3. februar 2019

Vintergækker og udtynding i læhegnet.Februar og stadig vinter, men planterne rører på sig.


Jeg er vild med vintergækkerne, som er de første forårsbebudere i vores have.
Fine og sarte er de at se på, men alligevel så hårdføre, at de strækker sig op gennem sne og kulde.


Weekendens skønne solskinsvejr har fået mig til at lette fra sofaen, for at komme lidt i gang i haven. Udtynding i det stykke læhegn med gran, som blev plantet tilbage i 2014, står højt på prioriteringslisten, så det var en fin opgave at kaste sig over.


Jeg plantede bevidst tæt, så det har hele tiden været planen, at nogle træer skulle fjernes igen.


Det kommer til at se lidt åbent ud, men nu kommer der lys og luft til, så de blivende træer kan få lov at brede sig.


De træer som bliver fældet, skal en tur gennem kompostkværnen, for senere at blive brugt som bunddække under mine rhododendron.

15 kommentarer:

 1. Det ligner juletræer. Altså rødgran, men det var der vel ikke efterspørgsel efter ved juletid.?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rødgran jeg har fældet. De har stået lidt klemt, så der var højest 2, der var pæne nok som juletræer, men det er normann de fleste vil have som juletræer, derfor har jeg ikke fældet dem op mod jul.

   Slet
 2. Vi fældede vores juletræ i en lignende lille plantage, de bliver ikke ret pæne, hvis de ikke bliver tyndet ud, så det skal nok blive godt. Vi bruger også nåleflis under vores rhodoer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal også have tyndet ud i mine normann gran, men dem vil jeg grave op, og plante andre steder i haven. I efteråret blev der flyttet nogen om i mine tønder i indkørslen, de har det fint, og skal selvfølgelig også tilbage i haven igen. Så må jeg se, hvor mange jeg kan få til at gro.

   Slet
 3. Det er så skønt når Vintergækkerne begynder, at strække hals, så er det som om man kan ane foråret.
  Javsen er også igang med at fælde træer, det er et gammelt klippe stykke, som skal helt væk, så der kan blive plantet igen.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Foråret føles ikke helt så langt væk, når solen skinner, vintergækkerne blomstrer, og der er over 20 grader i drivhuset 🙂

   Slet
 4. Der er noget helt særligt over vintergækker, og så er de jo kærkomne, når de dukker op midt om vinteren. Det er et fint overdækket bord- og bænksæt. Har I selv lavet det?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Bord - bænkesættet er et H.J. købte for nogle år siden. Det var vist en pensionist, der selv byggede dem.

   Slet
 5. Hej Vivi

  Ja, det rører på sig og næste uge ser ud til at blive temmelig mild...
  Håber det ikke sdætter gang i for meget!
  Vintergækkerne klarer jo dog hvadsomhelst ja.
  Glimrende genbrug af granerne!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejrudsigten ser mild ud de kommende uger, så der vil helt sikkert ske noget i haverne, så kan vi kun håbe på, at planterne ikke bliver svedet for meget, hvis frosten sætter ind igen.

   Slet
 6. Hej, Vintergækker glæder bare. Godt I har nogle Rødgraner. Vi elsker det som juletræ i vores familie. Lige nu dækker resterne rosernes fødder ude i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bruger normann gran til jul hos os. Rødgranerne er plantet længst tilbage i læhegnet, fordi de hurtigt vokser til, og derfor indenfor overskuelig tid giver læ for vestenvinden, og samtidig beskytter de normann gran der står længere inde.

   Slet
 7. Når vejret tillader det, er det nu ganske rart at foretage sig noget praktisk i haven her om vinteren, og vintergækker og erantis er meget længere fremme i år sammenlignet med sidste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at komme lidt ud, når vejret er godt 🙂
   Jeg har også nogle erantis, men de er ikke kommet frem endnu, synes altid de er længe om at komme frem i forhold til andre steder, men de står også i skygge inde i læhegnet.

   Slet
 8. Men Dr. Itua, tradisjonell urtepraktiker i Afrika, har kurert HIV/Cancer som er utvunnet fra noen sjeldne urter. Det er svært potensiale å kurere AIDS og kreft 100 % uten rester. Dr Itua urtemedisin har allerede gått forbi ulike blogger om hvordan han bruker sine kraftige urter for å helbrede alle slags sykdommer som f.eks. Herpes, HIV,, Cushings sykdom, Hjertesvikt, Multippel sklerose, Hypertensjon, Colo_rektal kreft, Diabetes, Hepatitt, HPv, Svak ereksjon Lyme-sykdom, Blodkreft, Alzheimers sykdom, Hjernekreft, Brystkreft, Lungekreft, Hiv_Nyrekreft ,Herpe ,Copd,Glaukom., Grå stær,Makuladegenerasjon,Kardiovaskulær sykdom,Lungesykdom.Forstørret prostata,Osteoporose.Alzheimers sykdom,

  Demens., Vortefjerner, forkjølelsessår, epilepsi, også hans urteforsterker immunforsvaret også. Jeg forteller dette fordi han bruker urtemedisinen sin for å kurere meg fra hepatitt B og HIV, som jeg har levd på i 9 måneder nå uten bivirkninger. Urtemedisin er like bra når jeg drikker det, selv om jeg må bruke toalettet etter å ha drukket det, noe jeg egentlig ikke bryr meg om fordi jeg bare ønsker å få viruset ut av kroppen min, jeg vil anbefale Dr Itua til alle som er syke her ute å kontakte Dr Itua med følgende informasjon.

  E-post...drituaherbalcenter@gmail.com /
  Nettbutikk https://drituaherbalcenter.com/shop/
  Han kan være sen til å svare fordi han alltid er opptatt med patenter, men han vil garantert komme tilbake til deg med et positivt svar.

  SvarSlet