8. december 2012

Det er hvidt derude

Det er hvidt og koldt derude, men solen berigede os heldigvis med sine stråler i dag :-)
Det er ved at være nogle dage siden, jeg sidst har været en tur i haven, ofte er det jo ved at være mørkt, når jeg kommer fra arbejde.


Jeg har været så heldig at få forærende nogle planter.
Disse planter fik jeg i jorden lige inden sne og frost gjorde sit indtog.
Det foregik i lyntempo en eftermiddag sidst i november. En halv time havde jeg til at klare opgaven, før mørket sænkede sig, det gav varmen, men jeg nåede det heldigvis.

Der er endnu ikke vendt jord, hvor bedet skal være, så her i første omgang, blev der kun skrællet græs af i en cirkel omkring hver enkelt plante, resten må klares, når der engang bliver tøvejr.
Det bliver spændende om planterne klarer det, ikke alle havde lige godt rodnet, men det er da et forsøg værd.


H.J. var ude med motorsaven sidste weekend for at fælde et grantræ. Toppen skulle bruges som udendørs juletræ. Træet skulle alligevel væk, så hvorfor ikke få en sidste lille glæde ud af det træ.


De planter jeg fik i jorden står som rumdeler mellem planteskolebedene, der er bag dem, og vores lidt vilde have med bålplads.


Zita har også bevæget sig ud for at nyde solen, og følge med i hvad jeg laver.


Hun kan ikke komme med mig om i haven uden snor, for ser hun en fasan, er hun over alle bjerge, og fasaner er der masser af herude.


Det er en dejlig hund vi har :-)
Hun er blevet dygtig og lydig i forhold til rigtig mange ting, men er fuldstændig "døv" og "blind", når der er baskende fjerkræ i sigte.

8 kommentarer:

 1. Ha ha ja når jagt driften går ind i de kære hunde, går der propper i ørerne. Kender det fra min egen, der dog er nået meget langt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan kun håbe på, at Zita også kommer længere på det punkt.
   Det var livsfarligt, den dag hun for´ direkte ud på marken og ned over vejen efter en fasan, som hun selvfølgelig ikke fik fat på..........

   Slet
 2. I har masser af sne hos jer. Mine hunde er også fuldstændig døve, hvis de ser eller lugter en fasan eller agerhøns, så er det bare med at holde fast i snoren, ellers bliver jeg væltet omkuld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi har en hel del sne her.
   Har vi Zita i snor, skal vi nok få hende til at gå ordentlig selvom der er fuglevildt i nærheden. Det værste er hvis hun går løs, så kan vi ikke kalde hende til os, når hun ser fasaner og andre spændende fugle - fjolle hund.

   Slet
 3. Skønne vinter billeder fra jeres have. Det er nogle rigtigt fine plantegaver du har fået, nu må vi bare håbe at de klarer vinteren de klæder haven rigtigt fint. Ja teenagere har det med at miste hørelsen ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt med nogle planter, der kan vokse til og skabe læ.
   Selvom vi har valgt, at der skal fjernes lidt planter i haven, så kommer det også fremover til at handle meget om, at få skabt læ og endnu mere læ specielt fra vest.

   Slet
 4. Rigtig flotte vinterbilleder,håber dine nye planter klare vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver spændende om de alle holder farven, eller om nogen af dem får en mærkelig brun farve hen over foråret ;-)

   Slet