21. juli 2013

En blomstereng kom frem.


I foråret fældede vi et stykke af læhegnet, for at få udsigt til mark og skov. Dette område har vi ikke rørt siden, med det resultat at vi har fået en hel lille blomstereng forærende :-)


Jeg er helt vild med de vilde blomster.


Hvide,...........


.........røde,........


.....og gule blomster myldrer op af jorden :-)


 Fine og lette blomster............


.........fyldige og lidt tungere blomster.


I bunden står bl.a. små vilde geranium.........


....og stedmoderblomster.
Dette er da indbegrebet af dansk sommer og nostalgi :-)

Jeg vil nyde synet, og glæde mig over blomsterengen og de vilde blomster, som er kommet frem.

16 kommentarer:

 1. Sikke en smuk sommergave, frøene må have ligget på spring.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har de helt sikkert, men hvem kunne vide, at der lå så mange hvilende blomsterfrø, i et læhegn der har dyrket mark på den ene side og græsplæne på den anden.

   Slet
 2. Det ser skønt ud med din vilde blomstereng. En blomstereng er også hvad jeg drømmer om at have på et stykke af sommerhusgrunden. Så skal jeg godtnok lige have ryddet for brændenælder og andet uønsket og så drysse en passende frøblanding ud der .
  Efter jeg har fået så stor interesse for havestauder, så har interessen også smittet af på de vilde blomster

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også drømt om lidt blomstereng, men det skal være et andet sted i haven. Der hvor blomsterengen er dukket op, skal der på et eller andet tidspunkt laves et havebassin.
   Jeg holder meget af de vilde blomster, men har ikke særlig stor viden om dem og deres navne.

   Slet
 3. Det er rigtig fint at se på, men det skal nok ikke længere ind i din have, hvis du vil have bede. Meget af det, du viser bliver fjernet hos mig. Men det er fint, hvis der ikke skal være andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. I år vil jeg nyde de vilde blomster. Der er læhegn og græsplæne til at afgrænse det fra resten af haven. Der skal trækkes rødder op i det stykke jord på et tidspunkt, og derefter anlægges et bassin. Indtil da får blomsterne lov at muntre sig på jordstykket.

   Slet
 4. Der er nu ikke noget, som når naturen selv har anlagt. Er det ikke det, vi selv tit prøver at genskabe med planter, der er noget mindre pågroende og villige til at så sig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Naturen er bedst til selv at klare flotte sammensætninger, man skal være meget dygtig for at når hen i nærheden af det, men nogen mestrer det rigtig godt.

   Slet
 5. Hej Vivi.Det ser da smukt ud med alle de vilde blomster.Det er der slet ikke plads til i en parcelhushave.Dejligt at du har så meget plads.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker simpelthen også alt det udeplads vi har fået efter vi flyttede på landet :-)
   Herude er der plads til lidt forskelligt :-)
   Der er også andre fordele, ønskede grønne vækster tirrer ikke mine øjne på samme måde, som de gjorde, da vi havde parcelhushaven. Jeg kan også lige så godt vælge at se lidt mere afslappet på det hele her, for ellers ender det med at haven styrer mig, i stedet for det er mig der styrer haven.
   Det er virkelig en skøn legeplads, jeg har fået her :-)

   Slet
 6. Det er dejligt med plads til den slags vilde bede i haven yderområder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ret fantastisk :-) Som jeg tidligere har skrevet skal der på sigt være havebassin her, men indtil da generer det ikke, at der er blomstereng. Jeg overvejer, om der mere permanent skal være pletter med blomstereng andre steder i havens yderområder.
   Ideerne står i kø og nye kommer løbende til. Hele haven kan selvfølgelig ikke anlægges på en´ gang, så nu tager vi et lille skridt af gangen, og ser hvad det hele udvikler sig til ;-)

   Slet
 7. Nøj, hvor er det smukt, jeg er også meget glad for de vilde grøftekantsblomster og overvejer at lave et lille område i forhavens græsplæne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændende, det behøver bestemt ikke være store områder. Jeg kunne godt tænke mig nogle "pletter" med vilde blomster nede i bålpladshaven.

   Slet
 8. Skønt syn. Er så ærgerlig over at de vilde blomster bliver klippet væk fra grøftekanterne.For 15 år siden kunne man plukke flotte buketter fra grøfterne omkring hvor jeg bor. Nu er der klippede kanter alle steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er synd der bliver klippet så mange steder. I dag var vi ude på en lille udflugt, og flere steder så vi en del blomster i grøftekanten. Her hvor vi bor er der heller ikke klippet.
   De burde nøjes med at klippe der, hvor det generer udsynet i vejkryds o.lign. steder.

   Slet