29. september 2012

Afsætning af de sidste planteskolebede


I dag har jeg sat af til de sidste planteskolebede, seks i alt bliver der.
Hvor er jeg glad for de store målebånd og vinklen, som jeg købte, da jeg jeg skulle måle haven op, de var gode at ha´ igen i dag :-)


Foran venter et større gravearbejde, så må jeg se, hvor meget jeg når her i efteråret, ellers kommer der jo et forår igen til næste år.
De to første bede er gravet.
Nu kan jeg så glæde mig til at få endnu mere bar jord - dvs. planteindkøbstoppet kan snart ophæves. Hvor bliver det godt at komme på plantemarkeder til næste år :-)
 Tror også det kommer til at se godt ud, når der engang kommer sorte trækanter rundt ved alle seks bede, hvilket jeg forventer bliver til næste forår/sommer.14 kommentarer:

 1. jeg ser levende for mig, hvordan du går shopamok rundt omkring på diverse plantemarkeder til foråret. Det ser meget systematisk ud den måde, du afmærker bedene på; men der skal heller ikke ret meget skævhed til at forplumre helhedsindtrykket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de bede skal sættes meget nøjagtigt af, for ellers bliver det noget forfærdelig noget at se på, når der er så mange bede, og de ligger som de gør.
   Når trækanterne engang skal på, bliver der trukket snore på kryds og tværs gennem det hele, så der ikke er noget der kommer til at "sejle".

   Slet
 2. Der er så spændende at følge hvordan du stille og roligt indtager din store have ;o). Dejligt at indkøbs forbudet snart bliver ophævet, så du atter kan gå lidt amok med nye planteindkøb til din kommende drømmehave ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det foregår stille og roligt, men der sker alligevel hurtig noget, når jeg tænker på, at vi kun har boet her 4½ måned :-)

   Ser frem til næste år, hvor vi har et helt haveår i vores nye have, hvor vi ikke skal tænke på salg af hus, maling, flytning og alle de ting der følger med i forbindelse med en flytning.

   Hen over vinteren kan jeg så sidde og finde ud af, hvilke planter, jeg gerne vil have slæbt hjem i min have til foråret ;-)

   Slet
 3. Ja sikken en masse, der bliver plads til i planteskolebedene. De er store, der skal mange penge til (jeg taler af erfaring) :) du må hellere begynde at spare nu. Men hvor er det spændende for dig, et helt friskt haveår venter forude med masser af planer og planteindkøb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er helt klar over, at det ikke er billigt at lave en stor have. Selvfølgelig skal der købes en del, men er så heldig at jeg kan få mange forskellige stauder af min mor, som så kan opformeres, kender også andre som har haver, så det bliver nok mest træer og buske der skal købes, og selvfølgelig spændende stauder jeg ikke kan finde hos familie, venner og bekendte. De planteskolebede skal nok blive fyldt op :-)

   Slet
 4. Det ser så godt ud Vivi, som altid gennemført til fingerspidserne... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker, det skal jo helst komme til at tage sig pænt ud.

   Slet
 5. Hej Vivi, der bliver da plads til en hel masse, det må være dejligt. Og jeg siger det igen: Sikke meget energi du har, du er ikke bange for at tage fat. Det er meget inspirerende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt, hvis jeg kan være med til at inspirere nogen. Jeg får pænt med plads i de planteskolebede, men der bliver også behov for plads, når jeg skal til at lave planter. Der skal bruges rigtig mange i en have på omkring 5000 m2 ;-)

   Slet
 6. Hold da helt op Vivi.....I går til makronerne nede hos jer. Det bliver da super skønt at bruge vinteren på at planlægge hvad der skal købes ind og måske såes.


  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu kan jeg så småt begynde at tænke på planteindkøb, og der skal også gerne udvides lidt i køkken- og snithaven, så lidt frøindkøb kan jeg også begynde at tænke på :-)

   Slet
 7. Dejligt at se at der nu sker en helt masse - i hvert fald forberedende til næste års bede. Jeg siger som fru Friis at hvor er du dog systematisk, det får en super god virkning, når I skal til at plante.

  Du fortjener også virkelig at komme ud og KØBE, så standhaftig som du har været i år med planteindkøb :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har jo nærmest været nødt til at være standhaftig, når det handlede om planteindkøb eller mangel på samme, da der ikke har været noget bar jord at plante i, men det bliver, som du ser snart anderledes ;-)

   Slet