5. november 2013

Maskinbetjening, jordarbejde, grønne anlæg.


I denne uge bliver jeg udfordret lidt ;-)
Jeg er på kursus, og de sidste par dage har jeg øvet mig i at arbejde med en minigraver.

(Billedet er lånt på nettet)

Maskiner er ikke det jeg er skarpest til, men det er ret sjovt, og dagene forsvinder hurtigt.
Respekt for dem, som lynhurtigt kan lave et flot stykke arbejde med minigraveren - tænker på dem, der ikke har lavet andet de sidste 25 år. Det er slet ikke så let, som det umiddelbart ser ud til. Jeg har i hvert tilfælde brug for at øve mere (noget mere), før jeg kan holde en timeløn som minigravefører hjemme ;-) 


15 kommentarer:

 1. Ja men det er sikkert godt at kunne. Det er så et spørgsmål, hvor meget du får brug for det, i hvert fald hjemme hos dig selv :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan aldrig vide, men kurserne bliver jo taget for at få uddannelsen som anlægsgartner, at en del af det jeg lærer, også kan bruges hjemme, er kun et ekstra plus.

   Slet
 2. Det må være sjovt og spændende at blive udfordret på nye områder.

  SvarSlet
 3. Hej Vivi.Ja! det er da en stor udfordring med den maskine.Men er sikker på at du nok skal komme efter det.God fornøjelse med dit kursus.Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) På et kursus bliver man ikke dygtig til noget, men får mulighed for at afprøve nogle ting, men som med så meget andet, øvelse gør mester. Det er helt klart et plus, at have prøvet, at lege lidt med en minigraver, hvis jeg på et senere tidspunkt arbejdsmæssigt skal ud at grave med en :-)

   Slet
 4. Ja det er da en udfordring, der vil noget. Du kører på med krum hals som altid. Stor respekt for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er noget af en udfordring, da maskiner ikke lige er min stærkeste side ;-)

   Slet
 5. Hej Vivi
  Inden ugen er omme behersker du sikkert også det bette maskineri, måske er det den du skal bruge når der engang skal laves dam ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Behersker er vist for meget sagt, men meget sundet at prøve. Det er minigraveren vi har kørt mest med, men i dag har jeg også kørt bobcat og minidumper. I morgen skal jeg på rendegraveren, som er noget større.
   Når vi engang skal i gang med det store bassin, skal der helt sikkert en maskine til, men om det bliver med mig som fører, må tiden vise ;-)

   Slet
 6. Hvor er du heldig. Sådan en i min have et par dage - så kunne jeg sige velkommen drivhus, plan græsplæne og havedam....
  Mon ikke du får brug for at kunne tumle sådan en, også i din egen have? Synes jeg husker noget med en havedam på et tidspunkt.

  mvh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo der er planer om et par havebassiner, men en ting er at prøve at køre forskellige maskiner, noget andet er rutine, den får man bestemt ikke på en uge.
   Spørgsmålet er, om det ikke i den sidste ende er billigere at leje en dygtig rutineret maskinfører til at klare opgaverne, men nu må vi se..........

   Slet
  2. Det kommer nok an på, hvad der er den knappe ressource. Tid eller penge. Men meste effektivt er det selvfølgelig at få en rutineret fører. God weekend.
   mvh Lone

   Slet
 7. Hvor må det være fedt at lære det.
  Det var en, der lignede maskinen på billedet, som de unge mennesker brugte til af fjerne min ligusterhæk med.
  De tog lige 60 meter på 6 timer. Den ene gravede, og den anden kørte det opgravede væk.
  8000 kr og det var endda vennepris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget fint at finde ud af, hvordan de forskellige maskiner skal betjenes, og hvordan de er at arbejde med, men rutineret bliver man bestemt ikke på et kursus. Det meste af tiden blev brugt på minigraveren, men jeg fik også prøvet minidumper, bobcat, gummiged og rendegraver.

   Fint, hvis du var tilfreds med arbejdet og prisen.

   Slet