26. september 2013

De nye anlægsgartnere 2013

De sidste par år har jeg været nede på skolen til åben hus, for at se de nye anlægsgartneres svendestykker. 
I år har jeg været så heldig , at kunne følge lidt med fra sidelinien undervejs, da jeg har været på kursus i et par uger, mens arbejdet med svendestykkerne har været i gang (der er afsat 4 uger til svendeprøverne). Det har været spændende at følge udviklingen, og se de flotte resultater der er kommet ud af arbejdet :-)  
I går var der åben hus, og i dag eksamen, så nu kan de nye anlægsgartnere fejre deres vel overståede projekter.

Stort tillykke til jer alle :-)

I år blev der lavet 3 anlæg. 

HAVE 1
HAVE 2


Rionet sat ind i rundstokke er jeg ret vild med. Jeg tror, det bliver sådan et hegn, bare lidt højere, vores tornfrie brombær, skal vokse i, i køkken- og snithaven :-)


HAVE 3
Om et år er jeg forhåbentlig en af dem, der kan fejre en vel overstået eksamen.
Jeg ser i hvert tilfælde frem til svendeprøven. Der kommer helt sikkert en del udfordringer undervejs i sådan et projekt, men mon ikke vi får dem løst  ;-) 10 kommentarer:

 1. Jo det skal du nok klare. Disse her projekter er flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er pænt arbejde. Karaktererne er også i den pæne ende af skalaen for alle tre anlæg :-)

   Slet
 2. Det ser godt ud og rionet i rundstokke ser virkelig godt ud! Smarte rumdelere også.
  Det bliver spændende, når det bliver din tur Vivi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tror, det kunne tage sig godt ud i min køkken- og snithave med rionethegn på den måde,.............altså når jeg kommer lidt længere frem med mit projekt ;-)

   Ja det bliver da spændende med svendeprøven. Har på plads hvem jeg arbejder sammen med til det projekt, og har en rigtig god mavefornemmelse :-)

   Slet
 3. flot.... og især når man bruger natursten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også vild med natursten, men der er et budget, der skal holdes til svendeprøverne, så der kan ikke bare vælges frit på alle hylder af sten og planter.

   Slet
 4. Hvor bliver det spændende når det er din tur:o) Det må være sjovt at lave et svendestykke og du har jo erfaringen fra dine egne dejlige haver:o)
  Jeg gik tilbage i dine indlæg og så de forgående års svendestykker og det er interessant at se de forskellige bud. Der var jeg især begejstret for cirkelhaven der havde vand med og et hvor man har lavet store plateauer af træ som trin op til terrassen.
  Jeg kan godt se at der er lagt flotte sten, stier og græsarealer i dette års anlæg, men jeg savner lidt mere natur som træ og vand samt plads til urter og børn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er så mange gode og spændende ting, der kan være i en have, men alt kan jo ikke stoppes ind på de små arealer. Ved i øvrigt heller ikke om der er stor forskel på budgettet fra år til år.
   Vand kan være drilsk at arbejde med, det er måske derfor en del holder sig fra det. De elementer der er i de her anlæg, er nok til at kunne give topkarakter.

   Slet
 5. Hej med dig (:
  Stødte på din blog for noget tid siden, og ih, hvor er det nogle fine billeder (:
  Er helt klart fast læser + smider din blog på min blogroll. Jeg er selv i gang med uddannelsen som anlægsgartner på Kold College, så synes det er spændende, at finde en blog, som også interessere sig for emnet (selvom min dog også er fyldt med en masse andet).

  Kig endelig forbi (:
  Venlig hilsen Elisa / www.thekillergoat.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren. Du er meget velkommen til at læse med :-)

   Slet