29. juni 2012

Udflugt med Billund havekreds 2012


I søndags var vi på udflugt med havekredsen til Fyn. Desværre havde vi ikke det bedste vejr, ind imellem var det for at sige det mildt temmelig vådt, men bevæbnet med paraply og regnjakke så gik det :-)

Den første have vi besøgte var en landbohave i Sdr. Højrup.
Herefter gik turen til Langeskov planteskole.
En spændende planteskole, med et stort udvalg af planter men også mange andre spændende ting. Stauderne var opstillet efter farve, så man samtidig med indkøb kunne få inspiration :-) 
Inspiration var også at finde i planteskolens omkring 25 idehaver.
Det er helt sikkert en planteskole jeg gerne vil besøge igen. Jeg kunne godt have brugt betydeligt mere tid der, end der var til rådighed i forbindelse med udflugten. 
Helbos have i Kværndrup stod også på programmet. Det er en have inddelt i mange rum. Rammerne bestod af en masse hække. Hækkenes stramme linier er rigtig flot som baggrund for det mere vilde look, der var i bedene.
Desværre fik vi ikke ret mange billeder fra den have pga. regnen.
Meget flot have, men godt det ikke er mig der skal klippe alle de hække i min fritid, synes jeg har hække nok på arbejde der skal klippes ;-) 


Sidste besøg var hos Lene Funch og Michael Holms have i Kværndrup.
Fantastisk have, som passede perfekt til deres gamle charmerende hus :-)
For mig var det dagens højdepunkt !! 

Haven er i øvrigt med Claus Dalbys bog i
Havedrømme I.10 kommentarer:

 1. Nej i søndags var det ikke det bedste vejr, det regnede jo hele dagen, men I har da alligevel fået set nogle flotte haver og taget nogle gode billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kunne jo lige så godt tage det med godt humør, ingen kan alligevel ændre vejret. Vi havde kun et kamera med, og de to sidste steder var det kun H.J. der tog billeder, så jeg "mangler" ligesom de billeder, jeg ville have taget, som han ikke fik med. Der er jo ikke to mennesker, der har fokus på de samme motiver.

   Slet
 2. Sikke dog en dejlig tur I har været på...

  Den smule regn kan da ikke skræmme nogen... ;) Jeg har oplevet at mit kamera stod af pga. regn og efter tørring virker det fint igen.... (det skal indrømmes at det var mere end træls)

  Selv om du kunne have brugt meget mere tid i den dejlige planteskole, så er der jo bare basis for en tur ud i det blå en dag i løbet af sommeren :)

  Kan godt se at jeg skal have besøgt Michael's have næste gang jeg er i Kværndrup - han har lovet at vi må komme forbi...

  Tak for nogle dejlige billeder og ha' en skøn weekend Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes helt sikkert i skal tage mod tilbudet fra Michael om at komme og se deres have :-)) Jeg var helt vild med haven, og både Lene og Michael var utroligt søde, gæstfri og gode til at fortælle om haven og planterne :-)
   Sendte dig en tanke da jeg var der, for en af dine store guldsmede sad i deres have.

   Slet
 3. Hej. Aij sikke en spændende udflugt I har været på. Der er meget inspiration at hente bare ved at kigge på billederne. Det må have været en oplevelse. Tak for rundturen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid spændende at være med på havekredsens årlige udflugt, og det glæder mig, at billederne kan være til inspiration :-)

   Slet
 4. Sikke en herlig udflugt - det er sådan noget jeg godt kunne savne i Københavnkredsen, men så bør jeg nok selv forøge at præge det...
  Sidste have er jeg vild med i CD bogen - og jeg tror jeg ville være enig med dig hvis jeg var med på udflugten. Men det er sjovt at se så forskellige haver og der er for mig noget dejlig genkendeligt i landbohaven - jeg har barndomsminder som handler om at sidde på en gynge som hænger i et kæmpe bøgetræ og kikke ud på store blomsterbede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske en god ide, hvis du var med til at præge jeres havekreds, hvis du synes der mangler nye tiltag :-)
   Vores havekreds fungerer rigtig godt, og der kommer mange mennesker til arrangementerne. Der er havevandringer 2 gange om året, generalforsamlingen hvor der plejer at være foredrag, plantemarked, juleinspirationsaften m.m. og så er der udflugten, som Billund Havekreds arrangerer sammen med Vorbasse-Hejnsvig-Grindsted Havekreds. Vi var over 50 personer afsted, så de ture er attraktive, og der er ingen problemer med at få bussen fyldt :-)
   Jeg er vild med at komme ud og se forskellige haver, der er altid noget man kan lade sig inspirere af i en hver have. Det er også hyggeligt at være på tur sammen med så mange andre, der har samme interesse, og en del af dem der er med kender vi efterhånden :-)

   Slet
 5. Skønt at komme rundt og samle inspiration i andres haver, nu efterlod du vel lidt næring til de andre besøgende??? :D
  Gad godt at se Helbos have, men der er SÅ langt derned :/
  God søndag til dig Vivi :O)
  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sugede godt til mig af alle de skønne synsindtryk, der er på sådan en tur, men mon ikke der er næring nok i de skønne haver til at de klarer flere besøgende uden problemer :-)

   Slet