5. januar 2019

Et nyt haveår er begyndt

Tiden flyver og vi flyver med. 
Et nyt have-år er begyndt med masser af drømme og gøremål.
Det er næsten et år siden, jeg sidst skrev et indlæg på bloggen - ikke fordi jeg har mistet lysten til at blogge, men fordi jeg trængte til en pause, så der kunne blive frigivet tid til andre ting.
Jeg vil se, om jeg kan komme lidt i gang med bloggeriet igen. Ikke noget med daglige eller flere ugentlige indlæg, men forhåbentlig et enkelt eller to indlæg om måneden.


Mit have-år starter allerede mellem jul og nytår med beskæring af vinen her på husets gavl.Efter drivhuset er kommet til, er der naturligvis også kommet en vin mere, som skal beskæres.Normalt er det ved at være mørk, når jeg kommer hjem fra arbejde lidt efter kl. 16, men her midt på ugen havde jeg en dag, hvor jeg skulle møde på arbejde allerede kl. 5 om morgenen, altså kunne jeg også komme et par timer før hjem 😊 Det var lyst og vejret fint, så det var oplagt at smutte en tur ud i haven. Den tornfri brombær blev beskåret, så den er klar til næste års bærsætning.


Igen i dag blev vi beriget med godt vejr. Det var så mildt, at jeg næsten fik helt forårskuller.
Dagen blev brugt til oprydning foran huset og inde i værkstedet, hvor jeg de sidste par måneder har haft gran og pyntegrønt stående til mit kransebinderi. Det ser vældig hyggeligt ud før jul, men nu trængte jeg til at få resterne væk.
En del af havemøblerne var ikke kommet ind i efteråret, men det fik vi også styr på.


Ikke alt kommer væk, for jeg vil stadig gerne nyde synet af nogle af mine kranse, som her på fordøren, hvor jeg har en krans bundet af korkelm hængende.


Kastanjekransen, som er en af mine yndlingskranse, får også lov at blive hængende.


Under udhænget hænger nogle moskugler.


5. januar, sol og mildt vejr, det giver også en fin temperatur i drivhuset. Hele 15 grader kravlede den op på, det er jo fantastisk.


For første gang i år rykkede vi derfor ud i drivhuset med vores eftermiddags te.
Hvor har vi meget glæde af det drivhus 😊


Det er dejligt at sidde i drivhuset og nyde synet af bøgehækken, som har nået fuld højde og rammer køkkenhaven så fint ind.


I efteråret har jeg været i gang med at rydde op i køkkenhaven. Jeg kom ikke helt i mål, så der er noget grønt, også de steder jeg har været over, er sat til med et grønt skær, for med de høje temperaturer vi har, fortsætter ukrudtet væksten.
Jeg håber på, at kunne nå at få fjernet noget af alt det grønne inden vinteren sætter ind med sne og frost, for det er noget lettere nu end til foråret. Nu må jeg se, hvor meget det kan blive til. Kan jeg se til at lave noget bare 15 min. når jeg kommer fra arbejde, giver det jo hurtigt noget.

24 kommentarer:

 1. Dejligt at du er tilbage på bloggen. Selv har jeg heller ikke været for flittig i den sidste tid.
  Er vild med din krans af korkelm... sådan en tror jeg at jeg må prøve at lave engang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Korkelm er så fin at bruge i en krans, så det synes jeg du skal prøve. Jeg bruger det også som pynt i nogle af mine vinterkranse 🙂

   Slet
 2. Hej Vivi
  Godt du ikke har mistet lysten til at blogge, så ses vi nok en gang i mellem på bloggene igen. Så stor jeres bøgehæk er blevet, jeg kan godt forstå, at I nyder synet af den. Det har været et fantastisk vejr i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bloggen er bedst, når man vil fortælle noget, men desværre også ret tidskrævende. Jeg håber på, at kunne være lidt mere aktiv igen, men nu må jeg se om jeg kan holde det.

   Slet
 3. Godt at høre fra dig😀
  Der har været et fint vejr i dag, vi var nu ikke så meget ude, bare lige ude med lidt til fuglene, sammen med børnebørnene, men i morgen skal vi ud.
  Dejligt med eftermiddagskaffe i drivhuset på denne tid af året, vi plejer at vente til vinterferien.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også stor glæde af at fodre fuglene her😃
   Det er tidligt, vi har siddet i drivhuset i år. Vi har ikke faste traditioner i forhold til det, vejret er den alt afgørende faktor.

   Slet
 4. Godt Nytår ViVi.
  Hvor ser det godt ud med dine vine så flot beskåret jeg må i gang med min ene.
  Hilsen Grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Også godt nytår til dig 🙂
   Jeg beskærer altid mine vin mellem jul og nytår, men der er forskellig holdning til, hvornår det skal gøres.

   Slet
 5. Dejligt du er tilbage igen! Det ser ud til at gro godt hos jer. Navnlig bemærker jeg bøgehækken, den er en pryd for haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.
   Bøgehækken har groet godt rundt ved køkkenhaven, og er virkelig med til at skabe rum, nu hvor den er i fuld størrelse. Længere inde i haven har vi også en bøgehæk, men den er plantet senere, og mangler endnu lidt i at være helt med. Ud over afgrænsning af haverum, giver hækkene også god læ, så der er flere goder ved dem.

   Slet
 6. Ih, hvor skønt at se dig på bloggen igen! Jeg håber, du får tid til at skrive en gang imellem - for jeg har savnet din blog! Fantastisk som hækken er vokset - den er bare flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase 🙂
   Jeg vil prøve, at få lavet nogle indlæg engang imellem. Synes sidste sommer gik mest op i vanding, men når jeg ser tilbage, har vi alligevel også fået plantet en del, så der er allerede noget at vise billeder af og skrive om.
   Hækken er jeg meget glad for, den er jo også superflot her om vinteren med de brune blade.
   Selvom jeg ikke har været aktiv på bloggen, og ikke får skrevet kommentarer har jeg med glæde læst en del af dine indlæg. Du har jo været særdeles aktiv både i haven og på din blog 🙂

   Slet
 7. Hej Vivi, Godt Nytår og godt du er tilbage :o) Vi havde 14 grader udenfor i solen i går, det var jo nemt at få forårskuller.
  Herligt din lyst til at blogge er vendt tilbage igen, jeg har også været lidt blogtræt den sidste tid så jeg forstår dig.
  Hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Også godt nytår til dig.

   Bloggeriet er en fin måde at fortælle om sin have interesse, og det har været så berigende med alle de bekendtskaber det har ført med sig. Selv om det har været sat i bero herfra en periode, så vil heller ikke helt undvære det. Det giver også et kæmpe hul i min havedagbog, som bloggen også har været, og 2018 har nok været det år, hvor jeg har færrest billeder fra vores have, så jeg må hellere komme lidt i gang igen.

   Slet
 8. Godt nytår, Vivi - dejligt at se dig tilbage på bloggen. -Selv var jeg vist heller ikke helt så flittig sidste år.
  Jeg synes også jeres bøgehæk er meget smuk og sikken vækst. Du kan det der med kranse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, også godt nytår til jer.
   Det er bloggen jeg helst vil, synes det er meget berigende at blogge, men også mere tidskrævende end den mere overfladiske og hurtige Instagram.

   Slet
 9. godt nytår og velkommen tilbage på bloggen ;)

  SvarSlet
 10. Godt nytår, og velkommen tilbage.
  De kranse er altså fine og vinterlig. Man kan sagtens have den oppe hele vinteren og ikke kun til jul
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.
   Ja de kranse jeg har kan sagtens hænge længe, mange kranse er også fine når de tørrer op 🙂

   Slet
 11. Godt nytår og velkommen tilbage til bloggen :)

  SvarSlet
 12. Hej Vivi
  Hvor hyggeligt med et indlæg fra din hånd. Jeg har heller ikke været særlig aktiv på bloggen det sidste årstid, men vil forsøge at blive lidt mere aktiv i år. Det er helt utroligt hvor stor og flot bøgehækken er blevet, sikke en forskel fra da du startede på haven :)
  Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og ja, der er sket meget i haven siden jeg begyndte :-)

   Slet