18. juni 2012

Påbegyndt renovering af bed.

I dag har jeg haft fridag.
SKØNT med alle de ting man kan få ordnet på sådan en hverdagsfridag :-)

I formiddags kørte vi ud til Susanne og Thomas på
 Øst Trøgelborg. De har et bed i gårdspladsen, der skal renoveres. Desværre fik jeg ikke taget et billede af bedet, som det så ud fra start.
Thomas er jo hurtig til at få sat gang i sine projekter ;-)


Den del af bedet der nu står med bar jord, var et virvar af ukrudt, helt og halv udgåede roser, selvsåede småtræer m.m., og grantræernes grene hang ned i beplantningen.

Granerne er blevet stammet op (det gav luft), diverse planter og ukrudt fjernet. Tilbage er kun nogle Geraniumer. Disse planter skal også fjernes, fordi de har skubbet sig meget højere op end den omgivne kant.


Inden Geraniumerne bliver gravet op, havde jeg lovet at komme ud og potte nogle skud op, som så kan stå og lave et fint rodnet i potterne hen over sommeren, for så at blive plantet ud i bedet igen til efteråret.
Her i sommeren skal Thomas så sørge for, at få bedet total ukrudtfrit.


Omkring 60 Geraniumplanter er pottet op, og står inde i skyggen, hvor de ikke tørrer alt for hurtigt ud.
Jeg glæder mig til efteråret, hvor de skal ud i et rent bed og stå, og forventer bedet er lukket helt til med de nye planter i løbet af næste sommer :-) 

Når der er så meget have/park, som der er hos Susanne og Thomas, så skal tingene laves så de er enkle, pæne og meget vedligeholdelsesvenlige.

Geranium er pæne en lang periode, og vil som bunddækkende staude i hele bedet, få bedet til at virke pænt, enkelt og roligt.
Nu hvor granerne er stammet lidt op, kan der også komme lys ned til planterne.
Vedligeholdelsesdelen vil på kort tid blive minimal, hvis jorden blever helt ren, inden der igen plantes i den.

Lugning i meget begrænset omfang 1-2 gange om året, samt nedklipning hvert forår. Det er da til at overse :-)

12 kommentarer:

 1. Godt arbejde og geranierne skal nok hurtigt brede sig, når de kommer i jorden igen. Det bliver et fint bed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror det bliver rigtig godt :-)

   Slet
 2. Hej. Det bliver rigtig godt. Jeg har tænkt lidt det samme her, hvor mine to klatreroser står opad plankeværket bagest i haven, at jeg godt kunne bruge en geranium som bunddække. Jeg har faktisk en stor én, der skal graves op. Den kunne jeg jo godt dele og gøre ligesom jer. Det var en god idé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan hurtigt lave mange planter selv, hvis man deler de meget grovillige stauder op i små totter og hjælper dem lidt på vej :-)

   Slet
 3. Geranier er super planter til det formål og det bliver så fint når der skal plantes igen. Godt at I fik opstammet det grantræ. Der kan hurtigt komme gang i projekterne når flere arbejder sammen, det er seriøst arbejde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver dem en lille hjælpende hånd, men det "grove" må de selv klare ;-)
   Opstamning og rydning af bedet har jeg ikke haft andet med at gøre, end fortalt hvordan de kunne gøre.

   Slet
 4. Sikke da en masse herlige geranier at gøre godt med. Er lidt misundelig på Susanne og Thomas. Tænk at være så heldige at få dig på besøg. En skam vi ikke er i familie ;))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg laver somend ikke så meget derude, kun lidt beskæring og ja i dag har jeg så pottet lidt planter.

   Gode råd efter bedste evne giver jeg dem selvfølgelig gerne, er da også begyndt at drille Thomas med, at der snart kommer en regning på konsulentbistand med alle de spørgsmål han har ;-))

   Det glæder mig, at de gerne vil passe haven/parken, så det ser så godt ud som muligt, så selvfølgelig kan de få råd vejledning og ind imellem en hjælpende hånd.

   Slet
  2. Jamen gode råd er dæleme også en stor hjælp, især hvis de ikke har haft have før. Jeg lærer også virkelig meget via alle disse herlige blogs. Dejligt. Ville næsten også være synd hvis de overtog sådan et dejligt sted og lod det forfalde. Er det egentlig meningen at de skal kunne leve af at udleje.?? Kender slet ikke stedet, men det ser rigtig dejligt ud der.

   Slet
  3. Lidt have har de haft, dog ikke med så meget beplantning som derude, men de lader det bestemt ikke forfalde.

   Susanne vil fortsætte med sit arbejde, men på nedsat tid, det vil hun ikke undværre :-)
   Planen er, at Thomas skal gå og passe Øst Trøgelborg.

   Slet
 5. Hvor er det godt, at have en mor, som kan give konsulentbistand! En god ide med få, men dækkende stauder, når der er 100 andre ting at tage sig til. Genanier er jo altid smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt sikkert bunddækkende stauder, der skal i ude hos dem. Der er nok at holde på, selvom det meste er lagt an, så det er vedligeholdelses venligt.

   Slet