9. april 2015

Forårsblomster og drivhus.

Det er ekstra spændende at gå en runde i haven, nu hvor det lune vejr for alvor sætter skub i plantevæksterne. Der er næsten noget nyt at se på hver dag her hen over foråret :-)
 

Lungeurten blomstrer.


Den gule primula har foldet blomsterne op,...........


.............. og den første anemone åbnede sig i dag.


Påskeliljerne sætter lidt kulør på det gul-orange bed.


Der skal prikles planter - mange planter, så der er fast arbejde ved mit arbejdsbord et stykke tid.


Drivhuset er blevet færdig, og er taget i brug.
De første planter flyttede ind i går aftes :-)
 
Det er heldigvis blevet til mere plads og bedre forhold, end jeg havde sidste år :-)


"Drivhus" 2014.


16 kommentarer:

 1. Ja der sker meget derude nu, jeg traver rundt i haven flere gange om dagen og kigger efter nyt :) Godt du har fået dit drivhus til dine planter. Det er et stort arbejde med at prikle, det orker jeg ikke oven i alt det andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et stort arbejde at prikle, men det er til gengæld også fantastisk, når jeg kan plante en masse skønne blomster ud i haven :-)

   Slet
 2. Ja der er sket noget på drivhusfronten hos dig i år, det er godt at du får mere plads til småplanterne:-) Lungeurt er en dejlig plante, synes jeg - mon den er lidt overset? Lige nu er det vidst nemt at overse den for sikke en eksplosion der er sket den seneste uge, og hvor er det skønt!
  Der er hyggeligt ved priklebordet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lungeurt er ikke den plante der "fylder mest", men jeg kan også godt li den, det er jo ikke kun blomsterne, man skal også se på de flotte blade.

   Slet
 3. Jeg er også glad for lungeurten og måske mest dens løv. Dejligt med dit drivhus, selv om det du havde sidste år, besad en del charme og personlighed. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt med lidt drivhusplads, sidste år havde vi slet ikke tid til at tænke på drivhus, derfor blev det en meget hurtig løsning med de materialer der var lige ved håneden ;-)

   Slet
 4. Godaften Vivi.Godt at du fik dit lille drivhus færdigt så du kan få alle den små planter derud............så dit kan vokse sig store.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt :-)
   Tror weekenden kommer til at gå med at prikle planter for der er mange ;-)

   Slet
 5. Det er et fint drivhus I fik lavet og en del større end sidste år. Vi er sent på den i vores have, men snakkede også om at lave et lille interimistisk drivhus til at forspire i. Vi må se om vi når det.

  Rigtig god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den vi har nu er omkring 6 m2, det er ikke stort, men bedre end den lille plads der var under det stel til et havebord, vi brugte sidste år ;-)

   Slet
 6. Det var dog et utroligt fint og funktionelt drivhus, du har flikket sammen! Der er plads til en masse stiklinger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja resultatet ser ud til, at være blevet helt godt. Hvis den overlever vinden denne weekend, uden at plastikken revner, så tror jeg på, at mit projekt drivhus holder ;-)

   Slet
 7. Hej Vivi. Det er vel nok herligt, at du har fået dit drivhus til alle frøplanterne. Jeg kan forestille mig, at du har mange, som skal ud i din store have. Det er en rigtig god beskæftigelse og man kan få rigtig meget ud af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har pænt mange planter, der skal ud i drivhuset. Der er flyttet en del derud, men jeg har stadig mange der skal prikles.
   I min gamle have, fik jeg lavet rigtig mange blomster, men havde også et drivhus på 12 m2, den var så overfyldt af planter om foråret, at jeg næsten ikke kunne komme ind til de bagerste Et år tror jeg, der var omkring 1000 planter i huset, man har vel lov at være lidt småtosset ;-)

   Slet