23. juni 2012

Uge 25 - en lille opsamling.


Jeg skriver ikke så ofte på min blog som tidligere. Det er et bevidst valg, fordi der ikke er så meget forskelligt at vise fra vores nye have endnu, og der sker heller ikke det store med nyanlæg lige nu, da der stadig er en masse andre ting (indendøre), vi går og roder med i vores sparsomme fritid.
Vi har fået anskaffet os en lille benzindrevet buskrydder. Det er en skøn ting, da vi nu kan få styr på strittende græstotter uden at kravle rundt med en håndsaks ;-) Når vi når gennem alt det lange græs i yderkanterne af haven, bliver det meget let at holde pænt fremover :-)


Bedet i gårdspladsen er jeg stadig i gang med at kæmpe mig igennem. Det ser bedre ud nu end på billedet, men der mangles en del før det er helt rengjort.


I min lille køkkenhave gror kartofler og andet grønt, ser frem til at kunne grave de første nye kartofler op fra egen have, men de er ikke helt store nok endnu.


Mine medbragte studenternelliker, som jeg såede sidste sommer er begyndt at blomstre :-)
Vinen gror lystigt og har sat af til flere klaser med druer. Godt jeg fik styr på den plante i vinter, da vi overtog huset, var den en stor forvildet busk, som så ud til kun at være blevet "rundbarberet" hvert år......


En enkelt Digitalis står i skovbedet med sine skønne blomster - håber den smider en masse frø :-)


Her er udsigten over mark og skov set fra "skovhaven".
H.J. har fået markeret en sti i græsset omkring mit bed, da vi fik købt buskrydderen :-)
Det er ikke det helt vilde der sker i haven lige nu, men lidt har jo også ret!! 

8 kommentarer:

 1. Ja lidt har også ret, og det er et stort arbejde og så har du jo meget andet at se til foruden haven. Digitalis er heldigvis god til at sprede frø, så du får sikkert mange flere og ellers er der nok, du kan få frø fra er jeg sikker på.
  Godt at du fik styr på vinen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi har nok at se til lige nu, men der kommer vel mere ro og orden på det hele med tiden ;-)
   Tror lige jeg skal lande rigtigt i vores nye hjem, før jeg rigtigt kan komme i gang og finde ro til haveprojekterne.

   Ang. Digitalis, så spredte de sig meget fint i min gamle have, så mon ikke den ene der var her i haven bliver til flere, nu hvor der er kommet lidt bar jord ved siden af den. Den står nemlig i det stykke, jeg har inddraget til skovbed.

   Vinen skal nok blive pæn og stor, allerede nu, ser det hele meget fornuftigt ud. Der kan i hvert tilfælde komme lys og luft ind til druerne, men der skal vist snart spændes nogle vejer ud, så den kan få lov at brede sig på det meste af vestgavlen.

   Slet
 2. Hej. Det var en god idé med en buskrydder. Hver ting til sin tid. Det er altid rart at have noget i støbeskeen og jeg synes, I er meget flittige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Buskrydderen er simpelthen et must i den her have, hvis den skal se ordentlig ud.

   Ved ikke hvor flittige vi er, men synes vi har gang i noget hele tiden. Der kommer styr på mere og mere, og det er jo kun godt en måned siden vi flyttede ind, og vi har jo begge vores arbejde, der også lige skal passes ;-)
   Håber der kommer styr på meget mere, når det om en månedstid bliver vores tur til at holde somemrferie :-)

   Slet
 3. Det er nu dejligt at se billeder fra din have alligevel :)

  For vi vil jo gerne følge med i stort og småt. Kan godt forstå at det er de noget større maskiner der skal til når nu i er flyttet på landet. Det letter altså arbejdet noget og går hurtigere så man kan komme i gang med noget mere spændende... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige nu er det vist mest småt der foregår her i haven, vil jo ikke vise hver gang jeg hiver ukrudt op.
   Der skal nok komme til at ske lidt mere igen, men lige for tiden er der også en del selskabelighed m.m. der skal passes :-)

   Jeg har ellers ikke været til en masse larmende motoriserede maskiner i vores private have (elsker fred og ro), men herude er det et must med lidt maskinkraft til visse opgaver, ellers når vi aldrig til det sjove ;-)

   Slet
 4. Det er dejlige billeder, du viser, og og en flot header, du har fået i toppen! Tak for tippet med en lille benzindrevet buskrydder - det er lige noget, vi kan bruge også her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den vi har købt er lille, stærk og super effektiv, så det kan helt sikkert anbefales

   Slet