fornøjelse af. De står med de skønneste blomster, og giver os en forsmag på den blomsterrigdom, vi kan glæde os til fremad rettet, efterhånden som planterne vokser til :-)

Alle mine nye planter havner her i gårdhaven, hvor de kan stå i læ og samtidig pynte. Om foråret står her altid planter, for ikke alle kommer i jorden samme dag eller uge, som de bliver slæbt hjem. Buskene skal jeg ofte lige ud og lave et minibed til, så ting tager tid ;-)

14 kommentarer:

 1. Det sidste kender jeg godt, selvom jeg vidst er ved at være færdig med oprette nye bede.
  Altså det er så dejligt som haven tegner sig i år, men både farve på græsplæner (dit forrige indlæg) og nu de blå og hvide i bedet :-) Jeg glæder mig på dine vegne over som det skrider frem, som jeg tidligere har skrevet så orkede jeg ikke at begynde forfra, men det er da også spændende at forme en landhave.
  Jeg glæder mig til jeres besøg som nærmer sig og jeg har fundet ud af det først er om mandagen jeg skal noget, så jeg håber at I har tid til en kop kaffe?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig meget til at se din have, jeg kontakter dig lige engang i løbet af ugen og aftaler tidspunkt for vores besøg :-)

   Slet
 2. Hej. Det ser godt ud. Jeg får heller ikke altid lige plantet nye planter ud før efter nogle dage, det kan de godt holde til. Der sker godt nok meget hjemme i din have, det er spændende. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der sker da lidt jævnt der ud af kan jeg se på mine "gamle" billeder, men jeg ville gerne nå 3 gange så meget som jeg gør, men sådan er det vel ofte ;-) Det er jo også vigtigt at holde det jeg har anlagt vedlige.

   Slet
 3. Hej Vivi,
  hvor er der smukt med de hvide tulipaner. Det er utroligt hvordan du /I har tryllet med jeres have. Det er jo en kæmpe forvandling der er sjov at følge.
  Braendkjær er ny for mig - den må jeg lige se lidt mere på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja haven ser noget anderledes ud, end da vi flyttede ind for 3 år siden :-)
   M. Braendkjaer er rigtig fin, og skulle være nem :-)

   Slet
 4. Hej Vivi.Det ser bare rigtig godt ud med de hvide tulipaner og forglemmigej.
  Men de smukke blomstrende træer er bare så smukke.
  Jeg får heller ikke lige sat blomster når jeg har købt dem.................så står de i drivhuset.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de hvide og lyseblå farver er gode sammen, og de blomstrende træer fantastiske :-)

   Slet
 5. Fint med sådan en mellemstation, indtil man har fundet det rette sted. Jeg er nødt til at have forglemmigej i haven, ser dem på alle blogs for tiden, og de er da skønne! Men har slet ingen erfaring med den blå smuksak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du først har forglemmigej i haven, så bliver de ved med at komme, for de smider lystigt deres frø. De er til gengæld lette at trække op efter afblomstring :-)

   Slet
 6. Skønne forglemmigej, drømmer om et syn vi havde på vores tidligere matrikel, en enorm skråning fyld med det lyseblå drys. Har gennem de sidste år plantet lidt, og de har smidt frø, så resten klare de nok selv:-)
  Fantastisk tid nu med al den vækst og blomsterne:-))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er heldigvis lette at få mange af igen :-)

   Slet
 7. Forglemmigej er bare smukke sammen med de hvide tulipaner. Ja, der er sket meget hos jer - det er meget imponerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de står godt sammen :-) Der er sket en del i vores have, og det er skønt, at jeg endelig begynder at få nogle bede lavet :-)

   Slet