1. februar 2014

Fugle i haven - krage


Fuglene ved foderbrættet er dem jeg har haft mest fokus på, men der er også en del andre fugle, der kommer på besøg i haven. Her er det kragen, som tager et lille hvil i en af egetræerne i vores læhegn.


Kragerne findes både i en grå og sort udgave. Det er gråkragen vi har.
Kragen er en ret stor fugl omkring 47 cm lang. Kragen er grå med med sort hoved og lidt sort ned af brystet. Vinger og hale er også sorte.
Kragerne her ude på landet virker mere sky, end dem jeg af og til oplevede spadsere rundt på kirkegården inde i byen. 


Det var så det hvil. 
Det er ret flot, når så stor en fugl letter.


6 kommentarer:

 1. Hej Vivi Dejligt med din serie omkring fuglene i din have. Jeg fodrer selv på livet løs hele året men endnu ikke blevet så god til at skelne mellem de forskellige. Så jeg har nøje studeret dine finde indlæg. hilsner Tina LEblomster

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig, du får lidt ud af mine indlæg :-)
   Jeg lærer fuglene at kende, ved at iagttage dem, tage fotos og i nogle tilfælde nærstudere billederne med fuglebøgerne slået op ved siden af, når jeg er i tvivl om, hvad det er for en fugl jeg har "fanget".

   Slet
 2. Skønne billeder af kragen:-) her er en af arterne i kragefamilien i stort antal, rågerne, de er lige rigeligt, men oplever til stadighed deres enorme intelligens. Her kan de fjerne alle mejsebolde i et snuptag, vi har måttet studere adfærd, og de er ikke opgivende;-) men har fundet en løsning. Har så mange andre oplevelser med de råger, og deres hjælpsomhed eller familiefølelse at det af og til bliver til kærlighed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtig sjovt at iagttage fuglenes adfærd. Selv om ikke alle er lige populære, er det meget interessant at følge dem, de er jo alle levende væsner og har hver deres funktion.

   Slet
 3. Flotte billeder du får taget af fuglene.

  SvarSlet