14. maj 2013

En lille skål med sommerblomster.

Sommer udplantningsplanter kommer i min verden alt for tidligt frem i butikkerne. 
Altid på et tidspunkt, hvor der endnu kan nå at komme en del nætter med frost.
Jeg føler ikke for at købe stort ind af sommerblomster, når jeg ikke har et drivhus at parkere dem i, til risikoen for nattefrost er ovre.
Det ville være perfekt hvis sommerblomstersalget først startede midt/sidst i maj.


Jeg bliver selvfølgelig også påvirket af alle de skønne blomster, der møder mig alle vegne, så et par enkelte sommerblomster hoppede i indkøbsvognen i weekenden ;-) 
Det er til at overkomme at flytte en lille skål blomster ind i tilfælde af frost, og skulle uheldet være ude, så er det til at bære, når det ikke handler om flere hundrede blomster.


Stolte kavalerer - dem er jeg helt vild med :-)
(Har i øvrigt sået et par rækker af dem i køkken- og snithaven).
Bacopa, den er så fin og blomstrer flittigt i lang tid :-)

10 kommentarer:

 1. Jeg kan fint følge dig. Jeg synes også de er alt for tidligt fremme og når jeg er klar til at plante dem, så er jeg egentlig blevet træt af at se dem :)
  Det er lidt det samme med blomsterløg. Jeg er slet ikke i løg-humør i august, men det er butikkerne.
  Gad vide, om det bare er mig, der er lidt sen i aftrækket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er som end ikke fordi jeg bliver træt af at se på blomsterne, men det er så ærgerligt, hvis det fryser og de derfor går til.

   Blomsterløg, allerede nu går jeg og spekulerer i forårsblomstrende løg. Det er sikkert fordi vi ikke har ret mange, og jeg drømmer om et overdådigt blomsterflor med årene. Tror jeg vil bestille forskellige påskeliljer, nogle krokus og lidt tulipaner hjem til efteråret. Jeg har fundet et Hollandsk firma på nettet, som sælger løg i store portioner til en meget fornuftig pris - tror det skal prøves.


   Slet
  2. Når man går og henrykkes i sin have over de nye forårsløg, der blomstrer lige nu, så kan man næsten kun tænke på at få lagt nogle flere, så jeg går også og tænker på blomsterløg lige nu.

   Sommerblomsterne ER altid for tidligt til salg!

   Slet
  3. Jeg har det sådan med blomsterløg, at jeg bare vil have flere og flere ;-)

   Slet
 2. Ja og julepynten kommer frem i oktober, der er vi bestemt heller ikke i humør til julepynt endnu :)
  Jeg tror bare butikkerne skal have det hele frem så tidligt så muligt, for at få solgt noget.
  Jeg vil så tilføje, at når man synes, det er tid at købe sommerblomster, så er butikkerne holdt op med at forhandle dem.
  Nå men dine skåle er nu smukke Vivi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det handler bestemt om at få så meget solgt som muligt.

   Det der irriterer mig er, at de gode tilbud på sommerblomster kommer alt for tidligt, og som du skriver, så er udvalget begrænset, på det tidspunkt hvor højsæsonen burde være.

   Slet
 3. Nøj hvor jeg kender det. Man går og ser på alle de fine blomster, men ved man sikkert fortryder det. Når man så ved at nu går det, så er alle de smukke blomster væk.
  Så må man nyde de få man alligevel falder for det mere. Din skål er ihvertfald yndig og glad at se på.
  KH.
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ofte synes jeg desværre, udvalget er skrumpet kraftig ind af sommerudplantningsplanter, når vi når frem til 1. juni.

   Slet
 4. Hej Vivi.Ja! blomsterhandlerne er tidligt ude.Men jeg venter til de lokale markeder sælger.Er også vil med stolt kavaler.
  Dejlige skåle du viser.Og god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren :-) Jeg håber på en masse stolte kavalerer i snithaven. De er kommet op af jorden, og plejer at være taknemmelige planter, så mon ikke det giver et skøøøøønt blomsterflor til sommer.

   Slet