31. januar 2016

Det 1. bed i blomsterhaven

I går havde vi det skønneste vejr, det giver forårskuller, så jeg var ude med spaden.
 


Det første bed i blomsterhaven  blev gravet færdig.


Så nu mangler jeg kun at grave 2 bede mere ;-)


Der er blevet sat af til næste bed, og gravningen er begyndt.
Bedet bliver 26-27 meter langt og 2 meter bredt.
Det bliver altså vildt spændende, når jeg engang skal til at plante :-)16 kommentarer:

 1. Hej Vivi.Sikke da en energi du har.........men super at du har fået gravet bedene så der kun skal plantes.
  Det bliver da helt fantastisk når det hele blomster på sådan et langt bed.Her bliver energien brugt til at male vores stue.Viser lidt billeder derfra.
  Men også lidt forårsblomster at glædes over.Har du mange af de fine små ?
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ene bed er gravet og det andet påbegyndt, så der går lidt tid endnu inden jeg skal til at plante, men når jeg ofte graver lidt, bliver det hurtigt til meget ;-)
   Forstår ikke dit spørgsmål......de fine små...tror du mangler et ord.

   Slet
 2. Sikken en flid, det er godt nok et langt bed, der skal mange planter til, men flot bliver det helt sikkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bedene er lange. Jeg har paradisæbler som overstandere i de to bede langs hækken, og bunden skal der være Geranium ´rose Clair´. Jeg plantede nogen ud i et stykke af det første bed sidste år. Jeg tror de har bredt sig så meget, at jeg kan tage lidt af dem i år. Ud over det har jeg et par totter i planteskolebedene jeg kan pille helt fra hinanden, og så har min søster nogen jeg forærede hende da hun anlagde have, der kan jeg få et par totter tilbage igen, og en af mine veninder har dem også som bunddække et sted i hendes have, så mon ikke jeg kan få fyldt de to bede op.
   Jeg deler planterne så meget, at der kun er en´ lille rod ved hver plante, men de vokser lynhurtigt til.

   Bedet i midten skal der imod fyldes med forskellige stauder og lidt roser, så det bliver et ret romantisk blomsterbed. Jeg har nogle stauder stående på lager, men ikke nok til hele bedet, men så må jeg fylde ud med sommerblomster ind til jeg får stauder nok.

   Slet
 3. Skønt for dig at du kunne komme ud med spaden igen;) Det bliver spændende at se bedet med træer og blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig rigtig meget til, at få styr på det haverum. Jeg håber, det bliver lige så flot, når det bliver plantet til, som jeg går og forestiller mig :-)

   Slet
 4. Hi hi, nå ikke mere end to af den slags bede mere;-) fortsat rigtig god fornøjelse! Dejligt at læse kommentaren til Lisbeth hvordan der bliver fyldt ud, det bliver jo helt forrygende:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vælger at se positivt på gravearbejdet, og tænke "nu er der kun 2 bede tilbage" i stedet for "der er stadig 2 store bede tilbage". Det første giver den bedste energi ;-)
   Jeg glæder mig til jeg kommer til plantedelen, det bliver så godt :-)

   Slet
 5. Vivi, du er så vild :o) du har jo nærmest gravet et stykke på str med min kolonihave. Godt jeg ikke skal ligge arm med dig :o) Hvor bliver det altså helt vildt flot, jeg har også læst din beskrivelse til Lisbeth.
  Var der noget om at du har planlagt en dag med blogtræf ? eller var det åben have ?
  Jeg kunne måske godt finde på at komme forbi :o) hvis ellers datoen passer.
  Rigtig dejlig dag
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvor stor din kolonihave er, men jeg har, når jeg tænker efter, efterhånden gravet nogen hundrede m2 græs om til bede og andre steder i haven har jeg valgt at fjerne græsset helt. Det er dog ikke noget jeg sådan går og tænker over, jeg tager en´ spadestik af gangen, og pludselig er der sket en hel masse :-)

   Ja jeg har planlagt en dag med blogtræf, men det er først til august, hvor jeg håber haven tager sig rigtig godt ud.

   Jeg har meldt vores have til Havefestivallen i weekenden d. 13. og 14. august kl. 10-17, hvor alle er velkommen også selv om man ikke er medlem af haveselskabet.

   Tirsdag d. 16. august om aftenen kommer Billund havekreds på besøg, her er alle også velkommen.

   Lørdag d. 20. august har jeg inviteret til blogtræf.
   Jeg er rigtig glad for de mange positive tilbagemeldinger, jeg fik på den invitation (har desværre været så fjumset, at få slettet alle kommentarerne). Invitationen bliver selvfølgelig gentaget, når vi kommer tættere på august.

   Det kunne være rigtig hyggeligt, hvis du får tid til at komme til blogtræf, men de andre dage er selvfølgelig også en mulighed. Ud over de nævnte dage kan der sagtens laves en aftale, men så lover jeg ikke, at haven er helt "ny polleret" ;-)

   Slet
  2. Hej Vivi, som svar på det første så er min kolonihave 300m2 :o) jeg har lige skrevet alle datoerne ind i min kalender..mon dog ikke bare en af dem kan komme til at passe :o)
   Kh Linda

   Slet
  3. Du må se om du kan få passet det ind i din kalender, ellers kontakt mig om et andet tidspunkt, hvis du har lyst til at se haven.
   300 m2, det er 60 m2 større end min køkken- og snithave ;-)

   Slet
 6. Hej Vivi. Du er sej at du går ud og graver her på denne årstid. Men jeg forstår godt, at du glæder dig til at beplante bedene. Det er virkelig en god gulerod at gå efter. Jeg glæder mig til at følge med og se hvad du planter, når du når så langt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er jo så heldig at have sandjord, hvilket muliggør vintergravning. Det havde jo været helt umuligt, hvis jeg havde haft en fed lerjord.
   Jeg har vild mange "gulerødder" hængende foran næsen, så skal hele tiden prioritere hvilke jeg går efter i år ;-)

   Jeg har en ide om nogen af de stauder der skal i bedet, men jeg har ikke nogen endelig planteplan.
   Pæoner, akelejer, høstfloks, duehoved, ærenpris, drejeblomst, ridderspore, geranium, solhat og roser er noget af det jeg forestiller mig skal pryde midterbedet.

   Slet
 7. Hvor er det bare sejt gravet! Flot at læse, som det engang skal se ud :)

  SvarSlet