5. februar 2014

Fugle i haven - musvåge


Vi ser jævnligt musvågen hænge i luften i sin søgen efter føde, men se den sidde i den store hæg ned i skovhaven er noget helt andet.


Den ser kæmpestor ud, når man ser den i haven, selvom den med sine 46-53 cm kun er en mellemstor rovfugl ;-)
Jeg er ikke specielt skrap til at kende de forskellige rovfugle, men et af kendetegnene for musvågen, er det lyse brystbånd på det mørke bryst, som kan ses på billedet. Den har også ret korte vinger og hale.


Der er vist ikke meget at gøre for en lille mus, hvis den kommer i klørene på sådan en krabat.


Her flyver musvågen lige bag haven. Den lettede, da jeg forsøgte at liste vinduet op, i håbet om at få bedre billeder af den.

8 kommentarer:

 1. Den er godt nok imponerende, flot som du lige fik den "fanget" i luften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt en imponerende fugl, og mere held end forstand jeg fik den fanget i luften ;-)

   Slet
 2. Ja det er helt klart et imponerende syn, at studere de "store" rovfugle, fascineres hver gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er et eller andet over sådan en fugl :-)

   Slet
 3. Alene det at du fik taget billederne er da imponerende. Vi har et par gange haft besøg af en spurvehøg.....men det går så stærkt, at jeg knapt nok når at se den. Den dykker ned (for at tage en fugl-tænker jeg) og så er den væk igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja rovfuglene er hurtige. Vi håber også på at få et supergodt billed af rovfugl, når den hænger i luften i jagten efter bytte. Det sker engang imellem, der er en rimelig tæt på her, men inden vi får fat i kameraet, er de som regel trukket for langt væk, men mon ikke det lige pludselig lykkes :-) Musvågen her var trods alt lidt lettere, fordi den havde sat sig til rette, og jeg stod med kameraet parat, da den lettede.

   Slet
 4. Så skønt altså med naturen så tæt på Vivi.....her er der så mange katte i nabolaget efterhånden at det kan mærkes på fugle mængden på fodderbrædtet....desværre. Der kommer ikk eså mange i år :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er vi godt besøgt, men har heller ingen katte til at forstyrre vores små fjerede venner.

   Slet