12. november 2013

Mere binderi


Kranse behøver ikke altid være runde. 
Her er en med hjerteform.


Rødgrenede kornel giver en god farvekontrast.


Kors lavet af pilegrene.


I denne lille krans er der brugt nobelis, hvidt mos, porsegrene og fyrkogler (de lukker sig sammen, når de bliver fugtige og åbner sig når de tørrer). Den lyse sløjfe er sat i for at føre den lyse farve fra mosset med op i nobelisen. Det bløder farvekontrasterne op.

7 kommentarer:

 1. nydeligt.... hvor er du da flittig ;)

  SvarSlet
 2. Hej Vivi.De er bare så fine dine kranse......kan se at du også bruger blød enebær.Har et dejligt træ med blød enebæ,r som ikke er til at undvære når man laver kranse og dekorationer.
  Bruger du halmkranse eller ståltråd?
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Blød ene er et både smukt men også dejligt at arbejde med. Det er også fint at bruge til indendørs dekorationer, selvom det tørrer, bliver det ved med at være pænt at se på.
   Det er noget af det jeg ikke har i haven, men naturligvis noget af det der skal plantes. Blød ene er faktisk en cypres, og ikke en ene som navnet antyder.
   Jeg binder mest på halmkranse, det er kun helt fint binderi til indendørsbrug, jeg binder på tråd. Jeg har en rulle hegnstråd hængende, jeg bruger til det formål. Der er til mange år i sådan en rulle.

   Slet
 3. Hej Vivi
  Super flot arbejde du har lavet, dem må der absolut blive rift om, hvis de skal med på julemarkedet ;)
  Jeg er rigtigt vild med korset, så enkelt og effektfuldt. Jeg misunder dig altså lidt, at du bare lige kan gå ud og finde en stor del af dine materialer i haven, jeg skal altid ud og køre, når jeg skal finde guld ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber naturligvis på at kunne afsætte noget til julemarkedet :-)
   Jeg har 3 forskellige store stedsegrønne planter i haven, som der kan klippes rigtig meget af. Desværre står de helt forkert, og skal fjernes. Jeg vil gerne flytte 2 af dem, men tror desværre, de er for store til, at det kan gøres med held.
   Altså skal jeg have plantet en del nyt inden alt for længe. Mange ting vokser heldigvis forholdsvis hurtigt til, men der bliver nogle år, hvor jeg må skaffe pyntegrønt andre steder. Godt jeg har familie, venner og bekendte, hvor jeg kan hente lidt forskelligt. Det er jo sjovest at lave noget, når der er mange forskellige materialer at arbejde med :-)

   Slet
 4. Sikke flittig du er :0)
  God ide at variere det lidt - hjertet og korset er rigtig fine, synes jeg.
  -og ja, det er dejligt at kunne hente ind fra haven.
  Rigtig god aften til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovest, når der er noget variation i det jeg laver :-)

   Slet