Det er med at nyde en sommerdag, når den endelig melder sin ankomst.
Jeg har plukket lidt hyldeblomster - de dufter skønt, og skal bruges til hyldeblomstdrik.
Dejligt nemt, når jeg kun skal gå om i haven for at plukke dem :-)
Pluk 20 hyldeblomst-klaser i tørt og solrigt vejr
(de skal ikke skylles)
1 citron
1 kg rørsukker/sukker
1 l kogende vand
2 spsk. citronsyre (ca. 25 g)
Fjern de grove stilke fra hyldeblomsterne.
Alle ingredienserne blandes og overhældes med kogende vand. Stilles koldt og trækker i 4-5 dage under låg, hvorefter saften sies.
Drikken fortyndes med isvand.
Nemlig - og det smager skøøønt.
SvarSletSidste sommer prøvede jeg at blande lidt hyldeblomstsaft i flødeskummet til en jordbærlagkage.....den smagte af sommer - simpelthen sommer.
Det lyder lækkert med den jordbærkage med hyldeblomstflødeskum :-)
SletJeg har også en opskrift hvor noget kylling skal marineres i hyldeblomstsaft før det grilles, det er også en rigtig sommerret :-)
Altså Vivi. Du frister gør du. Troede egentlig at skærmene skulle være mere sprunget ud, men det ser det ikke ud til dine er ?? Den der kyllingeret lyder ikke dårlig. Er det i ren saft eller fortyndet den skal marineres i ??
SvarSletHilsen Spørgejørgen .. øh Jørgine
Blomsterne er sprunget helt ud, men der kan da godt være kommet en enkelt imellem som måske ikke har foldet sig helt ud.
SletDet er kyllingebryst jeg marinerer på den måde.
Der skal blandes lidt forskelligt i marinaden, lidt balsamico eddike, frisk hakket basilikum, hvidløg m.m. men mest hyldeblomstsaft.
Dejligt du er selvforsynene med hyldeblomster, opskriften lyder så simpel, at det tror jeg også jeg kan finde ud af, det skal vist afprøves ;o) tak for opskrift og ide ;o)
SvarSletDet er meget let, men faktisk mange år siden jeg sidst har lavet det, men nu hvor hyldene er i haven, er det jo let lige at smutte ud og plukke nogen :-)
SletMmm ja, hyldeblomstsaft skal der til - det er rigtig sommer ;0) Jeg har også en god portion der står og trækker i køleskabet - og ja, det er lige til at overkomme, når man kun skal i haven og hente ingredienser ;0)
SvarSletGod aften
Duften og smagen af hyldeblomst, så kan det næsten ikke blive mere sommer :-)
SletHjemmelavet hyldeblomster saft er en af de faste sommerritualer hjemme hos os og det er så vidunderligt. Jeg kommer dog også hybenrosenblade i ca. 1/2l vil passe til 20 hyldeblomst skærme . De giver saften den mest fantastiske pink farve.
SvarSletMVH sofie
Det lyder lækkert med de hybenrosenblade, de må da også give en skøn duft :-)
SletMums... så er det sommer :)
SvarSletOg så fra egen have - ikke dårligt :)
Ha en go dag...
Ja det hører sommeren til, men synes vi mangler lidt mere sommervejr..............
Sletuha... det ser skam godt ud :) - total sommer-recept ;)
SvarSletSer godt ud og smager godt :-)
Slet