17. januar 2016

Glimt fra januarhaven

Her i weekenden har vi haft det skønneste vejr, årstiden taget i betragtning, med sol både lørdag og søndag. I går blev det til lidt havearbejde inden frosten begyndte at sætte sig i jorden. Et par billeder blev det også til.
 

Et kig ind mod frugthaven, hvor det knap 2 år gamle læhegn har taget godt fat.
 

I den anden ende af det vestlige hegn fylder granerne også en hel del mere, end da de kom i jorden  ligeledes 2 år tilbage. 
Skovstien der snor sig mellem skovhaven og det hvide bed.


Starten på det der med tiden skal blive en lang 3 meter bred græssti, som kommer til at gå gennem det meste af haven.


Hvor den bare jord er her mellem frugthaven og køkkenhaven, skal der en gang med tiden bygges en pergola.


Årets helt store haveprojekt med blomsterhaven er på arealet her mellem de to bøgehække.


Gravearbejdet er godt i gang.


Inden længe (altså hvis frosten ikke bider sig fast) er jorden vendt i det første 25 meter lange og 2 meter brede bed. Det er dog lidt "op af bakke" lige nu, for jeg kan næsten ikke tage et spadestik uden at ramme ned i gammelt jern eller tråd, men sådan må det så være ;-)
 
Som i kan se, ser drivhuset lidt sølle ud. Den holdt hele sommeren, men i efteråret begyndte den billige plastik, vi havde brugt, at mørne, så den skal ind og bekædes med noget nyt , så den kan blive klar til den kommende sæson.

12 kommentarer:

 1. Ja, som Jette har vi også sne her. Men barfrost er jeg heller ikke så glad for. Glæder mig til at følge dig i det nye have år. Der sker altid så meget hos dig. Kan godt forstå du gerne vil have et stort drivhus. 20 kvm er ikke for meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her til morgen kom der også lidt sne til os, men ikke nok til, at det hele er hvidt.
   Jeg kunne som end også sagtens bruge mere end et 20 m2 stort drivhus, men skal også være lidt realistisk med mine ønsker. Der står jo også masser af andre ikke helt billige ønsker på listen ;-)

   Slet
 2. du har virkelig været flittig :) :)

  SvarSlet
 3. En have bliver man aldrig færdig med, det er din have jo et godt eksempel på. Det er lidt mærkeligt at sidde og se på billeder fra din grønne have, mens store snefnug lægger sig overalt her i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Færdig bliver jeg aldrig, men et stort delmål er nået, den dag hvor der er anlagt have på hele grunden, så kan tiden jo bruges på at finjustere det hele ;-)
   Helt grøn er haven ikke længere, der er kommet lidt sne i dag, selv om det ikke er de store mængder.

   Slet
 4. Hej. Det er utroligt, at I ikke har mere frost og sne. Hvor er du flittig at du arbejder i haven her i januar, det tager jeg hatten af for:) Jeg kan så godt lide at følge din have fordi det hele er så nøje gennemtænkt og man kan virkelig blive inspireret. Her hos os ligger der nok 15-20 cm sne, så det ser helt anderledes ud heroppe. Rigtig god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord :-)Det glæder mig, hvis der er nogen som kan hente lidt inspiration.
   Gravearbejdet er dog indstillet lidt. Frosten er også sat ind her. Sne har vi fået lidt af i dag, men ikke så meget at jorden er dækket med hvidt overalt. Selv om det er vinter, er det skønt at opholde sig udendørs, hvis det bare er tørvejr og nogenlunde vindstille, og så kan jeg lige så godt gå og lave lidt.

   Slet
 5. Der sker underværker i den have. Dælme godt gået! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja nu rykker det, jeg glæder mig vildt til min blomsterhave - det er nu sjovere at lave bede end oprydning og brændekløvning ;-)

   Slet
 6. Der er forårsstemning på billederne! Her i Aalborg ligger meget sne, så her er vinterstemning desværre. Uhh glæder mig til foråret kommer - for så skal vi alle i haven igen.

  Hilsen Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for få dage siden var haven grøn, men nu er den også hvid her ;-)

   Slet