2. juni 2012

Plantemarked, mere køkkenhave og lugning.


Dagen startede med, at vi kørte en tur til plantemarked i Billund. Jeg skulle ikke købe, da jeg endnu ikke har fået lavet plads til flere planter, men kigge kan man jo altid :-)
Jeg købte nogle lodder i amerikansk lotteri til plantemarkedet, men vandt ingenting.
H.J. fik sagt temmelig højt, at det var fordi jeg havde held i kærlighed. Det havde han ikke..... derfor ville han også købe lodder.
Der blev grinet noget, da han så vandt denne opstammede margueritte ;-) Hvor heldig har man lige lov at være !!Nu kan margueritten få lov til at stå og pryde på terrrassen.
(T.v. kan der ses noget af alt det græs og ukrudt, der venter på at blive fjernet fra bedet ved terrassen.)


Vi har ofte besøg af denne hare i haven.


I dag var den helt inde på terrassen.


FØR

I eftermiddag gik jeg i gang med at udvide køkkenhaven. Jeg havde et par pletter mellem planterne, hvor der stadig var græs, det blev fjernet, og i den anden ende blev der også fjernet mere græs.


EFTER


Der er blevet sået dild, rødbeder og plantet porer ud :-)


FØR


EFTER


Det er lidt sjovt :-) Vi har en sangdrossel i haven, og den opførte sig næsten som en solsort, og var ikke særlig sky. Gik og samlede orm i køkkenhaven, og lod mig komme ret tæt på med kameraet :-)


Billedet af planteindslaget er fra den anden dag. Her er noget af det jeg ikke nåede den dag.


Lugningen fortsatte i dag.


En times lugning og endnu et pænt stykke er blevet renset for ukrudt :-)
En times tid mere så er jeg vist igennem, men det må vente til i morgen eller en anden dag.

14 kommentarer:

 1. Sjovt med haren. Gad vide om det er en hun med killinger, siden den kommer så tæt på?? Hver gang jeg køre ud over land, ser jeg også en hare. Det virker som om den holder til tæt på vejen.
  Du har vist fået noget jord, at gå i gang med, men skønt ser det ud til at blive.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kommer både en voksen hare i haven og en stor harekilling. Ingen af dem er specielt sky.

   Åh jo.....der er et pænt stykke jord at gå i gang med, men der kommer til at gå lang tid, inden det rigtigt begynder at syne af noget, det jeg går og laver ;-)

   Slet
 2. Hvor er du modig at tage afsted på plantemarked uden at skulle købe noget - jeg er ikke sikker på jeg kunne det samme - smiler.. og sikke en fin magurit I fik med hjem ;0)
  Herhjemme står den også på massiv lugning - men man kan da se hvor man når.. Bliver nødt til at tage et bed af gangen og så lukke lidt øjnene lidt for det andet, selvom det er svært..
  Jeg skal også have sået det sidste i køkkenhaven idag - har også lavet en lille afdeling a'la "skærehave" med sommerblomster.. Håber det bliver godt..
  Forresten kan jeg anbefale hegn rundt om haven - sidste år mistede vi stort set alle gulerødder, rødbeder og kål til sultne rådyr og måske en enkelt hare eller to :0) ja ja det er vel charmen ved at bo på landet ik ;0)
  Ha' en dejlig søndag
  KH.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også planen, at der skal hegn rundt om køkkenhaven, når vi har så mange dyr i haven, havde dog ikke lige forestillet mig, at det skulle være i år. Troede ikke de spiste rødbeder, hmm.......... Har fravalg at så salat, gulerødder og ærter, da jeg troede det var det de bedst kunne li.
   Nå nu må vi se, hvad der bliver tilbage til os.

   Slet
 3. Ja der er nok at se til, når du også skal have urtehave, men det er jo dejligt bare at kunne hente grønsager i sin have. Jeg kører til boderne og køber.
  HJ var heldig :o) det er da en fin margurit. Var det ikke svært at lade være med at købe noget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, det er lidt hyggeligt med urtehave, og nu har vi jo pladsen til det :-)

   Det var ikke svært at lade være med at købe, for jeg ved jo, at der ikke er gjort klar til planter endnu. På tirsdag skal jeg heller ikke købe i Geografisk Have, måske meget godt at kunne gå rundt og se på det hele uden at skulle slæbe på en masse. På et tidspunkt bliver jeg jo klar til at købe igen, så der er noget at glæde sig til, og ønskesedlen er lang.

   Slet
 4. Det er sjovt, at haren kommer så tæt på jeres hus. Dejlige billeder! Her har vi også harer, men de holder sig gerne til marken eller haver, hvor der for tiden ikke bor mennesker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder at have dyrene lige udenfor døren. Håber bare på at kunne have mine planter i fred, ellers må det hele hegnes ind og dyrene live udenfor haven.

   Slet
 5. Dyb respekt Vivi......tænk at kunne tage på plantemarked uden at lade sig friste og købe ;0) Tror jeg har rygrad som en regnorm hvad det angår ;0)

  Skønt med dyr i haven ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du havde lie så mange planter stående i potter, som jeg har lige nu, som jævnligt skal vandes for at overleve, tror jeg også du kunne styrre dig ;-)

   Slet
 6. Fantastiske billeder fra haven! Dejligt at være så tæt på både hare og sangdossel... så kan det godt være, du skal have en aftale med haren om, at den skal holde sig på afstand af køkkenhaven. Ellers kan det være, du må have højbede, for at får dine grøntsager i fred?
  Der er nok at se til, men man kan jo tydeligt se, hvor du har været - på før og efter billederne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Køkkenhaven skal hegnes ind, men håber jeg kan vente til næste år med det.

   Slet
 7. Fine billeder af haren, og hvor har du dog været flittig.
  VH Nina

  SvarSlet