15. april 2017

Gulv i drivhuset.

I december måned fik vi sat vores drivhus op.


Den blev i starten bare klodset op og punktstøbt,...............


......og så lukkede jeg til i bunden med jord, så vinden ikke skulle få huset til at lette hen over vinteren.

Jeg har længe planlagt, at der skulle gulv i drivhuset her i påsken. Jeg har ventet med det, for at få nogle sammenhængende fridage til det.


Jeg har sat en kant under huset af beton kantblokke, en lidt langsommelig opgave, da jeg ikke turde trække alt det huset var klodset op på væk på en gang. Det er måske bare mig der er lidt overforsigtig, men jeg turde ikke tage nogen chancer.
Det var dejligt endelig at få en fast kant under huset 😊


En hel del jord skulle køres ud,..............


..............og et pænt lag sand skulle ind.
Sandet har jeg "stampet" ved at trampe med små skridt rundt på det, det er blevet vandet og igen trampet. Håber det er blevet fast nok, har tidligere stampet mindre områder på denne måde med god held.


Højden blev sat af.........


......og så var der lige det tunge arbejde med at trække af.


Gulvet skal bestå af 40x40 betonsten med chausse´sten imellem.
Det var skønt at få fliserne lagt, for så begyndte det endelig at se ud af noget.


Bemærk lige at de første småplanter er flyttet ind i drivhuset 😊


Endelig kunne jeg komme i gang med sidste og sjoveste del af opgaven - sætte chausse´sten.


Jeg har en stor svaghed for naturmaterialer frem for beton, men økonomien rækker ikke til udelukkende at bruge den type materialer.
I dag kom det store øjeblik, hvor vi kunne flytte nogle havemøbler ind i drivhuset.


Det skulle naturligvis fejres 😊

Der mangler stadig en trækant rundt ved bedene (den må lige vente til i morgen), jeg blev nemlig nødt til at sidde og nyde drivhuset et par timer. Det er i øvrigt et godt sted at sidde og læse haveblade, mens det regner og rusker udenfor 😊 

25 kommentarer:

 1. Tillykke med det færdige arbejde, det ser flot ud, værd at skåle for :)

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare godt og indbydende ud - flot arbejde :-) Og kan godt forstå, at du lige måtte sidde og nyde drivhuset et par timer - tænker at "nydningen" også indeholdt drømme om, hvordan det skal indrettes og hvilke planter der skal dyrkes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Mine tanker kredser altid om kommende tiltag i haven, og herunder naturligvis også planer om, hvad der skal plantes i drivhuset.

   Slet
 3. Hej Vivi, så flot arbejde og Tilykke med at du nu er (næsten) færdig. I skal sikkert nok få rigtigt mange gode timer derinde og man skal da have lov til at nyde det færdige arbejde.
  Forsat god påske til dig og HJ.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Vi er allerede i gang med de gode timer i drivhuset, som f.eks. i eftermiddag, hvor vejret ikke var specielt godt, var det fantastisk, at kunne opholde sig i drivhuset fremfor at rykke helt indenfor :-)

   Slet
 4. Tillykke med drivhuset. Det ser stort og lækkert ud. Vh Nina

  SvarSlet
 5. Super flot løsning I har valgt til gulv. Hvis der var frit valg på alle hylder, havde gulvet i vores Botanica også været noget andet. Men der kan ikke være råd til det hele og selve drivhuset er jeg bare så glad for. Jeg er helt enig, det er skønt at være indenfor i "huset" og nyde regnes trommen på taget. Og jeg kan også afsløre, at man nemt kan tage sig en lur derude :-). God søndag til jer. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Som privat person med en almindelig lønindtægt, vil det altid handle om prioriteringer, når der skal laves have. Vi har 5000 m2 jord, jeg er ved at omdanne til have. Skal jeg nå i mål med det, er der bestemt ikke frit valg på alle hylder, men jeg forsøger at få det bedste ud af de midler, jeg har til rådighed.
   Der bliver vist ikke plads til seng/sofa i vores drivhus, for det er først og fremmest drivhus, men med plads til siddepladser.

   Slet
 6. Flot, flot gulv Vivi. Det er du sørme sluppet godt fra. Jeg glæder mig til at følge med i resten af indretningen i jeres skønne drivhus:)

  SvarSlet
 7. Det ser bare godt ud - chausséstenene gør lige det sidste! Snart er her sikkert fyldt op med frølinger - hvis jeg kender dig ret, kommer de til at fylde godt :-) Måtte lige smile, da jeg læste om, at du har stampet sandet med små skridt - det har jeg også gjort engang, det troede jeg ikke, en 'proff' som dig gjorde ;-) Men det tager jeg som en blåstempling af den metode! Jeg syntes dengang, det var lidt småpinligt at rende rundt dér med små bitte skridt, men fra nu af bliver det med oprejst pande. Det jeg lavede dengang, skulle der heller ikke køres på - jeg tænker, det gør en forskel - og det holdt ganske udmærket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Du får sikkert ret, inden længe må vi indskrænke os, for at give plads til alle mine blomsterbørn ;-)
   Jeg havde ikke lige en pladevibrator ved hånden (kunne sikkert have lånt mig frem til en), men satser på at belægningen bliver hvor den skal være, mange små skridt og vand kan altså gøre underværker. Der skal jo ikke noget tungt ind i drivhuset.

   Slet
 8. Tillykke - det var noget af en omgang som jeg slet ikke misunder dig. Jeg forstår godt at du nød det hele i et par timer efterfølgende, sikke en skøn fornemmelse det har været!
  Nu kommer det rigtig sjove så - at se planter i det og at se det hele gro.
  Forsat god påske!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja der gik nogle timer/dage af min påskeferie med det projekt, men det var noget jeg havde glædet mig til længe, og nu er jeg i mål med det :-)Det var så skønt at få det gulv på plads, men nu drømmer jeg allerede om grønne planter og frodighed ;-)

   Slet
 9. Wow! Det må fejres. Du har lavet et virkeligt flot gulv - og det er tungt arbejde - med en meget god fordeling af beton og sten. Stort tillykke og hyg dig med havebladene!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det syntes jeg var værd at fejre, det var en stor drøm, der langt om længe kom på plads :-)

   Slet
 10. Der var god grund til at skåle, både over veludført arbejde og for masser af planter og aktivitet i drivhuset i fremtiden.

  SvarSlet
 11. Nøj hvor er det flot, du er sgu en sej kvinde - tommelfingren op

  SvarSlet
 12. Gratulerer med nytt drivhus, og med gjennomført arbeid med gulv !
  Virkelig bra jobbet :-)
  Nyt det framover.
  Eirin

  SvarSlet
 13. Det er bare så flot og gennemført. Ikke noget at sige til at du vil sidde derude nogle timer. Helt velfortjent! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Gassen gik lige af ballonen, da gulvet var lagt, så valgte at sige, det var OK, at sidde og nyde det hele nogle timer :-)

   Slet
 14. Hvor ser det bare godt ud...du er for sej :)

  SvarSlet