27. december 2012

Afslapning og et nyt haveår på vej

Vi går og nyder vores fridage her mellem jul og nytår. Det var hyggeligt med besøg juleaften og 1. juledag, men det er også skønt at læne sig tilbage, nyde stilheden og lave absolut ingenting, andet end det vi lige har lyst til her og nu :-)


Gåture med Zita er altid godt, både for den og os ;-)


I dag gik turen rundt om Engsøen i Grindsted.
En tur ud i haven kan jeg heller ikke lade være med, selvom det stadig er noget begrænset, hvad der er at se på derude om vinteren.


I skovbedet var jeg på kig efter nogle af de løg, jeg satte sidste forår.
Der er kommet enkelte små spirrer op af jorden, men se lige her, det må være musene, der har været i gang hmm.........
Der bor ret så mange mus i jorden ovre i skovhaven.


Jeg er vældig glad for de stedsegrønne planter, jeg har fået i jorden. Det syner ikke af så meget endnu, men afgrænser alligevel lidt ind til planteskolebedene.
Jeg glæder mig til at få  planteskolebedene gravet færdig, så der kan komme trækanter omkring. Når jeg når dertil, har jeg et helt haverum, der er på plads, det er da et delmål :-)


I et hjørne af et af planteskolebedene har jeg nogle små grantræer stående.


Dette bed er fyldt pænt op med stauder. Til sommer bliver der lidt at se på her, hvis planterne ikke når ud i haven inden.


Jordskokkerne har vi ikke spist endnu, men med det milde vejr, kan de nemt komme af jorden, så mon ikke de havner på middagsbordet først i det nye år :-)


Det ser lidt tilfældigt ud med de pletter i plænen, hvor jeg har vendt jorden, men bare vent......
Der er en plan, og pludselig begynder tingene at tage form ;-)


Fasaner er der masser af i vores have, men ud over de almindelige fasaner, har vi også et par stykker af disse mørke eksemplarer.

11 kommentarer:

 1. Ja det er dejligt at have gæster, men også dejligt med egentid,når gæsterne er rejst. Egentid er et godt ord, som Ulla frk. Anemone har opfundet :)
  Jeg kan godt forstå, at du er glad for dine stedsegrønne, de ser så fine ud i haven nu, hvor der ikke er andet.
  Den slags fasaner har jeg aldrig set, det er en køn fugl.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de stedsegrønne er med til at gøre vinterhaven spændende, og dem vil der komme mange flere af i haven med årene. Træer med spændende bark skal også med tiden pryde vinterhaven.
   Det er altid spændende med fugle der ikke er så mange af, men har læst mig frem til, at der også bliver sat mørke fasaner ud til jagt, så måske ikke så underligt, at der også er nogen af dem herude, hvor der vrimler med fasaner.

   Slet
 2. Det skal nok blive godt med de stedstegrønne når de vokser til. Det ser ud til at du efterhånden har fået ret mange planter i jorden.
  Sikke en dejlig tur I var på rundt om Engsøen, jeg er sikker på at Zita nyder sådan en tur:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Zita elsker at komme ud at gå :-)

   Lidt planter er der da kommet i jorden, men langt de fleste er stadig i planteindslaget og i planteskolebedene. De eneste "rigtige" bede jeg har arbejdet på, er dem i skovhaven, så der skulle gerne komme nogle blomster til foråret, men er som skrevet noget spændt på, hvor meget musene ødelægger.

   Slet
 3. Dejligt at komme ud i naturen, og Engsøen er et dejligt sted for en frisk travetur, den har vi tit rundtet inden vore venner flyttede udenfor Grinsted og fik deres egen lille naturperle lige ned til åen.
  Jeg har fulgt med på din blog siden i startede med at lave jeres nye hus og have, jeg beundrer jeres energi og gå-på-mod.
  Godt Nytår.
  Hilsen Sonja L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen :-) Det er altid hyggeligt, når også "nye" læsere skriver et par ord.

   Det er længe siden vi sidst har gået turen rundt om Engsøen, men i dag havde vi god tid, og vejret var fint, så nu skulle det være :-)
   Vi har jo en skøn natur lige udenfor døren, som vi gør stor brug af, men ind imellem skal vi også se lidt andet.

   Slet
 4. Det ser dejligt ud Vivi og hvor er Zita blevet en dejlig hund at se på! Billeder af fasanerne er skønne, flot at I kan komme så tæt på. Eller er det med linse og zoom? Er de ikke ret sky sådan nogle fasaner? Eller det er måske kun i jagtsæsonen, at de føler sig plagede?

  SvarSlet
  Svar
  1. Zita er virkelig en dejlig hund, men selvfølgelig stadig hvalpefjollet. Hun er særdeles lydig, når det passer hende, og det stik modsatte, når det ikke lige passer den unge dame ;-)

   Vi har fasanerne meget tæt på, de her fasaner gik få meter fra terrassen og billederne har H.J. taget gennem vinduet oppe ovenpå og gennem terrassedøren, så fasanerne var ikke langt væk.
   Der er vanvittig mange fasaner herude, og det er ikke ualmindeligt med både 20-30 og 40 fasaner i haven på en´ gang, så i år vil vi ikke engang fodre dem. De kan dog godt fornemme, når der er jægere i nærheden, og kan snildt sidde i større antal inde i læhegnet på vores grund og se på ("grine af") jægerne, når de går på marken bagved ;-)

   Slet
 5. Så blir' jeg nødt til at fortælle dig om min tidligere svenske kollega Elvis (Elvy). Hendes forældres gård ligger lidt udenfor Göteborg. Når jagtsæsonen på elge går ind, er deres marker også beboet af en masse elge, som åbenbart har fundet ud af, at der er de fredede imens jagtsæsonen står på! Så dyr er klogere end vi lige er klar over!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder lige som med fasanerne. Sjovt at både fugle og store dyr som elge fornemmer, hvor de er fredede.

   Slet