26. maj 2012

Ufatteligt hvad der sker i haven på 5 dage......


De sidste 5 dage har jeg ikke skrevet indlæg, fordi vi har været en tur i Rom. Vi har set en masse i den skønne by, men hovedformålet med turen, som var arrangeret af AMU SYD, hvor jeg går på kurser i forbindelse med min uddannelse til anlægsgartner, var at se haver.

Jeg vil senere vise billeder fra nogle italienske haver, men der er flere hundrede billeder, vi lige skal have lidt styr på inden :-)


Græsset står højt i det bed, der skulle forestille at være et staudebed.

Vi tog afsted meget tidligt mandag morgen, og kom hjem sent fredag aften. Det er ufatteligt, så meget der er sket her hjemme i haven på kun 5 dage !!

Alt er groet helt vildt, og både græs og ukrudt står og "griner" af os ;-) Der er ingen tvivl om, at vi skal i gang med bekæmpelse af det, men nu får vi også tiden til at kun at skulle koncentrere os om vores nye hus og have :-) I næste uge engang skal vi nemlig aflevere nøglerne til vores gamle hus.


Ikke let at se, at der vist er en kant af betonsten rundt om bedet........


Terrasserne trænger til en kærlig hånd.


Ukrudtet står højt langs gavlen af stalden (der er også lige en dør der trænger voldsomt til udskiftning).


Det hele gror lystigt. Til orientering kan jeg fortælle, at lige foran trillebøren er min køkkenhave.


Disse "fine" frøstande er der mange af, hmm.........


Det er ikke kun græs og ukrudt der gror. Kartofler og jordskokker er også godt i gang :-)


Mit skovbed skal luges en af de nærmeste dage, ellers forsvinder den vist helt i græs.


I dag har vi fået fat i en ekstra vandslange, med 3 sammenkoblede slanger kan vi nå ud i alle havens kroge med vand :-) Det er jo ligesom en betingelse for at få planterne til at gro.


Læhegnet er rigtig flot lige nu, med en masse buske der står med hvide blomster :-)
Blomsterne er fantastisk smukke :-))
Syrenerne er også kommet i blomst, og jeg elsker duften af syren. Det symboliserer sommer for mig.


Knopurten er sprunget ud.
Jeg troede magnolien helt ville svigte i år, men en´ blomst blev det til. Håber vand, gødning, topdressing og kærlig pleje vil fremme næste års blomstring.


Rødtjørnen i gårdhaven er også kommet i blomst, mens vi var væk.


Tjørnenes små blomster er da særdeles yndige.


Vinen har fået blade, og er begyndt at sætte af til druer. Håber det er nogen som smager godt, men det finder vi først ud af til efteråret.


Det var dejligt med en lille ferie, efter alt det malen og flytten, men også godt at være hjemme igen.
I dag blev det dog ikke til andet end vanden i haven, formiddagen gik med indkøb - et tomt køleskab er der jo ikke så meget ved. En af børnebørnene holdt 5 års fødselsdag i eftermiddag, og aftenen valgte vi at nyde på den vestvendte terrasse med lidt tomatsalat med mozzorella.

20 kommentarer:

 1. Ja, velkommen hjem til den grønne have... Vi har nu også næsten haft romerske temperaturer her hele ugen, det har været helt fantastisk.

  Jeg glæder mig til at se nogle af dine billeder fra haverne i Rom m.v.

  Hvor er rødtjørnen dog skøn, jeg må vist have set nærmere til min, som sikkert også er sprunget ud. Alting går vældig hurtigt nu.

  God pinse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja haven her er virkelig grøn, grøn ;-)
   Din rødtjørn er sikkert også ved at springe ud.

   Slet
 2. Spændende ferie - og venter spændt på billeder fra italienske haver!
  Ja intet står stille selvom man holder ferie - der er da nok at gå ombord i!
  Velkommen hjem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Forventer at jeg får lavet et par indlæg om de haver vi har set i løbet af den kommende uge.

   Slet
 3. Velkommen tilbage - og ja, det går godt nok stærkt her i varmen. Jeg synes, det kan være svært nok at følge med på mine 650 m2, selvom jeg har været hjemme, så jeg bliver helt forpustet ved tanken om din "park" :-)
  Glæder mig til at se de sydlandske haver.
  God arbejdslyst!
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Som det hele ser ud lige nu, har jeg lyst til at starte alle steder på en´ gang, men da det jo er en umulighed, bliver jeg nødt til at tage det hele lidt efterhånden ;-)
   Gårdhaven har jeg heldigvis fået styr på, før vi tog på ferie, så der er da et område på grunden, der tager sig fornuftig ud :-)

   Slet
 4. Velkommen hjem Vivi :-D Vi er også næsten lige kommet hjem fra syden.
  Vores græs stod også HØJT, og ukrudtet har haft kronede dage ;-D Så lige nu sidder jeg og nyder morgenkaffen, også skal jeg i gang med at luge, luge, luge og ja lidt mere lugen ;-D ha ha.... men jeg ka´li´det :-D
  Altså Vivi der er ski da noget ved at tage en uddannelse når man skal på studietur, og se HAVER! Heldige asen, men hold op hvor kan jeg unde dig det, sådan som i har knoklet. Glæder mig til nogle billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Ja det er skønt, at der er mulighed for at komme på studietur for at se haver :-) Jeg havde glædet mig til gennem flere år, at det blev min tur til at at komme afsted :-)
   Vi betaler selv for rejsen, så det er op til den enkelte, om man vælger tilbudet til eller fra. Da jeg var til intro aften i efteråret fandt jeg ud af, at det var mulighed for at tage sin ægtefælle med, så H.J. fik også fornøjelsen. Det har været godt for os begge med en lille oplevelsesferie her oven på alt malearbejdet og flytteriet :-)

   Slet
 5. Velkommen tilbage. Der bliver noget at gå igang med. Vi med have bliver aldrig arbejdsløse, ha ha. I denne varme går alting også stærkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er helt sikkert nok at gå i gang med, men det er jo fint, når jeg kan li det.

   Slet
 6. Velkommen hjem igen.
  Håber i har nydt jeres ferie oven på alt flytterod.
  Ha´ en god Pinsedag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, vi har haft en dejlig tur, og har nået at se rigtig meget på den forholdsvis korte tid vi havde dernede.

   Slet
 7. Ja både krudt og ukrudt er groet meget i den varme uge, vi har haft. Men heldigvis er der også sprunget noget ud, kan jeg se.
  Dejligt med en lille ferie ovenpå flytning og maling osv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker rigtig meget i haverne lige nu, og det var så skønt at være på ferie lidt, og tænke på noget helt andet end hus og flytning.

   Slet
 8. Ja, det går bare forrygende hurtigt i øjeblikket, jeg kan heller ikke følge med i min have, på trods af at jeg har været meget i den, men når der lavet nyt og lavet om i alle bede bede, ja kommer ukrudtet altså...du kommer vist heller ikke til at kede dig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bede der er i etableringsfasen kræver altid mere arbejde end veletablerede bede. Det er også en af grundene til, at jeg ikke vil lave alt for mange nye bede på en gang, for så kan jeg vist ikke følge med til at holde det rent.

   Slet
 9. Velkommen hjem igen. Ja alting gror-også ukrudtet. Din rødtjørn er virkelig smuk og også buskene med de søde hvide blomster. Jeg tænker næsten, at du nok snart får "styr" på haven igen med al den energi du lægger for dagen! Rigtig god pinse i det dejlige varme vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal som end nok få gjort haven ren, men det kommer vist til at tage lidt tid. Tror det er længe siden, den har været gjort rigtig ren.

   Slet
 10. Ja, med den varme vi har haft, sker der rigtig meget på 5 dage.

  Spændende at du har været sydpå og se på haver, jeg glæder mig til at se billederne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Billederne af de italienske haver kommer senere :-) Vil ikke bruge det gode vejr til at sortere en masse billeder, men mon ikke der kommer en regnvejrsdag i nær fremtid, hvor tiden kan blive brugt på det.

   Slet