17. juni 2012

Havedag på Museumsgården Karensminde, og lidt fra haven


I dag har vi været en lille tur ude på Museumsgården Karensminde til havedag.
Jeg kører stadig efter princippet nok se........men ikke købe ;-)


Fristelser var der ellers nok af..........
Hjemme på vores egen matrikel er det begrænset, hvad det er blevet til af havearbejde i denne uge, udover lidt ukrudtspilleri i køkkenhaven og gårdhaven.

Græsklipning har selvfølgelig også været på programmet, og endelig - langt om længe -  har vi fået plæneklipperen til at køre som den skal :-)) 
Der skulle bare den rette mekaniker til (ikke en eneste reservesdel skulle bruges), hmm...... 


Her i mit skovbed har jeg også været i gang med at fjerne ukrudt, men opgaven blev ikke fuldført.
Den aften jeg var i gang, var der så mange små bidende/stikkende smådyr i luften, at jeg efter en lille halv time nærmest flygtede væk fra bedet, fordi nok var nok med de små bæster !! 


Vil gerne have bedet rengjort, så jeg kan få flyttet nogle flere planter derover. Flere planter betyder mindre bar jord, hvilket er lig med mindre rengøring :-)

Har en del planter stående på lager til det bed.


Som det ses på billedet af den Digitalis, der fra starten har stået, hvor jeg har lavet skovbed, så blæser det ret voldsomt i dag.


Hylden er begyndt at blomstre, så jeg må hellere tage mig sammen, og få lavet lidt hyldeblomstsaft en af dagene. Det er jo en fantastisk drik, en varm sommerdag (håber da vi får sommer i år) :-) 


Det er ret begrænset, hvad der er af blomster i haven, men lidt kommer der da frem mellem græs og ukrudt, bl.a. denne Iris.


En Geranium er også kommet i blomst.


En del af de medbragte planter har det også fint. Min lille Geranium ´Ballerina´ blomstrer. 


Det samme gør hornviolen.


Afslutningsvis et nærbillede af Rosenakasiens dejlige blomster :-)

20 kommentarer:

 1. Det er vist en svær disciplin det der med nok se - ikke købe. Mig lykkes det sjældent. Det ser ud til, at de havde nogle fine ting på det marked. Det er irriterende, når man bliver overfaldet af de små bæster. Midt på dagen er der måske mere arbejdsro. Irisen er da ikke noget dårligt fund, og masser af blomster til hyldeblomstsaft er heller ikke så ringe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også så gerne købe alle de skønne planter, men det kan jo ikke nytte noget, når jeg ikke har bede klar til planter.

   Midt på dagen er jeg jo på arbejde, så det bliver mest om aftenen jeg kan gå i haven. Selvfølgelig er der weekenderne, men i går var jeg på arbejde nogle timer midt på dagen, og helt ærligt, så var jeg træt og uoplagt i dag, og vejret inviterede desværre ikke ligefrem til, at jeg bare skulle ud og rumstere i dag.

   Slet
 2. Hej. Sikke en god dag du har haft. Der har heller ikke været meget havearbejde her hos os i weekenden. Jeg har haft brug for at slappe af og lave ingenting. Måske kan det være,hvis ikke det regner, at jeg går ud en tur i aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var fint nok med en lille udflugt til Karensminde i dag, men ellers har jeg heller ikke haft den store energi.
   Tror jeg er lidt træt efter den sidste halve års travlhed, så jeg må hellere få hvilet lidt ud, når der er mulighed for det :-)

   Slet
 3. Jeg tænkte nok, at I var i Grindsted i dag :-) Vi kom ikke afsted, for her regnede det, og så er det ingen stor fornøjelse at være afsted med børnene. Det var ellers en rigtig god oplevelse sidste år, så måske til næste år? Jeg troede ellers, at du snart skulle til at slæbe planter hjem til den nye matrikel, men du er standhaftig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret var heller ikke det bedste her, vi tog paraplyerne med (sikkert derfor vi ikke fik brug for dem ;-))

   Jeg bliver nødt til at være lidt standhaftig. Det er jo fjollet at købe planter, bare for at sætte dem i et indslag, hvor ikke alle har de mest optimale vækstbetingelser, men bare vent efterhånden som jeg får gjort bede klar, så kan jeg nok slet ikke styrre mig ;-)

   Slet
 4. Sikke et hyggeligt marked, men hvor har du fine vækster i haven - Husk på du/I lige er flytte ind. - Jeg glæder mig meget til at se den udvikling der vil ske med haven når i får sat jeres præg på den, det skal nok blive smukt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har jo ganske ret, vi er næsten lige flyttet ind, og der går noget tid, inden der falder helt ro på.
   Der vil helt sikkert komme til at ske en del udenfor hen af vejen, men i starten bliver det nok mest rammerne, det kommer til at handle om. De mere spændende ting kommer først senere.

   Slet
 5. Hej Vivi. Du kan jo heller ikke blive ved med 120 km/t så fornuftigt nok med en rolig uge. Vi var der sidste år og det var vældig hyggeligt. Vi havde ellers talt om at tage til Kjeld Slots Gardenparty, men ku lige forstille mig det leben af mennesker, der garanteret har været der. Vi tager nok derop næste weekend for vil virkelig gerne se hans have.
  Måske jeg sku prøve at lave hyldeblomstsaft i år. Har aldrig prøvet det, men cykler forbi et sted, hvor der er rigtig mange træer og et godt stykke væk fra vejen :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har haft ret travlt i lang tid, så jeg blive vist nødt til også at slappe lidt af, så jeg kan få lidt fornyet energi igen :-)Der er bare 1000 ting jeg gerne vil på en´ gang, men ved selvfølgelig godt, at tingene ikke fungerer sådan ;-)

   Det er mange år siden jeg har lavet hyldeblomstsaft, men det smager så skønt, så nu hvor jeg har blomsterne lige udenfor døren, må jeg se at få gjort noget ved det igen.

   God tur til Gardenparty i næste weekend, hvis i kommer afsted :-)
   Vi skal på udflugt med Billund og Hejnsvig-Vorbasse-Grindsted havekredse til Fyn søndag i næste uge.

   Slet
 6. Hvor er du bare standhaftig, du må istedet efterhånden have en ønskeliste så lang ;o)Her har det også været mest hyggevejr idag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Min ønskeliste er meget, meget lang, bare med buske og træer er jeg tæt på at have 100 på ønskesedlen ;-)

   Slet
 7. Jeg beundrer dig for at du kan lade være med at købe noget, jeg ville være nødt til at blive hjemme :o)
  Den iris er da rigtig sød, sådan en har jeg aldrig set før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu meget hyggeligt at komme afsted, selvom jeg ikke skal købe lige nu. Får vist set lidt mere af det, der ikke lige er planter på den her måde, møder som regel også nogen vi kender og får en lille snak med dem :-)

   Iris´en er meget sød, skal vist have redet noget af den, inden den bliver helt væk i græs og andet uønsket grønt.

   Slet
 8. Ja, jeg synes også at det er flot at du kan nære dig for at købe noget. Men det duer jo heller ikke, når du ikke har bedene klar endnu. Men mon ikke du snart fået lidt klar, så du kan gå plante shop-amok. Og så glæder du dig vel endnu mere over de enkelte blomster som du alligevel får hist og her.
  Det lyder ubehageligt med de små stikkende bæster, uf.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved ikke helt hvornår jeg får gjort nogle bede klar, men ingen tvivl om, at jeg går shop amok, når den tid kommer ;-)

   Lige nu skal jeg vist koncentrere mig om at få det eksisterende gjort rent, og der er til nogle dages arbejde. Dernæst skal jeg have lavet mine miniplanteskolebede færdig, så jeg kan komme i gang med at producere planter til mine kommende bede, så de ikke skal stå med alt for meget bar jord.
   Der er så mange ting jeg gerne vil lave i haven, men må nok hellere tage tingene i den mest hensigtsmæssige og praktiske rækkefølge.

   Slet
 9. Dejlige billeder du har taget, Vivi! Havedagen ville jeg gerne have oplevet. Her hos os har vi også haft mange små bidende/stikkende smådyr i luften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid hyggeligt at være til diverse arrangementer på Karensminde :-)
   Havedagen har selvfølgelig min store interesse, men deres julearrangement er også meget hyggelig :-)

   Slet
 10. Det er flot at du kan holde dig fra at købe planter, pæonerne så ellers flotte ud.
  Jeg synes det er så dejligt når hylden blomstrer og tænker hvert år på at lave hyldeblomst saft det er så forfriskende med sådan et glas.
  Det lyder som om du har haft besøg af Miter/kvægmyg - dem havde vi også dengang vi havde sommerhus og de kunne godt jage os ind på selv de skønneste sommeraftener.

  SvarSlet
 11. Jeg glæder mig til igen at kunne købe planter, men det bliver let helt uoverskueligt, hvis jeg begynder at slæbe flere planter til, end dem jeg allerede har medbragt fra den gamle have, før jeg har lidt føling med, hvad jeg skal bruge i nær fremtid, og hvad der har betydelig længere udsigt ;-)
  Pæonerne kunne helt sikkert friste.

  Ved ikke hvad det var for smådyr der var i luften ovre ved mit skovbed, men ubehagelige var de. I resten af haven kunne jeg heldigvis godt opholde mig.

  SvarSlet